ΠΑΟΚ - Δημήτρης Σαραϊδάρης​: Αναλυτικά όσα είπε σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis:

Για τη φάση του δεύτερου γκολ του Αστέρα: «Στην θέση του σέντερ φορ υπάρχει υποκειμενικότητα καθώς μπορεί να πει κάποιος ότι εκτιμήθηκε ότι δεν επηρεάζει. Στην περίπτωση του ποδοσφαιριστή που παίρνει την μπάλα και κάνει την σέντρα για να σκοράρει ο Αστέρας Τρίπολης υπάρχει ξεκάθαρο οφσάιντ. Θα έπρεπε και ο βοηθός εντός γηπέδου να ενημερώσει να γίνει τσεκ αλλά και οι άνθρωποι στο VAR να το ελέγξουν. Κατά την άποψη του φαίνεται ότι δεν υπάρχει οφσάιντ αφού δεν σήκωσε την σημαία, αλλά είναι αδύνατο να μην έχει αμφιβολία γιατί είναι 3 ποδοσφαιριστές σε μη ξεκάθαρη θέση ή πιθανόν οφσάιντ».

Για την αντίδραση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τον έλεγχο της φάσης του 2-2: «Δεν υπήρχε καθαρό ριπλέι της φάσης από την NOVA γι' αυτό και υπήρχε αμφιβολία. Από εκεί και πέρα υπάρχει μια διαδικασία στο VAR που ονομάζεται ATP. Μεταφράζεται σαν εκδήλωση επιθετικής κατοχής. Ο διαιτητής δηλαδή είναι υποχρεωμένος σαν VARίστας να ελέγξει όλη την επίθεση από την αρχή ως το γκολ. Υπάρχει διάστημα να τσεκάρει ο διαιτητής μέχρι την αποχώρηση των ομάδων να τσεκάρει τα πάντα στην φάση. Δεν μπορώ να καταλάβω πως δεν έγινε αυτό».

Για την πιθανή αιτιολόγηση του Τζήλου στο γιατί δεν είδε το οφσάιντ: «Δεν μπορεί με τίποτα να επικαλεστεί πως είναι καινούργια φάση, αυτό δεν μπορεί να το πει ούτε διαιτητής πρώτης χρονιάς. Πιστεύω ότι δεν ελέγχθηκε η φάση, έχει καταστρατηγηθεί ο κανονισμός και οι οδηγίες που έχουν».

Για το αν φέτος υπάρχουν περισσότερα λάθη από τους διαιτητές VAR: «Συμφωνώ υπάρχουν περισσότερα λάθη φέτος. Αν φτάσουμε να αμφισβητούμε και το VAR έχουμε χάσει τα πάντα. Θα πρέπει οι διαιτητές να ακολουθούν τις οδηγίες που έχουν».

Για τις διαφορές που υπάρχουν σε αποφάσεις από τους διαιτητές VAR στα παιχνίδια: «Νομίζω ότι όσον αφορά το οφσάιντ ότι έχει δοθεί ως τώρα θεωρώ ότι ήταν σωστό είτε αφορά ακύρωση είτε επικύρωση γκολ. Ακόμα και η διαδικασία με τις γραμμές εκτελείται σωστά. Νομίζω ότι ως τώρα δεν γινόταν σωστά οι περιπτώσεις πέναλτι άλλες ελέγχονταν άλλες όχι. Τώρα βλέπουμε λάθη και στο οφσάιντ που εκεί δεν μπορεί να υπάρξει υποκειμενικότητα είτε είναι οφσάιντ είτε δεν είναι».

Για την τακτική των υπόλοιπων ομάδων με τις πολλές ανακοινώσεις και την στάση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ όλα αυτά τα χρόνια έχει δείξει ότι είναι υπέρ του ποδοσφαίρου και του ευ αγωνίζεσθαι. Δεν μπαίνουμε σε αυτή την διαδικασία να βγάζουμε ανακοινώσεις για ψύλλου πήδημα. Η στάση των υπολοίπων ΠΑΕ δεν βοηθάει το ποδόσφαιρο να προχωρήσει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Αλητεία εις βάρος του ΠΑΟΚ - Δεν συνεχίζεται έτσι το πρωτάθλημα - Μία ομάδα ευνοείται φέτος..."!