Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Με την πλάτη στον... τοίχο ο Λουτσέσκου - Πρόβλημα πλέον ο Ολιβέιρα - "Όργια" Νάρεϊ με Πρίγιοβιτς!
Ποδόσφαιρο
| 2022-10-09 20:18:00

Με την πλάτη στον... τοίχο ο Λουτσέσκου - Πρόβλημα πλέον ο Ολιβέιρα - "Όργια" Νάρεϊ με Πρίγιοβιτς!

του Λάζαρου Γεωργίδη
Με την πλάτη στον... τοίχο ο Λουτσέσκου - Πρόβλημα πλέον ο Ολιβέιρα - "Όργια" Νάρεϊ με Πρίγιοβιτς!

Έρχονται ντέρμπι και έχει μπει το... πρέπει στον Δικέφαλο του Βορρά για να πάρει αποτέλεσμα. Αν δεν λυθεί το πρόβλημα με τη δημιουργία δεν υπάρχει... σωτηρία.

ΠΑΟΚ: Χωρίς αρχή και τέλος ο φετινός Δικέφαλος του Βορρά, που έπεσε σε νέα… γκέλα, αυτή τη φορά με θύτη του Λεβαδειακό και μάλιστα στις καθυστερήσεις.

Η ομάδα του Λουτσέσκου κατέβηκε στην αναμέτρηση με τους Βοιωτούς, έχοντας ξανά απουσίες, όμως παρουσίασε για ακόμα ένα παιχνίδι τα προβλήματα που έχουν κάνει την εμφάνισή τους από τις πρώτες αναμετρήσεις της χρονιάς. Για ακόμα ένα παιχνίδι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας κατάφεραν να έχουν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, όμως χωρίς να καταφέρνουν να δημιουργήσουν ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Μάρκοβιτς. Ενδεικτικό είναι πως η μοναδική αξιόλογη φάση, στα πρώτα 45 λεπτά, ήταν το ψαλιδάκι που, που έκανε ο Γκορντεζιάνι, με τον Σέρβο τερματοφύλακα του Λεβαδειακού να αποκρούει εντυπωσιακά. Αυτή η εξέλιξη έρχεται σαν αποτέλεσμα του τρόπου παιχνιδιού του Δικεφάλου, που ήταν άκρως προβλέψιμος, μιας και ο Ζίβκοβιτς είχε… χαθεί και τους παίκτες να παίζουν διαρκώς από τα δεξιά, προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν τους Λύρατζη και Νάρεϊ, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Παράλληλα για ακόμα μια φορά φάνηκε η… τρύπα στον επιτελικό χαφ αφού Κούρτιτς, Καντουρί και Ντάντας ελάχιστες φορές κατάφεραν να δημιουργήσουν, με τον Πορτογάλο να είναι αυτός που ξεχώρισε, αλλά τον Λουτσέσκου να τον βγάζει στο 61΄.

Ο Ρουμάνος τεχνικός έχει σίγουρα ευθύνη για το αποτέλεσμα, μιας και ο Μπίσεβαρ που μπήκε μπορεί να έβγαλε την ασίστ στον Νάρεϊ, όμως στο τέλος του αγώνα δεν μπορούσε να βοηθήσει επιθετικά, όταν ο Λεβαδειακός πίεσε. Την ίδια στιγμή η χρησιμοποίηση του Ολιβέιρα πιο μεγάλο μπέρδεμα δημιούργησε στον ΠΑΟΚ, παρά βοήθησε. Ο Πορτογάλος φορ στην μισή ώρα που αγωνίστηκε δεν κατάφερε να κάνει ούτε μισή… φάση κάνοντας τον Δικέφαλο του Βορρά εντελώς ακίνδυνο και τους γηπεδούχους να παίρνουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ παράλληλα να πιστέψουν στην ισοφάριση. Είναι προφανές ότι ο Ολιβέιρα δεν έχει ξεπεράσει, ψυχολογικά, τον σοβαρό τραυματισμό του με τον ίδιο παρά το γεγονός ότι σκόραρε με τον Παναθηναϊκό, να μην μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτό που θέλει ο Λουτσέσκου από τον ίδιο και να δημιουργεί ακόμα ένα πρόβλημα στην επίθεση της ομάδας.

Μοναδικός διασωθέν του νέου ναυαγίου του ΠΑΟΚ ο συνήθης… ύποπτος Νάρεϊ που κατάφερε, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, να ανεβάσει επιθετικά τους συμπαίκτες του φτάνοντας τα 3 γκολ σε 7 αγώνες για το πρωτάθλημα. Πρέπει να σκεφτούμε, βέβαια, και το πώς θα έπαιζε ο Γερμανός αν στο… κουτί υπήρχε φορ τύπου Πρίγιοβιτς, που θα άνοιγε χώρους, ενώ θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί την… μισή φάση που θα του έφτιαχνε ο 28χρονος εξτρέμ.

Το σίγουρο είναι ότι έτσι ο Δικέφαλος του Βορρά δεν θα είχε κάνει 3 ισοπαλίες και 1 ήττα σε 7 αγωνιστικές, ούτε η τελευταία νίκη του θα ήταν στις 12 Σεπτεμβρίου. Πλέον ο Λουτσέσκου, αλλά και ο ΠΑΟΚ είναι με την… πλάτη στον τοίχο. Η απόσταση από την πρώτη θέση είναι στους 6 βαθμούς, και μπορεί να πάει στους 9 με νίκη του Παναθηναϊκού, ενώ μέχρι το τέλος του μήνα έχει να παίξει με τον Ολυμπιακό (17/10) και ΑΕΚ (30/10) εκτός, σε ντέρμπι που έτσι όπως έχει έρθει η χρονιά, μπαίνει το «πρέπει» στο να πάρει αποτέλεσμα. Ο Ρουμάνος τεχνικός έχει δείξει ότι πολλές φορές μπορεί να ανταπεξέλθει στην πίεση, αρκεί οι παίκτες να πιστέψουν στο πλάνο του… Μένει να δούμε αν θα γυρίσει και πάλι… τούμπα την κατάσταση ή θα έχουμε νέα δεδομένα στην Τούμπα.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Δυσαρέσκεια για Λουτσέσκου - Έχει φτιάξει κλίκες μέσα στον ΠΑΟΚ - Μόνη λύση ο Γιώργος Σαββίδης"

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags