Facebook Pixel Ολυμπιακός: Πέντε μεταγραφές από "πάνω ράφι" - Στον… αέρα κορυφαία ονόματα - Εντολή Μαρινάκη!
Ποδόσφαιρο
| 2022-02-26 21:35:00

Πέντε μεταγραφές από "πάνω ράφι" ο Ολυμπιακός - Στον… αέρα κορυφαία ονόματα - Εντολή Μαρινάκη!

του Παναγιώτη Νικολάου
Πέντε μεταγραφές από "πάνω ράφι" ο Ολυμπιακός - Στον… αέρα κορυφαία ονόματα - Εντολή Μαρινάκη!

Ποιοι αποχωρούν, ποιοι βγαίνουν από 11αδα και ποιοι έρχονται. Το φετινό καλοκαίρι, ακόμα και οι Πειραιώτες να κάνουν νταμπλ, θα είναι ιδιαίτερα... καυτό στο Λιμάνι καθώς αναμένεται να υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ. Οι βασικοί ποδοσφαιριστές που... ετοιμάζουν βαλίτσες και οι πρώτοι που θα έρθουν.

Ο Ολυμπιακός έχοντας εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό το φετινό πρωτάθλημα, εκμεταλλευόμενος κυρίως την κάκιστη εικόνα των αντιπάλων του, εδώ και καιρό είχε επικεντρωθεί στη διπλή ευρωπαϊκή μάχη με την Αταλάντα. Ωστόσο, παρουσιάστηκε κατώτερος τον περιστάσεων, φανερά ανέτοιμος και ουσιαστικά χειρότερος από την αντίπαλό του, που τον άφησε εκτός διοργάνωσης… σβηστά με συνολικό σκορ 5-1!

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς στο ματς την Ιταλία μπορεί να παρουσίασε καλό πρόσωπο μόνο για μικρά διαστήματα του αγώνα και να δέχθηκε τρομερή πίεση, ωστόσο το 2-1 του έδωσε αρκετές ελπίδες για τη ρεβάνς. Αν όχι για να προκριθεί, έστω για να παλέψει απέναντι σε μία ομάδα με σοβαρές απουσίες και εκτός φόρμας. Όμως η εικόνα των δύο ομάδων στο γήπεδο, φανέρωσε τη μεγάλη διαφορά τους και τις τρανταχτές αδυναμίες των Πειραιωτών.

Ο Ολυμπιακός κράτησε σβηστά το μηδέν για 40 λεπτά, έχοντας ως στόχο να μη δεχθεί γκολ, παρότι θα έπρεπε να ψάχνει δύο και όταν το δέχθηκε από γκάφα του Λαλά, όλα τελείωσαν. Η Αταλάντα στη συνέχεια βρήκε χώρους, πίεσε ψηλά και εγκλώβισε τους Ερυθρολεύκους που είχαν τρομερό πρόβλημα στην κυκλοφορία και στην ανάπτυξη.

Με βάσει λοιπόν το ματς της περασμένης Πέμπτης, που θεωρητικά ήταν και το πιο δύσκολο της φετινής σεζόν, στο Λιμάνι καλούνται να πάρουν σημαντικές αποφάσεις για το καλοκαίρι. Γιατί αν θέλουν να κάνουν κάτι στην Ευρώπη και κυρίως αν θέλουν να παρουσιάσουν ένα καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο, οφείλουν να ενισχυθούν ποιοτικά και όχι ποσοτικά.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς παρουσιάζει μεγάλη αδυναμία στους μπακ, καθώς ο Λαλά δύσκολα ξεπερνάει τη βάση, ενώ ο Ρέαμπτσιουκ έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό το… ταβάνι του, ενώ παίζοντας και μόνος εδώ και μήνες, είναι φανερό πως έχει σκάσει. Έτσι λοιπόν, οι δύο πρώρες μεταγραφές θα πρέπει να είναι για τους μπακ και μετά οι υπόλοιποι.

Ζήτημα υπάρχει και στα χαφ, όπου παρότι παρουσιάζει πληθώρα λύσεων στα χαρτιά, στο γήπεδο οι Πειραιώτες… σέρνονται. Ο Μαντί Καμαρά, μπορεί στα τελευταία ματς να εμφανίζεται βελτιωμένος, δεν θυμίζει σε τίποτα τον παίκτη των προηγούμενων δύο ετών και είναι επιτακτική ανάγκη να βρεθεί μία λύση. Είτε να προσπαθήσει ο Μαρτίνς και οι συνεργάτες του να τον… επαναφέρουν είτε να πωληθεί το καλοκαίρι. Δίπλα του ο Γιαν Εμβιλά τρέχει ασταμάτητα, όμως χρειάζεται και βοήθεια από κάποιον πιο «φρέσκο» χαφ, ενώ ο νεαρός Αγκιμπού Καμαρά είναι σχεδόν… παράλογο να παίζει 90 λεπτά σε όλα τα παιχνίδια.

Σε αυτή τη θέση επίσης υπάρχουν λύσεις, όπως οι Καρβάλιο – Φορτούνης και Βαλμπουενά, ωστόσο μοιάζει απίθανο να παραμείνουν και οι τρεις και να… χωράνε σε κάποιο από τα συστήματα του Πορτογάλου κόουτς, έστω και εκ περιτροπής.

Από εκεί και πέρα, στο Λιμάνι θα πρέπει από… τώρα να ξεκινήσει η αναζήτηση ενός σέντερ φορ, καθώς ακόμα και ο καλός Τικίνιο (ο κορυφαίος του Ολυμπιακού με Αταλάντα!) δεν δίνει στην ομάδα ούτε τα… μισά από αυτά που προσέφερε πέρυσι ο καλός Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός προφανώς είναι ντεφορμέ, όμως η απουσία του από τα μεγάλα ματς της σεζόν, εκ του αποτελέσματος, δεν φαίνεται να αποδίδει!

Τέλος, οι Πειραιώτες καλούνται για ακόμα ένα καλοκαίρι να λύσουν τον… γόρδιο δεσμό με τους εξτρέμ. Εδώ και χρόνια ο Ολυμπιακός ψάχνει έναν ακραίο που θα κάνει τη διαφορά, αλλά δεν τον έχει βρει παρά τα χρήματα που έχει ρίξει. Ονιεκούρου και Ρόνι Λόπες δεν πείθουν, ο Γκάρι Ροντρίγκες χάνει πολλά ματς λόγω τραυματισμών, ενώ ο Μασούρας δείχνει (λόγω και των συμπαικτών του) να έχει πιάσει ταβάνι. Κι εδώ λοιπόν χρειάζονται αλλαγές και μεταγραφές!

Όπως και να ‘χει το καλοκαίρι θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς η διοίκηση του Ολυμπιακού έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια, πως όχι μόνο διαπιστώνει πρώτη τα λάθη στο ρόστερ, αλλά έχει και την διάθεση να τα διορθώσει με σημαντικές επενδύσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βρήκε τον νέο Αγκιμπού ο Μαρτίνς - Σίγουρος ότι θα… σπάσει ταμεία - Τον "αποκάλυψε" στου Ρέντη!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags