Facebook Pixel Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ: Βαριά άρρωστος ο ΠΑΟΚ - Νέα γκέλα στις καθυστερήσεις με Λεβαδειακό - Ακυρώθηκε πέναλτι από VAR στο 97’
Ποδόσφαιρο
| 2022-10-09 18:30:00

Βαριά άρρωστος ο ΠΑΟΚ - Γκέλα στις καθυστερήσεις με Λεβαδειακό - Ακυρώθηκε πέναλτι από VAR στο 97’

Sportdog Team
Βαριά άρρωστος ο ΠΑΟΚ - Γκέλα στις καθυστερήσεις με Λεβαδειακό - Ακυρώθηκε πέναλτι από VAR στο 97’

Ο Δικέφαλος του Βορρά πίστευε μέχρι τις καθυστερήσεις ότι θα επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα, με τα τις δύο διαδοχικές γκέλες, όμως οι Βοιωτοί κατάφεραν να ισοφαρίσουν, το γκολ του Νάρεϊ, με τον Μπελμόντ και να κάνουν το τελικό 1-1 βυθίζοντας κι άλλο σε εσωστρέφια την ομάδα του Λουτσέσκου.

Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ: Απίστευτη γκέλα για τον Δικέφαλο του Βορρά που είχε καταφέρει να πάρει προβάδισμα στη Λειβαδιά, με τον Νάρεϊ, και είναι μια ανάσα από τη νίκη, όμως τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν σε 1-1 στο 90+2’ με τον Μπελμόντ. Μάλιστα στη συνέχεια ο διαιτητής της αναμέτρησης θα καταλογίσει πέναλτι υπέρ των παικτών του Λεβαδειακού, όμως μετά τη χρήση VAR η απόφαση θα αλλάξει και θα δοθεί φάουλ, έξω από την περιοχή, ενώ θα αποβάλει τον Ζίβκοβιτς για την παράβαση.

Το ματς:

Η αναμέτρηση στη Λιβαδειά ξεκίνησε με τους παίκτες του Λουτσέσκιου να δείχνουν, από νωρίς, διάθεση να πιέσουν ψηλά και να δυσκολέψουν την ανάπτυξη των γηπεδούχων, κάτι που τους έδωσε την κατοχή της μπάλας. Την ίδια στιγμή η ομάδα της Λιβαδειάς έδειχνε πως στόχος ήταν να χτυπήσουν στην κόντρα και μάλιστα με μεγάλες μπαλιές από την άμυνα. Παρά την πίεση ο Δικέφαλος του Βορρά δεν είχε καταφέρει να φτάσει με αξιώσεις κοντά στην εστία του Μάρκοβιτς και να απειλήσει, κάτι που συμβαίνει από την αρχή της χρονιάς κόντρα σε ομάδες που παίζουν σφιχτά. Η αναμέτρηση συνέχιζε στο ίδιο μοτίβο, με τους φιλοξενούμενους να αναπτύσσονται πολύ καλά, κυρίως από την δεξιά πλευρά, όμως χωρίς να μπορεί να απειλήσουν, μιας και ο Λεβαδειακός αμυνόταν εξαιρετικά μέχρι εκείνο το σημείο, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν καταφέρει να ρίξουν το τέμπο του αγώνα κάτι που τους έδινε πλεονέκτημα.

Ο Δικέφαλος του Βορρά δεν είχε πάρει τίποτα από την επιθετική του γραμμή, με τους Γκορντεζιάνι και Ζίβκοβιτς να μην… φαίνονται, κάτι που ήταν και αποτέλεσμα του τρόπου παιχνιδιού που είχε επιλέξει ο Λουτσέσκου, αλλά και τον Νάρεϊ να μην μπορεί να κάνει όσα δημιουργούσε στα προηγούμενα παιχνίδια. Ο μόνος ο οποίος ήταν μια απειλή για την άμυνα του Λεβαδειακού ήταν ο Ντάντας που προσπαθούσε με κάθετες πάσες να «ανοίξει» την άμυνα των γηπεδούχων, χωρίς όμως να καταφέρνει να φτιάξει μια κλασσική φάση. Την πρώτη υποψία φάσης θα την έχουμε στο 28’ όταν ο Πορτογάλος θα κάνει ωραία σέντρα στην πλάτη της άμυνας των Βοιωτών, με τον Νάρεϊ να κάνει κίνηση χωρίς όμως να καταφέρνει να έρθει σε επαφή με την μπάλα που πέρασε άουτ. Οι γηπεδούχοι θα κάνουν το πρώτο τους σουτ στον αγώνα στο 35’, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα θα φτάσει στον Τσάπρα που δοκιμάσει από μακριά, αλλά την μπάλα να περνάει πολύ μακριά από την εστία του Κοτάρσκι. Η μεγαλύτερη στιγμή για τον ΠΑΟΑΚ στο πρώτο μέρος θα έρθει στο 44’ όταν ο Γκορντεζιάνι θα κάνει ανάποδο ψαλίδι, αλλά τον Μάρκοβιτς να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Το δεύτερο ημίχρονο θα ξεκινήσει με τον ΠΑΟΚ να… ακουμπάει το γκολ και μάλιστα δύο φορές. Στο 48’ ο Λύρατζης θα κάνει τη σέντρα από τα δεξιά και τον Κούρτιτς να πιάνει τη κεφαλιά, όμως την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι του Μάρκοβιτς, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Καντουρί θα κάνει το σουτ, από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως θα κοντράρει και θα περάσει ελάχιστα δίπλα από δοκάρι του Σέρβου γκολκίπερ. Ο Δικέφαλος του Βορρά είχε ανεβάσει… ταχύτητα και στο 62’ θα χάσει νέα διπλή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Μετά από κόρνερ ο Λύρατζης θα πάρει την κεφαλιά με τον Μπαχανάκ να διώχνει πάνω στην γραμμή, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Ίνγκασον θα προσπαθήσει αν σκοράρει και πάλι με το κεφάλι, όμως η μπάλα θα περάσει άουτ. Στο 71΄οι Βιωτοί ήταν αυτοί που απείλησαν την εστία του Κοτάρσκι, όταν μετά από μακρινή μπαλιά  ο Μουτίνιο κέρδισε στην μονομαχία του τον Βιεϊρίνια αλλά έκανε κακό πλασέ με τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ να διώχνουν άνετα.

Τον… γόρδιο δεσμό θα τον λύσει στο 73’ ο συνήθης ύποπτος Νάρεϊ. Ο Μπίσεσβαρ θα είναι αυτός που θα κάνει εξαιρετική κάθετη πάσα, με τον Γερμανό να μένει όρθιος και να κερδίζει τον Μάρκοβιτς κάνοντας με πλασέ το 0-1. Μετά το γκολ ο Λεβαδειακός θα προσπαθήσει να ανεβάσει παίκτες για να γίνουν απειλητικοί στην εστία του Κοτάρσκι, χωρίς όμως να καταφέρνουν να χάσουν κάποια σημαντική ευκαιρία. Την ίδια στιγμή ο Δικέφαλος του Βορρά έδειχνε να ελέγχει πλήρως τον αγώνα και να μην δείχνει ότι μπορεί να χάσει το τρίποντο. Η προσπάθεια των γηπεδούχων θα συνεχιστεί με τον Νίκα στο 88' να σηκώνεται ψηλότερα από όλους τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ, μετά από εκτέλεση κόρνερ, όμως η μπάλα θαν περάσει πολύ ψηλά από τα δοκάρια του Κροάτη τερματοφύλακα του Δικεφάλου. 

Οι γηπεδούχοι όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα. Στο 90+2' μετά από εκτέλεση κόρνερ και διώξιμο με γροθιές από τον Κοτάρσκι, η μπάλα θα φτάσει στον Μπελμόντ που με εξαιρετικό τελείωμα θα κάνει το 1-1 σοκάροντας τους παίκτες του Λουτσέκσου. Στη συνέχεια το ματς θα γίνει... ροκ και στο 90 +4' ο Μουτίνιο θα βγει στην κόντρα ο Ζίβκοβιτς θα τον ανατρέψει με τον Μανούχο να δίνει πέναλτι. Μετά την χρήση VAR ο Έλληνας διαιτητής θα αλλάξει την απόφασή του δίνοντας τελικά φάουλ έξω από την περιοχή, ενώ παράλληλα απέβαλε τον Σέρβο παίκτη του ΠΑΟΚ με απευθείας κόκκινη. Στην τελευταία φάση του αγώνα ο Λεβαδειακός θα χάσει διπλή ευκαιρία να πάρει την νίκη με τον Μουτίνιο να κάνει το σουτ, τον Κοτάρσκι να διώχνει και τον Μπαχανάκ μόνος του να αστοχεί από την μικρή περιοχή με το 1-1 να είναι το τελικό σκορ.

Σκόρερ: 73’ Νάρεϊ – 90+2’ Μπελμόντ

Λεβαδειακός (Γιάσμινκο Βέλιτς): Μάρκοβιτς, Μεχία, Βινίσιους, Μουτίνιο, Σκβάρκα (56’ Μπαχανάκ), Δούμτσος (56’ Τσιραγώτης), Λιάγκας, Τόρο (70’ Μπελμόντ), Νίκας, Παναγιώτου, Τσάπρας.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κάργας, Τσαούσης (61’ Βιεϊρίνια (72’ Κωνσταντέλιας)), Ντάντας (61’ Μπίσεσβαρ), Κούρτιτς, Νάρεϊ, Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί (84' Σβαμπ), Γκορντεζιάνι (61’ Ολιβέιρα).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags