ΠΑΟΚ - Νικολάς Κουαλιάτα: Ο ΠΑΟΚ ολοκληρώνει μια μεταγραφή που δεν θα περίμενε κανένας, ωστόσο δείχνει ότι γίνεται δουλειά στο τμήμα σκάουτινγκ της ομάδας που... ξέθαψε ποδοσφαιριστή από την Ουρουγουάη, ο οποίος μάλιστα ετοιμάζεται για πρώτη φορά να φύγει από τη χώρα του για να βρεθεί στην Ελλάδα!

Ο Νικολάς Κουαλιάτα έχει πάρει τη φανέλα του βασικού σπίτι του στην Μοντεβιδέο Γουόντερερς, με την οποία μετράει συνολικά στην καριέρα του 71 συμμετοχές με 7 γκολ και με 12 ασίστ. Μάλιστα, τη φετινή χρονιά στις πρώτες 10 αγωνιστικές του πρωταθλήματος έχει ξεκινήσει ως βασικός στα 9 ματς, έχοντας περάσει ως αλλαγή σε ένα ακόμη, ενώ έχει μοιράσει και 2 ασίστ. Παράλληλα έχει και 5 συμμετοχές στο Κόπα Σουνταμερικάνα, στο οποίο πρόλαβε να μετρήσει μια ασίστ.



Η ομάδα του μάλιστα μετράει μόλις μια ήττα μετά το πέρας των πρώτων 10 αγωνιστικών, από την Μαλδονάδο, έχοντας παράλληλα 4 νίκες και 5 ισοπαλίες. Όσον αφορά τον Νικόλας, εκείνος αγωνίζεται κυρίως ως δεκάρι και ως αριστερός εξτρέμ. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Μοντεβιδέο Γουόντερερς από την οποία δεν έχει φύγει ποτέ και πρωτοεμφανίστηκε τον Ιούλιο του 2019, ενώ το προηγούμενο καλοκαίρι υπέγραψε και επέκταση συμβολαίου μέχρι το τέλος του 2023, κάτι που συνηθίζεται στις συγκεκριμένες χώρες.


Τον εκπροσωπεί η GBG Global Business Group, ενώ ο πατέρας του, Όσκαρ, είναι βοηθός προπονητή στην Κλαμπ Νασιονάλ. Η αξία του ανέρχεται από τον Γενάρη του 2022 στις 500 χιλ. ευρώ και έχει ανοδική πορεία! Στα θετικά του στοιχεία είναι σίγουρα το γεγονός ότι διαθέτει ιταλικό διαβατήριο, ενώ βρίσκεται και στον προθάλαμο για να κληθεί στην Εθνική Ουρουγουάης (μαζί με μεγάλα αστέρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου όπως οι Σουάρες, Καβάνι), κάτι που θα σήμαινε και αυτόματη εκτόξευση της αξίας του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καμία διαφορά ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού - Ανώτερη η ομάδα του Λουτσέσκου - Επιτέλους... με Τσουκαλά!