Facebook Pixel Το επικοινωνιακό χάρισμα του Χουάν
Ποδόσφαιρο
| 2012-12-03 16:06:00

Το επικοινωνιακό χάρισμα του Χουάν

Το επικοινωνιακό χάρισμα του Χουάν

Λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα του 1979, ο Χουάν Ραμόν Ρότσα έπαιρνε το βάπτισμα του πυρός στα Ελληνικά γήπεδα. Γράφει ο Άκης Τσόπελας.

Σε ένα μουντό τοπίο λόγω της αυξημένης συννεφιάς εκείνο Χειμωνιάτικο απομεσήμερο στο κατάμεστο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, ο...Μπουμπλής έδινε τις πρώτες του συστάσεις στους φίλους του Παναθηναϊκού αλλά και του Πανιωνίου.


Βλέποντας το Κυριακάτικο ματς, η μνήμη με γύρισε πίσω σε εκείνο το ματς, πριν από 33 ολόκληρα χρόνια. Ήμουν στην εξέδρα και είχα δει εκείνο το ματς με τον Χουάν να κερδίζει με την πρώτη ματιά την συμπάθεια του κοινού. Κέρδισε το αυθόρμητο χειροκρότημα όχι για ήταν νεοφερμένος αλλά γιατί πραγματικά το άξιζε. Έγινε ένα δυνατό και αμφίροπο παιχνίδι που είχε τελειώσει ισόπαλο 2-2 με τον αείμνηστο Γιάννη Παθιακάκη να κλέβει την παράσταση με τα δύο γκολ που είχε πετύχει για λογαριασμό των γηπεδούχων.

Ο Χουάν από τότε, ως Ρότσα και όχι ως Μπουμπλής επέστρεψε πολλές φορές στην "κυανέρυθρη" έδρα. Δεν έχασε ποτέ είτε ως παίκτης είτε ως προπονητής.
Δεν έχασε ούτε και στην τελευταία του επίσκεψη. Ανακάτεψε την τράπουλα, διορθώνοντας κυρίως τις ανορθογραφίες που είχε εμφανίσει η ομάδα στα Χανιά την περασμένη Κυριακή.

Ο Χουάν έχει αυτό που λένε οι αστρολόγοι, το χάρισμα και που δεν είναι άλλο από την ικανότητα του να "μιλάει" στην ψυχή των παικτών.

Δεν πρόκειται φυσικά για "βουντού" όπως έλεγαν και έγραφαν στην πρώτη του θητεία κάποιοι... αμπελοφιλόσοφοι, για να είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι.
Είναι αυτό το επικοινωνιακό χάρισμα που διαθέτει και που σε κερδίζει με το πρώτο χαμόγελο...
Αυτό έκανε κάποτε με τον Μπορέλι, τον Μάρκο, τον Δώνη, τους Γεωργιάδηδες, τον Κολιτσιδάκη...

Αυτό κάνει και τώρα. Το είδαμε με τον Φορναρόλι, το είδαμε και με τον Πετρόπουλο. Ο Έλληνας φορ μετά τις τρομερές ευκαιρίες που είχε χάσει με τον Λεβαδειακό στην πρεμιέρα ήταν καμένο χαρτί για τον Φερέιρα. Ούτε που ασχολήθηκε ξανά μαζί του ο μονόχνοτος Πορτογάλος.

Δεν έγινε ξαφνικά ομαδάρα ο Παναθηναϊκός, ούτε θάμπωσε με την απόδοση του στη Νέα Σμύρνη. Τα προβλήματα είναι τεράστια και έκαναν την (επαν)εμφάνιση τους μια εβδομάδα νωρίτερα στα Περιβόλια.

Δεν πρέπει να διαθέτει κανείς μία στοίβα προπονητικά διπλώματα για να δει ότι η ομάδα είχε ανάγκη από φρεσκάδα, αυτοπεποίθηση και κάποια αναδιάταξη ρόλων και θέσεων που πρόσθεσε ο Ρότσα. Δεν είχε και δεν έχει μαγικό ραβδάκι.

Έχει όμως ψυχούλα και την καταθέτει με χαμόγελο...

Πηγή: pamesports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags