Facebook Pixel ΑΕΚ: Απίστευτο! Πρόταση πάνω 1 εκατ.Ευρώ για φετινή μεταγραφή
Ποδόσφαιρο
| 2022-09-08 19:08:00

Απίστευτο! Πρόταση πάνω 1 εκατ.Ευρώ για φετινή μεταγραφή της ΑΕΚ

του Γιώργου Θεοδωράκη
Απίστευτο! Πρόταση πάνω 1 εκατ.Ευρώ για φετινή μεταγραφή της ΑΕΚ

Απόρησαν στην Ένωση.

Σενάριο επιστημονικής φαντασίας; Και όμως συνέβη. Ο Τομ Φαν Βέερτ ανακοινώθηκε στην ΑΕΚ την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022. Η Ένωση, είχε πρόταση από τη ρωσική Σότσι για τον Ολλανδό επιθετικό!

Η προσφορά του ρωσικού συλλόγου ξεπερνούσε το 1εκατομμύριο ευρώ, ωστόσο απορρίφθηκε τόσο από την ομάδα του «Δικέφαλου» αετού όσο και από τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος φέτος ξεκίνησε δυνατά με τη φανέλα του Βόλου, σκοράροντας στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στην ισοπαλία (3-3) απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης.

Οι συγκυρίες όμως τα έφεραν έτσι και ο 32χρονος χαρισματικός στράικερ δεν θα συνεχίσει στην ομάδα της Μαγνησίας, αφού θα γίνει ο τέταρτος Ολλανδός στην ιστορία της Ένωσης (μετά τους Μίσελ Κρεεκ, Γιουσούφ Χέρσι, Νορντίν Άμραμπατ). Σημειωτέον, ότι είχε παίξει βασικός στο διπλό του Βόλου κόντρα στους «κιτρινόμαυρους», για τη 2η αγωνιστική, στη Ριζούπολη.

Στα παπούτσια του Δουβίκα

Ήρθε στην Ελλάδα σε μία συγκυρία πολύ ιδιαίτερη για τον Βόλο. Προτάθηκε στην ομάδα της Μαγνησίας τον Απρίλιο του 2021 και ούτε καν το σκέφτηκαν για την απόκτησή του, παρότι είχε περάσει τα 30. Ο λόγος ήταν τα στατιστικά του. Αν σκαλίσετε λίγο το βιογραφικό του θα δείτε, ότι η πλειοψηφία των σεζόν ήταν φορτωμένες με γκολ (πάνω από 10) κάτι που έδειχνε πολλά. Μάλιστα ήταν από τις πρώτες μεταγραφές που ανακοινώθηκαν και μάλιστα μήνα Μάιο μαζί με τους Κότνικ και Φερνάντες. Από την αρχή ο Ολλανδός έπρεπε να μπει κατευθείαν στα βαθιά.

Ο Τάσος Δουβίκας έφευγε για την ολλανδική Ουτρέχτη, εξαργυρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τα 14 γκολ που σημείωσε με τη φανέλα του Βόλου.Στην ουσία ήταν ο αντικαταστάτης του και με το καλημέρα έπρεπε να έλθει στη θέση του προκατόχο του ( για τον οποίο άπαντες έσταζαν μέλι στη θεσσαλική ομάδα), να μπει στα παπούτσια του, όπως λέει η αμερικανικής προέλευσης έκφραση. Ο Ολλανδός έβγαλε εις πέρας την αποστολή και έκανε την πόλη της Μαγνησίας να πίνουν νερό στο όνομά του, αφού σκόραρε 17 τέρματα, με μέσο όρο σκοραρίσματος στα ματς που αγωνίστηκε ό 0.52 ανά 90λεπτο.

Πάνω απ'όλα η ομάδα

Έχει το εύκολο γκολ! Είναι ο ορισμός του σέντερ φορ. Πέρσι σκόραρε 2 γκολ με κεφαλιά, 9 με το δεξί και 6 με το αριστερό πόδι, δείχνοντας ευχέρεια στο σκοράρισμα. Γι'αυτό οι άνθρωποι του Βόλου αναγνώρισαν την ποδοσφαιρική του αξία και τον αποκαλούσαν «Μίστερ Γκολ» και «Κίλερ». Για τον παίκτη που αναμένεται να πλαισιώσει τον Σέρχιο Αραούχο στην επίθεση έχουν να πούνε τα καλύτερα.

Ειδικά για τον παίκτη ως προσωπικότητα. Από την πρώτη μέρα που μπήκε στην ομάδα ήταν λες και ήταν χρόνια. Είναι κοινωνικός, επαγγελματίας 100% και οικογενειάρχης. Στην προπόνηση είναι πάντα δουλευταράς και δείχνει, ότι ζει και χαίρεται το ποδόσφαιρο. Υπάρχει επίσης ένα ακόμα θετικό στοιχείο για τον Ολλανδό που έχουν να λένε στον Βόλο.

Ο Φαν Βέερτ είναι παίκτης ομάδας. Βάζει το σύνολο πάνω από τον εαυτό του. Γιατί πέρα από τα γκολ στο ενεργητικό του έχει και ασίστ, που σημαίνει, ότι μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στο δημιουργικό κομμάτι της ΑΕΚ, στο οποίο η ομάδα του «Δικέφαλου αετού» στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος έχει δείξει μία αξιοσημείωτη δυσκολία.

Ο Ολλανδός επιθετικός είναι επιθετικός που καλύπτει τα στοιχεία που ήθελε ο Ματίας Αλμέιδα, δηλαδή έναν ποδοσφαιριστή που να παίζει σαν ψευτοεννιάρι, θα κινείται περιφερειακά και θα συμμετέχει στην πίεση του αντιπάλου ψηλά. Έτσι και αλλιώς ο ποδοσφαιριστής φημίζεται για τη συμβολή του στο πρέσινγκ και την ανάκτηση κατοχής, αφού την περσινή σεζόν είχε 1.06 κλεψίματα ανά ματς.

Οι άνθρωποι της ΑΕΚ πάντως απόρησαν με την πρόταση για τον Φαν Βέερτ. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η αξία του όπως σας ενημέρωσε το Sportdog, σε σχετικό ρεπορτάζ του Ευάγγελου Μίχου, η Ένωση έδωσε ένα ποσό ανάμεσα στις 800.000 και στο 1.000.000 Ευρώ. 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags