Για πρώτη φορά βασικός ήταν ο Μπερνάρ στο ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός στην Τούμπα, με τον Βραζιλιάνο να ξεκινά στο αριστερό άκρο της επίθεσης.

Ειδικά στο δεύτερο μέρος ο 30χρονος σταρ του Παναθηναϊκού ανέβασε την απόδοσή του, έβγαλε ποιότητα ανοίγοντας ωραία το παιχνίδι από αριστερά (σ.σ. είχε ήδη αλλάξει πλευρές με τον Αϊτόρ), δίνοντας παράλληλα και χώρους στον Χουάνκαρ να ανέβει την πλευρά και να καταστεί απειλητικός από εκεί.

Η αλήθεια είναι ότι ο Μπερνάρ έδειξε γιατί ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τον θέλει περισσότερο στο "10" και λιγότερα στα άκρα. Αυτό συμβαίνει, γιατί ο Σέρβος τεχνικός επιθυμεί ο Βραζιλιάνος να παίρνει την μπάλα πιο κοντά στην περιοχή, ώστε όντας πίσω από τον φορ να δημιουργεί ρήγματα κάθετα, ή ακόμα και να εκτελεί εφόσον βρίσκει διαθέσιμους χώρους.

Ταυτόχρονα, πάντως, η απουσία του Παλάσιος φανέρωσε πόσο σημαντικός είναι ο Αργεντινός στους Πράσινους. Ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο της Τούμπας έλειψε πολύ η πίεση του Λατίνου στα μπακ του αντιπάλου και η βοήθεια που δίνει στον εκάστοτε δεξιό μπακ του Παναθηναϊκού (σ.σ. εν προκειμένω στον Σάντσες), γεγονός που σταμάτησε να γίνεται όταν άλλαξε πλευρά με τον Μπερνάρ ο Αϊτόρ.