Facebook Pixel ΑΕΚ - Μπογκντάν Πλάνιτς: Νέος... Λιβάγια για την ΑΕΚ - "Δεν πωλείται τώρα, δικός σας μόνο αν..." - Αποφασίζει ο Μελισσανίδης
Ποδόσφαιρο
| 2022-07-14 16:13:00

Νέος... Λιβάγια για την ΑΕΚ - "Δεν πωλείται τώρα, δικός σας μόνο αν..." - Αποφασίζει ο Μελισσανίδης

Οι Μιχείες
Νέος... Λιβάγια για την ΑΕΚ - "Δεν πωλείται τώρα, δικός σας μόνο αν..." - Αποφασίζει ο Μελισσανίδης

Η αποκάλυψη από Ισραήλ, το κιτρινόμαυρο παρελθόν και το "οκ" Αλμέιδα! Ο Ευάγγελος Μίχος παρουσιάζει όλο το παρασκήνιο πίσω από τον... εκλεκτό των Κιτρινόμαυρων για το κέντρο της άμυνας. Ποιος τον "στηρίζει" εντός της ΠΑΕ, τα χρήματα που ζητούν οι Ισραηλνοί και η... υπέρβαση που απαιτείται.
 

Ο Μπογκντάν Πλάνιτς είναι... μεταγραφικός πόθος 6ετίας στην ΑΕΚ! Και ο "Ευαγγελιστής" έχει όλο το follow up αυτής της υπόθεσης. 

Ποιανού νυν στελέχους της ΠΑΕ αποτελεί... μεγάλη αδυναμία;  Ποιό είναι το ακριβές ποσό που έφτασε η επίσημη πρόταση της Ένωσης; Τι απάντησε η Μακάμπι με απόλυτο τρόπο και ποιός ο... μονόδρομος για να έρθει ο Σέρβος στόπερ τον Ιούλιο στους "κιτρινόμαυρους"; Και γιατί η καταβολή του buy out δεν είναι εύκολη απόφαση, που εφόσον την πάρει ο Μελισσανίδης θα γίνει η δεύτερη πιο ακριβή αγορά του...

1. Ο Πλάνιτς αποτελεί... διαχρονική καψούρα στην ΑΕΚ, ένα όνομα στόπερ που υπάρχει μια 6ετία στο "κιτρινόμαυρο" τμήμα σκάουτινγκ. Τον ξεχώριζαν και τον ήθελαν ... όλοι οι τεχνικοί διευθυντές : Μαϊστόροβιτς/Λυμπερόπουλος/Ιβιτς/Παπαδημητρίου. Από τότε που ήταν στην Μπέογκραντ, πριν πάει ακόμη στην Βοιβοντίνα, τον είχαν "πρωτό - σταμπάρει". Και μετά που έμπλεξε στα δικαστήρια με την Στέαουα του Μπεκάλι (το 2020) αλλά και το περασμένο καλοκαίρι ενώ ήταν ήδη ένα χρόνο στην Μακάμπι Χάϊφα...

2. Απο το ξεκίνημα της καριέρας του, ο 30χρονος ύψους 1,91 στόπερ, ξεχώριζε για το αρχοντικό του στυλ (Στέλιος Μανωλάς)! Πολύ καλός και στο μπιλντ απ! Ο Αλμέιδα - όπως και για τους Γιόνσον/Γκατσίνοβιτς, που δεν ήξερε αλλά τους υπερανάλυσε - ήταν 100% σίγουρος για τον Πλάνιτς, όταν έδινε την έγκρισή του. Κοινώς του έκανε απόλυτα, άλλωστε λέγεται πως εξαρχής ο Σέρβος βρισκόταν στην short list με τους  υποψήφιους στόπερ ενώ είναι μια υπόθεση που δουλεύεται πάνω απο μήνα...

3. Μέχρι και στον Δημήτρη Μελισσανλίδη, έμαθα, πως αρέσει ο Πλάνιτς αν κι αυτός που τον έχει μεγάλη αδυναμία και πήρε πάνω την μεταγραφική του υπόθεση είναι ο Γιάννης Παπαδόπουλος!!

4. Στην Σερβία έγραψαν πως η προσφορά της ΑΕΚ στην Μακάμπι, η οποία απορρίφθηκε, ήταν 1.000.000 ευρώ. Στην Ελλάδα και στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ το... έφτασαν στο 1.200.000. Η δική μας πληροφόρηση απο Ισραήλ μεριά, θέλει η επίσημη "κιτρινόμαυρη" πρόταση για την αγορά του Πλάνιτς να είναι 800.000 ευρώ!! 

5. Οι αποδοχές (με κάποια μπόνους) του Πλάνιτς στην Μακάμπι Χαιφα είναι 400.0000 ευρώ. Η AEK του πρόσφερε ένα ποσό που προσεγγίζει τις 550.000 ευρώ, καθαρές αποδοχές και συμβόλαιο μίνιμουμ 3ετίας!

6. Αν εμπιστευτούμε την πήγη μας απο το Ισραήλ εντός Μακάμπι, με την οποία επικοινωνήσαμε νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης, η μεταγραφή του Πλάνιτς στην ΑΕΚ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑ (προς το παρόν, τουλάχιστον). Και δεν υπάρχει κάποιο...παρασκήνιο ή θέμα διαπραγμάτευσης. “Ο Πιάνιτς δεν πωλείται τώρα! Αν θέλετε να τον πάρετε πρέπει να καταβάλετε το buy out που υπάρχει και τότε θα είναι δικός σας εφόσον έχετε συμφωνήσει και με τον Μπογκντάν"!!! Όπως αντιλαμβάνεστε η απάντηση της ηγεσίας του κλάμπ της Χάϊφας προς την ΑΕΚ ήταν ξεκάθαρη κι απόλυτη : 

7. Κατά συνέπεια είναι πλέον θέμα καθαρά απόφασης Μελισσανίδη - ΑΕΚ αν θα καταβάλουν το 1.800.000 για την αγορά του Πλάνιτς. Γιατί μόνο έτσι - όταν μιλάμε για Ιούλιο - μπορούν να τον ντύσουν στα "κιτρινόμαυρα". Ο 30χρονος Σέρβος πάντως προτιμάει την Ένωση από το να ανανεώσει με την Μακάμπι. Κάτι που επιτρέπει στην ΑΕΚ να κάνει κίνηση για την πληρωμή του buy out, εφόσον παρθεί τέτοια απόφαση

8. Το 1,8 εκατομμύρια ευρώ, που είναι το buy out του Πλάνιτς, ασφαλώς και είναι πολύ μεγάλο ποσό για τα δεδομένα της ΑΕΚ. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή χωρίς ουσιαστικά μεταπωλητική αξία, που απο τον περασμένο Ιανουάριο έχει κλείσει τα 30 του χρόνια.. 

9. Για να έχετε συγκριτικό μέτρο μόνο για τον Λιβάι Γκαρσία (σύμπτωση,  επίσης σε σύλλογο του Ισραήλ, την Μπειτάρ) έχει πληρώσει υψηλότερο transfer fee ο Μελισσανίδης (2.200.000). Ουσιαστικά ο Πλάνιτς θα του κόστιζε (εφόσον τον πάρει) όσο και ο Λιβάγια (1.800.000) αλλά περισσότερα απο ότι έδωσε για την αγορά των Τσούμπερ (1,6), Αραούχο (1,4), Σιμάνσκι (1,3), Γκατσίνοβιτς (1,1), Στάνκοβιτς (1 εκ.). Και σίγουρα θα είναι η πιο ακριβή μεταγραφή στόπερ στην εποχή του Μελισσανίδη!


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη Τσακίρη για Λιβάγια και ΠΑΟΚ - Τρελά λεφτά για να γίνει η μεταγραφή (Audio)
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags