Η Λίβερπουλ επέστρεψε στις νίκες και στην καλή της εικόνα, επικρατώντας 2-0 της Άστον Βίλα στο «Άνφιλντ» και βάζοντας τέλος στο αρνητικό σερί των τεσσάρων συνεχόμενων ηττών στην Premier League.
Οι «Κόκκινοι» του Άρνε Σλοτ είχαν ανάγκη αυτή τη νίκη όσο καμία άλλη, και την πήραν χάρη στα γκολ του Μοχάμεντ Σαλάχ και του Ράιαν Χράβενμπερχ, απέναντι σε μια ομάδα του Ουνάι Έμερι που πάλεψε αλλά λύγισε από τα δικά της λάθη. Με το αποτέλεσμα αυτό, η Λίβερπουλ ανέβηκε στην τρίτη θέση, ισόβαθμη με τη Μπόρνμουθ, ενώ παραμένει επτά βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Άρσεναλ.
Ο Σαλάχ γράφει ιστορία
Ο Μοχάμεντ Σαλάχ, με το γκολ του στο 46’, εκμεταλλευόμενος το τραγικό λάθος του Εμιλιάνο Μαρτίνες που έδωσε την μπάλα απευθείας στα πόδια του, έφτασε τα 250 γκολ με τη φανέλα της Λίβερπουλ, όντας μόλις ο τρίτος παίκτης στην ιστορία του συλλόγου που το καταφέρνει — μετά τους Ρότζερ Χαντ (285) και Ίαν Ρας (346). Παράλληλα, ισοφάρισε τον Γουέιν Ρούνεϊ σε συνολικές συμμετοχές σε γκολ (276) με μία ομάδα στην Premier League.
Ο αγώνας
Η Λίβερπουλ μπήκε με πίεση και νευρικότητα, καθώς προερχόταν από κακή ψυχολογία και πολλές αλλαγές. Ο Σλοτ παρέταξε εντελώς διαφορετική ενδεκάδα σε σχέση με το μεσοβδόμαδο 0-3 από την Κρίσταλ Πάλας στο League Cup. Παρ’ όλα αυτά, η αρχή δεν ήταν ιδανική: στο 5’, ο Ρότζερς της Βίλα βρήκε δοκάρι, ενώ ο Μαμαρντασβίλι κράτησε όρθια τη Λίβερπουλ με εξαιρετικές επεμβάσεις.
Η λύση ήρθε λίγο πριν το ημίχρονο, με τον Σαλάχ να «τιμωρεί» το λάθος του Μαρτίνες και να γράφει το 1-0. Στο 58’, μετά από νέα λανθασμένη μεταβίβαση της άμυνας της Βίλα, ο Χράβενμπερχ σούταρε εκτός περιοχής, η μπάλα βρήκε στον Τόρες και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-0.
Από εκεί και πέρα, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν με τους Μάλεν και Μπάρκλεϊ, αλλά χωρίς επιτυχία. Αντίθετα, η Λίβερπουλ είχε ευκαιρίες να πετύχει τρίτο γκολ, με τον Σαλάχ να επιλέγει λανθασμένα τελειώματα στις αντεπιθέσεις.
Στο φινάλε, η Βίλα έχασε και τον Τάιρον Μινγκς με πρόβλημα στον δικέφαλο, ολοκληρώνοντας ένα βράδυ απογοήτευσης.
Τα στατιστικά της Opta
Η Λίβερπουλ έχει συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς εντός έδρας στην Premier League μέσα στο 2025 (36), με 11 νίκες σε 15 ματς (3 ισοπαλίες, 1 ήττα).
Είναι αήττητη στα τελευταία 106 παιχνίδια στο Άνφιλντ όταν προηγείται πρώτη (96 νίκες, 10 ισοπαλίες). Τελευταία ομάδα που ανέτρεψε σκορ εκεί ήταν η Κρίσταλ Πάλας, τον Απρίλιο του 2017.
Η Άστον Βίλα έχει σκοράρει μόλις 9 γκολ σε 10 αγώνες στο φετινό πρωτάθλημα — η χαμηλότερη επίδοση για ομάδα του Έμερι μετά από 10 ματς σε οποιοδήποτε από τα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.
Η νίκη αυτή φέρνει ηρεμία στο «Άνφιλντ» πριν από μια κρίσιμη εβδομάδα για τη Λίβερπουλ, που ακολουθεί με ευρωπαϊκή αναμέτρηση απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης και ταξίδι στο «Έτιχαντ» για το μεγάλο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Σίτι.
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος
Αυτοκίνητο