Ο Ολυμπιακός πείσμωσε μετά την γκέλα με τον ΠΑΣ Γιάννινα και έβγαλε αντίδραση, ξεσπώντας με 5-0 στον Αστέρα Τρίπολης. Η ομάδα του Μίτσελ μείωσε έτσι τη διαφορά στους 10 βαθμούς από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό και παράλληλα πήρε μεγάλη ψυχολογική ανάσα, προκειμένου να διεκδικήσει στη συνέχεια τις πιθανότητές της για ανατροπή σκηνικού και διεκδίκηση του φετινού τίτλου.

Οι Ερυθρόλευκοι θεωρούν ότι με κάποιες προσθαφαιρέσεις που αναμένεται να γίνουν, το ρόστερ τους θα έχει την ποιότητα τόσο να κρατήσει τον Ολυμπιακό στη μάχη του τίτλου όσο και να αποτελέσει τη βάση για την επόμενη σεζόν. Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου θεωρείται κρίσιμη για τον Ολυμπιακό, συνεπώς το επόμενο διάστημα όλοι οι παίκτες θα περάσουν από… εξετάσεις προκειμένου να παρθούν οι κατάλληλες αποφάσεις από τον Μίτσελ για τη στελέχωση του έμψυχου δυναμικού.

«Σιγουράκι» μοιάζει να είναι η κίνηση για την απόκτηση ενός αριστερού μπακ και αναμένονται εξελίξεις άμεσα. Το τελευταίο διάστημα παίζει πολύ ψηλά στα ρεπορτάζ ο Τόνι Λάτο της Βαλένθια, αλλά και ο Γκαμπριέλ Σουαζό της Κόλο Κόλο. Ένα συγκριτικό «πλεονέκτημα» του Σόουζα σε σχέση με τον Λάτο είναι πως ο Χιλιανός μένει ελεύθερος τώρα ενώ ο Ισπανός το καλοκαίρι. Ωστόσο ίσως αυτό δεν παίξει κανέναν ρόλο εάν ο Μίτσελ αποφασίσει πως ο Λάτο είναι ο «εκλεκτός» του.

Από εκεί και πέρα, στη λίστα βρίσκεται και ο Ααρόν Μαρτίν της Μάιντζ. Ο Ισπανός αμυντικός μπαίνει στο τελευταίο εξάμηνο του συμβολαίου του και θεωρείται μία εξαιρετική μεν αλλά δύσκολη περίπτωση. Για τον 25χρονο υπάρχει ενδιαφέρον από Ιταλία, με τις Μπολόνια και Τορίνο να τον παρακολουθούν στενά.

Ο σχεδιασμός δεν περιλαμβάνει ενίσχυση μόνο στα αριστερά της άμυνας, αφού εξετάζονται ταυτόχρονα προσθήκες για στόπερ, εξτρέμ και σέντερ φορ. Ειδικότερα μέτωπο των εξτρέμ, ρεπορτάζ συνδέουν τους Ερυθρολεύκους με τον Άλεξ Κογιάδο της Μπαρτσελόνα, ο οποίος είχε απασχολήσει και το περασμένο καλοκαίρι. Τότε η Μπαρτσελόνα είχε προτιμήσει να δώσει τον παίκτη δανεικό στην Έλτσε, ωστόσο τον Ιανουάριο τα δεδομένα μπορεί να είναι διαφορετικά, καθώς γράφεται ότι ο δανεισμός του είναι πολύ πιθανό να τερματιστεί πρόωρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον Ολυμπιακό απασχολεί έντονα ακόμα ένας εξτρέμ, το όνομα του οποίου δεν έχει διαρρεύσει.


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Ιστορική ομάδα για Μαρσέλο - Δίνουν μέχρι και τρία εκατομμύρια - Ποια η πρόταση σε Ολυμπιακό"