Παναθηναϊκός - Ατρόμητος: Ο Φώτης Ιωαννίδης, όπως και στο ματς με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, έδωσε στο Τριφύλλι αυτό που έψαχνε. Σκόραρε στο 80ο λεπτό διαμορφώνοντας το 1-0 με τον Ατρόμητο, για τον πρώτο και αήττητο Παναθηναϊκό του πρώτου γύρου με 12 νίκες σε 13 παιχνίδια πρωταθλήματος!​ Φοβερό γκολ του Χόρντουρ Μάγκνουσον με ΑΠΙΘΑΝΗ εκτέλεση φάουλ στις καθυστερήσεις για το τελικό 2-0!

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με το γνωστό του καλό ρυθμό στη Λεωφόρο, κρατώντας την μπάλα περισσότερο ακόμα κι απ' ότι συνηθίζει. Η πρώτη τελική του αγώνα ήρθε στο 8' από ένα επικίνδυνο σουτ του Σπόραρ έξω από την περιοχή, το οποίο βρήκε σε πόδια παικτών του Ατρόμητου και πέρασε για λίγο κόρνερ. Οι Πράσινοι είχαν αιχμαλωτίσει τους Περιστεριώτες, που δεν μπορούσαν μέχρι το 30' να ανταλλάξουν πάνω από 2-3 πάσες! Παρ' όλα αυτά αμύνονταν μαζικά, έχοντας κοντά τις γραμμές τους και αφήνοντας ελάχιστους διαθέσιμους χώρους.

Στο 35' ο Ατρόμητος έμεινε με αριθμητικό μειονέκτημα, καθώς ο Έρλινγκμαρκ είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα με τις τάπες πάνω στον Ρούμπεν και άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες. Στο 38ο λεπτό ο Κουρμπέλης έχασε μία από τις ευκαιρίες όχι του ματς, αλλά της... σεζόν! Συγκεκριμένα ο Μπερνάρ εκτέλεσε το φάουλ από θέση πλάγια δεξιά, ο Σπόραρ πήρε την κεφαλιά στο ύψος του πέναλτι με την μπάλα να περνά πάνω κι από τον Γιαννιώτη, όμως ο Κουρμπέλης που ακολουθούσε τη φάση στο δεύτερο δοκάρι, προ κενής κυριολεκτικά εστίας, σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι!

Ο Παναθηναϊκός απείλησε ξανά στο 43' με κεφαλιά του Σένκεφελντ, ένα λεπτό μετά με πλασέ του Κώτσιρα και στο 44' με νέο διαγώνιο σουτ πάλι από τον Έλληνα δεξιό μπακ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στο 45ο λεπτό οι Πράσινοι σπατάλησαν τη δεύτερη μεγαλύτερή τους στιγμή μετά το δοκάρι του Κουρμπέλη, με τον Σένκεφελντ συγκεκριμένα να πιάνει τη γυριστή κεφαλιά από την εκτέλεση φάουλ του Βέρμπιτς, ωστόσο η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από δεξί κάθετο δοκάρι! Έτσι, το 0-0 έμεινε ως σκορ ημιχρόνου.

Με την επανεκκίνηση στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός θεωρητικά έπρεπε να ήταν προετοιμασμένος για έναν Ατρόμητο που θα έπαιζε ακόμα πιο αμυντικά, από τη στιγμή που συνέχιζε με 10 ποδοσφαιριστές στο χορτάρι μετά την κόκκινη στον Έρλινγκμαρκ. Πάντως, στα πρώτα λεπτά της επανάληψης βλέπαμε το αντίθετο, με τους Περιστεριώτες να είναι πιο επιθετικογενείς και με καλύτερη κατοχή.

Οι Πράσινοι έμοιαζαν κάπως αγχωμένοι να βρουν το γκολ και όσο αυτό δεν συνέβαινε, τόσο πιο νευρικοί ήταν στις επιλογές τους. Στο 52' ο Κουρμπέλης εξαπέλυσε ένα "κεραυνό" από μακριά, με τον Γιαννιώτη να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ! Το Τριφύλλι κυκλοφορούσε καλά την μπάλα έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων, τελικές όμως δυσκολευόταν ακόμα να βρει, πηγαίνοντας αναγκαστικά σε μακρινά σουτ που δύσκολα θα απειλούσαν τον Γιαννιώτη.

Ο Παναθηναϊκός στο 67' είχε νέα ευκαιρία με τον Σπόραρ να πλασάρει αλλά να μην βρίσκει εστία, ενώ δύο λεπτά πριν ο Γιοβάνοβιτς είχε αλλάξει το σχηματισμό του σε 4-4-2, βάζοντας τον Ιωαννίδη πλάι στον Σλοβένο στην κορυφή της επίθεσης. Στο 77' ο Μπερνάρ έκανε άλλο ένα μακρινό σουτ, το οποίο αυτή τη φορά πέρασε οριακά άουτ! Από λάθος του Σένκεφελντ στο 79' ο Ατρόμητος είχε μοναδική ευκαιρία για το 0-1, ωστόσο στο τετ-α-τετ Τζοβάρας πλάσαρε άστοχα τον Μπρινιόλι κι ενώ δίπλα του ήταν εντελώς μόνος του ο Φρίντζονσον!

Στο 80ο λεπτό ήρθε, όμως, η στιγμή της λύτρωσης! Ο Ιωαννίδης όπως και στο ματς με τον Παναιτωλικό έδωσε στον Παναθηναϊκό αυτό που έψαχνε, νικώντας με πλασέ στην κλειστή του γωνία τον Γιαννιώτη για το 1-0 (σ.σ. η μπάλα πέρασε κάτω κι από τα πόδια του τερματοφύλακα των Περιστεριωτών που φέρει ευθύνη), δίνοντας το σύνθημα στη Λεωφόρο για να πάρει... φωτιά! Στη φάση του γκολ από τον Ιωαννίδη "κλειδί" είναι η πάσα-ασίστ του Σπόραρ στον Έλληνα φορ μέσα στην περιοχή. Το ματς είχε και "κερασάκι", καθώς στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μάγκνουσον με ΑΠΙΘΑΝΗ εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα ξανά στα δίχτυα για το τελικό 2-0!

Οι ενδεκάδες

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας (82' Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (82' Γκάνεα), Κουρμπέλης (64' Ιωαννίδης), Ρούμπεν, Τσέριν, Μπερνάρ, Βέρμπιτς (88' Τσόκαϊ), Σπόραρ.

Ατρόμητος (Κρις Κόουλμαν): Γιαννιώτης, ΚεχριντάΧατζηισαΐας, Μαυρομμάτης (87' Τζαβίδας), Ντε Μποκ, Ροτάριου (45' Οικονομίδης), Έρλινγκμαρκ, Έντερ Γκονζάλες, Ρομπάιγ (64' Κλωναρίδης), Μουνίθ (64' Τζοβάρας), Κιάρτανσον (64' Φρίντζονσον).