Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΑΕΚ: "Τρικλοποδιές" στον Ολυμπιακό - Απογείωση Παλάσιος, απάντηση ΑΕΚ - Χαμός αν σκάσει η... βόμβα!
Ποδόσφαιρο
| 2022-03-06 23:49:00

"Τρικλοποδιές" στον Ολυμπιακό - Απογείωση Παλάσιος, απάντηση ΑΕΚ - Χαμός αν σκάσει η... βόμβα!

του Βαγγέλη Καράμαλη
"Τρικλοποδιές" στον Ολυμπιακό - Απογείωση Παλάσιος, απάντηση ΑΕΚ - Χαμός αν σκάσει η... βόμβα!

Η... γκρίνια στο Λιμάνι και τα πραγματικά ντέρμπι στα πλέι οφ. Γιατί δεν είναι σίγουρη ακόμα η τελική εξάδα, η Ένωση που επιστρέφει και οι Πειραιώτες που προσπαθούν να χαλάσουν την εικόνα τους πριν την απονομή του πρωταθλήματος.
 

Η κανονική διάρκεια της Super League ολοκληρώθηκε(;) χωρίς μεγάλες εκπλήξεις την τελευταία αγωνιστική ή τουλάχιστον χωρίς ουσιαστικές εκπλήξεις. Γιατί μπορεί ο Άρης να έσπασε το αήττητο του Ολυμπιακού, όμως δεν άλλαξε κάτι εντυπωσιακά στη βαθμολογία, η ΑΕΚ έκανε το… καθήκον της απέναντι στον κουρασμένο Αστέρα, ο Παναθηναϊκός πέρασε από τον κάκιστο Ατρόμητο όπως και ο ΠΑΟΚ από τη Λαμία, ενώ ο ΠΑΣ κουρασμένος δεν… μπορούσε στον Βόλο.

Έτσι λοιπόν, πάμε σε πλέι οφ όπου μπορεί να μην υπάρχει ενδιαφέρον για τον πρωταθλητή, καθώς οι Πειραιώτες δεν το χάνουν και λόγω ποιότητας και λόγω… ανημπόριας των από κάτω του, όμως θα δούμε μεγάλα ντέρμπι και μάχες για τη δεύτερη και τρίτη θέση. Επίσης, κανείς δεν γνωρίζει αυτή τη στιγμή αν θα είναι έκτη ομάδα ο ΟΦΗ, που πανηγυρίζει απόψε ή ο ΠΑΣ που δηλώνει με βεβαιότητα ότι την Τρίτη θα πάρει πίσω τους πέντε βαθμούς που του αφαιρέθηκαν. Μάλιστα, πολλοί είναι αυτοί που εκτιμούν ότι το -5 θα εξαφανιστεί και ότι θα έχουμε αλλαγή βαθμολογίας στο 95’. Μία τέτοια εξέλιξη φυσικά θα προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις, καθώς δεν αποκλείεται μετά να υπάρξει προσφυγή και από τους Κρητικούς. Κλασικό ελληνικό μπάχαλο!

Όσον αφορά τα παιχνίδια της Κυριακής, στη Θεσσαλονίκη επικράτησε αυτός που το ήθελε περισσότερο και η ομάδα που ήταν πιο συγκεντρωμένη. Ο Άρης παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, γύρισε το ματς απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που ήταν… σχεδόν αδιάφορος. Οι Πειραιώτες έχασαν το αήττητο, που θα ήταν βέβαια εξαιρετικά δύσκολο να το κρατήσουν με τόσα ντέρμπι προσεχώς, όμως αυτό που προβληματίζει είναι ξανά η κακή τους εικόνα. Λες και έχουν βαλθεί φέτος να «ξενερώσουν» τον κόσμο τους και να μην… πανηγυρίσουν με την ψυχή τους έναν τίτλο. Γιατί όσο υπερβολικό και αν ακούγεται, δεν είναι λίγοι αυτοί που «φωνάζουν», φίλαθλοι της ομάδας στα social media, πως δεν μπορούν να βλέπουν αυτή την ομάδα. Και γι’ αυτό υπάρχει τόσο υπερβολική κριτική. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς πέτυχε τον μεγαλύτερο της στόχο δικαιότατα, όμως το απαιτητικό κοινό της, την κρίνει και θα την κρίνει ακόμα πιο σκληρά αν συνεχίσει τις γκέλες στα πλέι οφ.



Το ίδιο ισχύει φυσικά και για την ΑΕΚ, η οποία έπαιξε με τη… φωτιά, αλλά νίκησε τελικά τον Αστέρα και απέκτησε ξανά ψυχολογία. Μπορεί πολλοί να την θεωρούν ως αουτσάιντερ στα πλέι οφ, κυρίως λόγω των τελευταίων εμφανίσεών της, όμως το τρίποντο απέναντι στους Αρκάδες και ο τρόπος που ήρθε αλλάζει τα δεδομένα. Η Ένωση έχει τεράστιο ψυχολογικό θέμα και φάνηκε μετά το 1-1, όπου υπήρξε… μουρμούρα στην εξέδρα και τρικυμία στο χορτάρι. Όμως η νίκη διώχνει το άγχος, φέρνει χαμόγελα και με ένα ευνοϊκό πρόγραμμα, όλα αλλάζουν.

Το ίδιο ισχύει και για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος ευτύχησε να παίξει με τον Ατρόμητο τελευταία αγωνιστική και παίρνοντας διπλό… έσπασε την κατάρα των εκτός έδρας. Οι Πράσινοι ήταν σαφέστατα καλύτεροι και θα μπορούσαν αν πετύχουν κι άλλα γκολ, όμως δεν ήταν αποτελεσματικοί. Είχαν όμως τον Παλάσιος, ο οποίος αποδυκνείεται… λίρα εκατό. Ο Αργεντινός μπορεί να μην είναι παίκτης που θα σε εντυπωσιάσει με την ποιότητά του, όμως είναι «τσαμπουκάς» και φυσικά ξέρει μπάλα. Μπορεί να απειλήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα από παντού και με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του, μοιάζει ασταμάτητος στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Πάμε λοιπόν για πολύ δυνατά πλέι οφ, στα οποία περιμένουν την αντίδραση των Ολυμπιακού και ΑΕΚ, τις αντοχές τω ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού και τη… βόμβα για τον ΠΑΣ.




*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βαρούχας: "Χάρισε κόκκινη κάρτα σε Ολυμπιακό" - Ξεκάθαρος για τα πέναλτι σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ! (Vid)


 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags