Την επομένη, λοιπόν του big match του Μάντσεστερ που είδε την Άρσεναλ να φεύγει νικήτρια 0-1 από το «Ολντ Τράφορντ» ξέσπασε και μία ανάλογη καταιγίδα αποριών, αλλά και ερωτημάτων, προς τον προπονητή Ρούμπεν Αμορίμ για τη ρεαλιστική δυναμική των γκολκίπερ των «Κόκκινων Διαβόλων».
Διαβάστε επίσης...
Χωρίς να δώσει την παραμικρή εξήγηση, σε κανέναν ο Πορτογάλος τεχνικός παρέταξε την πρώτη 11άδα της νέας περιόδου με τον Τούρκο, Αλτάι Μπαγιντίρ κάτω από τα δοκάρια, τον βετεράνο Τομ Χίτον στον πάγκο και τον βασικότατο πέρυσι, Αντρέ Ονανά εντελώς άφαντο γιατί είχε τεθεί, ανεξήγητα εκτός αποστολής.
Τόσο οι Άγγλοι δημοσιογράφοι, όσο ο Γκάρι Νέβιλ, επί μία 20ετία αμυντικό των «Red Devils» και τα τελευταία χρόνια τηλεσχολιαστής του «SkySports» συμφώνησαν στο γεγονός ότι, το να εμπιστευτείς ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι σ’ έναν γκολκίπερ που μετρούσε μόνο 5 εμφανίσεις, στα τρία χρόνια παραμονής του στο «Ολντ Τράφορντ» ήταν το λιγότερο αφελές.
Κι έτσι ακριβώς αποδείχθηκε γιατί εξ’ αιτίας δικού του λάθος οι «Gunners» βρήκαν με κεφαλιά του Ρικκάρντο Καλαφιόρι το χρυσό γκολ του «match- winner». Ήταν μία από τις συνηθισμένες, έως «δηλητηριώδεις» στημένες φάσεις της Άρσεναλ, ένα κυνικό κόρνερ του Ντέκλαν Ράις μες στην περιοχή, και πάνω στη γενική αναμπουμπούλα ο Μπαγιντίρ αντί να διώξει τη μπάλα, απλά τη σέρβιρε στο πιάτο του Ιταλού αμυντικού.
«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τερματοφύλακα, επανέλαβε ο Γκάρι Νέβιλ. Η διοίκηση θα πρέπει να κάνει μία σοβαρή προσπάθεια ν’ αποκτήσει είτε τον Αργεντινό, Εμιλιάνο Μαρτίνεζ, είτε τον Ιταλό Τζίτζι Ντοναρούμα. Πιστέψτε με, έχω παίξει τόσο με Σμάιχελ, όσο με Μπαρτέζ και Φαν ντερ Σαρ: μόνο οι δύο που ανέφερα θα μπορούσαν, όχι μόνο να τους φτάσουν, αλλά και να τους ξεπεράσουν».
Για τον Αμορίμ πάντως, που δήλωσε απόλυτα ευχαριστημένος με τους τρεις γκολκίπερ που διαθέτει αποκλείοντας κάθε περίπτωση αναζήτησης νέου τερματοφύλακα, πριν το γκολ του Καλαφιόρι είχε προηγηθεί σαφές φάουλ του Σαλιμπά σε βάρος του Τούρκου μάλιστα απορώντας για το που ακριβώς βρισκόταν το Var εκείνη τη στιγμή.
Επιπλέον ο Πορτογάλος έπλεξε το εγκώμιο για τη συνολική εικόνα μίας ομάδας («αυτή τη φορά, δεν μπορείτε να μου πείτε ότι παίξαμε βαρετό ποδόσφαιρο»), που με τους νεοφερμένους Κούνια και Μπεμό πράγματι έδειξε ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά στην επίθεση, επειδή όμως συνήθως κερδίζει εκείνος που θα πετύχει ένα γκολ παραπάνω, η συγκεκριμένη Μάντσεστερ δεν έχει βρει ακόμη τον τρόπο να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα. Το ίδιο ισχύει και για την Άρσεναλ από την οποία, ο απογοητευτικός Γιόκερες θα χρειαστεί πολύ χρόνο ακόμη μέχρι να ενσωματωθεί στους μηχανισμούς του Αρτέτα.
Άλλο όμως οι «Gunners» και άλλο η Γιουνάιτεντ που έχοντας μείνει φέτος εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων δεν έχει κανένα άλλο άλλοθι για να δικαιολογήσει την παραμικρή, επιπλέον αποτυχία της.