Facebook Pixel ΑΕΚ: Διπλό και φοβερή εμφάνιση εναντίον Άρη - "Απειλεί" τον ΠΑΟ
Ποδόσφαιρο
| 2022-10-09 23:17:00

Τους... ξέρανε! Η ΑΕΚ πέρασε από "Βικελίδης" και "απειλεί" Παναθηναϊκό

του Γιώργου Θεοδωράκη
Τους... ξέρανε! Η ΑΕΚ πέρασε από "Βικελίδης" και "απειλεί" Παναθηναϊκό

Η Ένωση επικράτησε 2-0 μέσα στη Θεσσαλονίκη με γκολ του Σιμάνσκι και του Λιβάι Γκαρσία, ενώ έχασε πολλές ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ.

Σπουδαία νίκη πέτυχε η ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη! Η Ένωση συνέχισε τις πολύ καλές εμφανίσεις και έφυγε με το διπλό από το «Κλεάνθης Βικελίδης», επικρατώντας 2-0 του Άρη. Έτσι η ομάδα του «Δικέφαλου αετού» παρέμεινε 2η και την 7η αγωνιστική, με 15 βαθμούς, δείχνοντας, ότι δεν θα αφήσει εύκολα τον Παναθηναϊκό να κάνει πρωταθληματική κούρσα, ενώ οι γηπεδούχοι είναι έβδομοι με 10.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ΑΕΚ έκανε μία πολύ σημαντική κίνηση. Η 11άδα στην είσοδο των ομάδων φορούσε φανέλες με το όνομα του Άλκη Καμπανού, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε δολοφονική ενέδρα, προϊόν οπαδικού μίσους. Μάλιστα ο Σέρχιο Αραούχο αγωνίστηκε με περιβραχιόνιο που έφερε το γράμμα "Α" αντί του "C".

Οι συνθέσεις

Σημαντικές αλλαγές εφάρμοσε ο Άλαν Πάρντιου στην ενδεκάδα του Άρη. Ο Άγγλος άφησε έξω τον Ντιόπ και έδωσε φανέλα βασικού στον Ματέο δίπλα στον Μάνου ως εσωτερικοί μέσοι και μπροστά από τον Νταμπό. Νέο πρόσωπο ήταν ο Νικολά Ενκουλού που ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικός δίπλα στον Φαμπιάνο και αντί του Πίρσμαν, όπως και ο Γκρέι στην κορυφή της επίθεσης.

Με συνταγή πρώτου ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια εναντίον του Ιωνικού και φουλ επιθετικό σχήμα παρατάχθηκε η ΑΕΚ στον αγώνα με τον Άρη, στο «Κλεάνθης Βικελίδης». O Αθανασιάδης πήρε θέση μπροστά από την εστία, έχοντας στην άμυνα, από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Μοχαμαντί. Ανασταλτικός μέσος στον άξονα ήταν ο Σιμάνσκι με τον Γκατσίνοβιτς αριστερά και τον Ελίασον δεξιά, με τον Πινέδα στην κορυφή του ρόμβου και επιθετικό δίδυμο τους Αραούχο-Γκαρσία.

Άρης: Κουέστα – Εμπακατά (57' Οντουμπάγιο), Φαμπιάνο, Ενκουλού, Μαζικού – Νταμπό, Γκαρσία (66' Πάλμα), Γκαρθία (82' Καμάτσο) – Μαντσίνι, Ιτούρμπε (66' Σέικ), Γκρέι (57' Ζερβινιό)

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Μοχαμαντί, Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς (80' Τσούμπερ), Ελίασον (80' Άμραμπατ), Πινέδα (90' Γιόνσον), Αραούχο, Γκαρσία (90' Μάνταλος).

Το ματς

Η ΑΕΚ άντεξε την πίεση του Άρη στα πρώτα λεπτά και στη συνέχει βγήκε μπροστά, κυκλοφόρησε γρήγορα τη μπάλα και έβρισκε συνεχώς διαδρόμους στην περιοχή του Κουέστα, είτε από αριστερά με Γκατσίνοβιτς είτε από τον άξονα με Σιμάνσκι και Πινέδα. Η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 9' όταν ο Λιβάι Γκαρσία μπήκε από αριστερά αλλά η προσπάθειά του έφυγε άουτ. Οι γηπεδούχοι απάντησαν δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Μουκουντί έκοψε το σουτ του Ιτούρμπε από πλεονεκτική θέση. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση των Θεσσαλονικών στο πρώτο μέρος.

Γιατί από εκείνο το σημείο και μετά, το παιχνίδι ήταν ένας επιθετικός μονόλογος των Αθηναίων. Στο 25' ο Λιβάι,μετά από ωραία προσπάθεια, έβγαλε από αριστερά τον Γκατσίνοβιτς το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Κουέστα, ενώ στο 26' ο Ρότα μπήκε με μαχητικότητα στην περιοχή αλλά η εκτέλεσή του ήταν εντελώς άστοχη. Στο 28' όμως οι προσπάθειες της ΑΕΚ καρποφόρησαν.

Ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Γκατσίνοβιτς, ο Σιμάνσκι βρέθηκε ολομόναχος στο δεύτερο δοκάρι και με κεφαλιά ψαράκι άνοιξε το σκορ, σε μία φάση που η Ένωση έδειξε πόσο πολύ έχει δουλέψει φέτος στις στατικές φάσεις. Και μάλιστα θα μπορούσε να είχε αυξήσει το σκορ μέχρι να πάει στα αποδυτήρια, αφού έχασε απίστευτες ευκαιρίες, όπως ένα σουτ του Αραούχο σε κενή εστία, στο 30' και ένα τετ α τετ του Λιβάι, ο οποίος πέρασε και τον τερματοφύλακα του Άρη, αλλά το πλασέ του ήταν χλιαρό με αποτέλεσμα να σώσει ο Μαζικού πάνω στη γραμμή.

Στην έναρξη του δευτέρου μέρους ο μεσοεπιθετικός από το Τρινιντάντ και Τομπάνγκο εξιλεώθηκε! Στο 50' πήρε πάσα από τον Αραούχο, βγήκε ενώπιος ενωπίω με τον Κουέστα, για το 0-2. Μάλιστα στο 67' ο Γκαρσία σκόραρε ξανά, αλλά το τέρμα δεν μέτρησε ως οφσάιντ, ενώ στο 75' πήγε να φτιάξει τον Γκατσίνοβιτς, αλλά ο Σέρβος νικήθηκε από τον Κουέστα. Ο Άρης δεν μπόρεσε να βρει αντίδραση και έτσι στο τέλος πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags