Facebook Pixel Ολυμπιακός: Όλα τούμπα με Μίτσελ, θα... υπογράψει μετά την ΑΕΚ - Τα "σκάει" ο Μαρινάκης για τον νέο Ποντένσε!
Ποδόσφαιρο
| 2023-02-26 10:00:00

Όλα τούμπα με Μίτσελ, θα... υπογράψει μετά την ΑΕΚ - Τα "σκάει" ο Μαρινάκης για τον νέο Ποντένσε!

του Παναγιώτη Νικολάου
Όλα τούμπα με Μίτσελ, θα... υπογράψει μετά την ΑΕΚ - Τα "σκάει" ο Μαρινάκης για τον νέο Ποντένσε!

Το "παλικαρίσιο" πρωτάθλημα, η δουλειά του Ισπανού και η μεταγραφή. Γιατί το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό έδωσε έξτρα πόντους στον Ισπανό κόουτς, η δύσκολη αποστολή του στο Κύπελλο, αλλά και η μοναδική ευκαιρία να γράψει ιστορία, αλλά και ο παίκτης που σήμερα βρίσκεται στο στόχαστρο, αλλά μελλοντικά μπορεί να κάνει τη διαφορά και να φέρει εκατομμυρία.

Αν υπάρχει μία ομάδα που έμεινε ανικανοποίητη από το 0-0 στο ντέρμπι "Αιωνίων", αυτή σίγουρα είναι ο Ολυμπιακός. Σε ένα παιχνίδι που άξιζαν ξεκάθαρα τη νίκη, οι Ερυθρόλευκοι πλήρωσαν την αστοχία τους και την απόφαση του VAR, που ακύρωσε το γκολ του Βρουσάι στο 89'. Είναι αξιοσημείωτο ότι το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είχε παρόμοια εξέλιξη με αυτό κόντρα στην ΑΕΚ στον πρώτο γύρο. Δηλαδή τον Ολυμπιακό να κυριαρχεί και να χάνει τις μεγαλύτερες ευκαιρίες, έχοντας μάλιστα και ακυρωθέν σε βάρος του μέσω παρέμβασης του VAR.

Τί σημαίνει αυτό και τί δείχνει για τη φετινή πορεία των Πειραιωτών; Ότι αγωνιστικά δεν έχουν και πολλά να ζηλέψουν από τους ανταγωνιστές τους, κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα από την αγωνιστική  εικόνα, αφού ειδικά στο Καραϊσκάκη οι Ερυθρόλευκοι έχουν δείξει πολύ πιο πειστική εικόνα από ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Το ίδιο ισχύει και για το ντέρμπι του πρώτου γύρου στη Λεωφόρο, όταν ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε με πέναλτι μέσω VAR στις καθυστερήσεις.

Κάπως έτσι και παρά την έντονη κριτική που έχει δεχθεί, ο Μίτσελ έχει την ομάδα στο -5 από την κορυφή, άρα μέσα στον στόχο της κατάκτησης του Πρωταθλήματος. Με τον Ολυμπιακό να παρουσιάζει εξαιρετική εικόνα στα ντέρμπι, τα οποία θα είναι αυτά που θα κάνουν τη διαφορά στη μάχη του τίτλου, αφού έρχονται τα πλέι οφ.



Αν ο Μίτσελ καταφέρει να οδηγήσει την ομάδα σε ανατροπή και κατάκτηση του Πρωταθλήματος, θα το έχει πετύχει με τρόπο πειστικό και παλικαρίσιο. Και φυσικά αυτομάτως θα ισχυροποιήσει τη θέση του ενόψει της επόμενης σεζόν και φυσικά θα παραμείνει το καλοκαίρι, αφού εκ του αποτελέσματος κανείς δεν θα μπορεί να του καταλογίσει το παραμικρό!

Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό αποτελεί παρελθόν και οι Ερυθρόλευκοι επικεντρώνονται στον ημιτελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ, που θα γίνει την Τετάρτη (1/3, 20:00).  Το εγχείρημα για ανατροπή μετά το βαρύ 0-3 στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι δύσκολο, όμως ο Ολυμπιακός θα κυνηγήσει τις πιθανότητές του. Οι Ερυθρόλευκοι γνωρίζουν πως αν παρουσιάσουν ανάλογη εικόνα με το ματς απέναντι στον Παναθηναϊκό, μπορούν να πετύχουν τα πάντα. Δύσκολα θα χάσουν πάλι τα... άχαστα οι επιθετικοί του εάν δημιουργήσουν τόσες ευκαιρίες. Με τη στήριξη του κόσμου του στα κατάμεστο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός θα το παλέψει μέχρι τέλους κόντρα σε μία ομάδα που δεν θα έχει τον πρώτο της σκόρερ (Λιβάι Γκαρσία).

Μάλιστα, αν οι Ερυθρόλευκοι μπορέσουν να φτάσουν σε τέτοια επική ανατροπή και περάσουν στον τελικό Κυπέλλου, δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι ο Μίτσελ θα... υπογράψει νέο συμβόλαιο την Τετάρτη!

Θύμισε... Ποντένσε ο Κανός

Μιας και αναφέραμε τις πολλές χαμένες ευκαιρίες του Ολυμπιακού, αξίζει να σημειωθεί ότι τις περισσότερες εξ αυτών τις σπατάλησε ο Σέρτζι Κανός. Θα είναι άδικο για τον Ισπανό εξτρέμ να κριθεί μόνο από τις φάσεις που αστόχησε, αφού επρόκειτο για τον πιο δραστήριο παίκτη των Ερυθρολεύκων και πραγματικά έκανε μία εξαιρετική εμφάνιση.

Για όσους βιαστούν να... καταδικάσουν τον Κανός, καλό είναι να θυμίσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ένας εξτρέμ ξεκινά την πορεία του στον Ολυμπιακό με χαμένες ευκαιρίες. Αρκεί να θυμηθούμε την εικόνα του Ντανιέλ Ποντένσε το πρώτο διάστημα τις παρουσίας του στην ομάδα. Όταν ο Πορτογάλος έκανε άνω κάτω τις αντίπαλες άμυνες, όμως υστερούσε στην τελική προσπάθεια, με αποτέλεσμα να γίνεται συχνά πυκνά στόχος δριμείας κριτικής.

Τί συνέβη στη συνέχεια, όταν ο Ολυμπιακός πήγε κόντρα στην κριτική και στήριξε τον Ποντένσε; Ο Πορτογάλος εξελίχθηκε σε έναν από τους καλύτερους παίκτες των Πειραιωτών, βελτιώθηκε στο σκοράρισμα πετυχαίνοντας 8 γκολ και βγάζοντας πολύ περισσότερες ασίστ, για να καταλήξει στη Γουλβς με μεταγραφή 20 εκατομμυρίων ευρώ!

Γι΄αυτό πρέπει να επικεντρωθούμε στα όσα εντυπωσιακά έκανε ο Κανός κόντρα στην πρωτοπόρο ομάδα του Πρωταθλήματος και όχι στο γεγονός ότι δεν μπόρεσε να σκοράρει. Ο Ισπανός δείχνει ότι μπορεί να προσφέρει στην ομάδα και θα έχει ενδιαφέρον το τι αγωνιστικό πρόσωπο θα παρουσιάσει στη συνέχεια, αφού θυμίζουμε ότι παίζει στον Ολυμπιακό ως δανεικός με οψιόν αγοράς.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γι’ αυτό πάει για πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός - Λάθος Μίτσελ με Φορτούνη - "Kλείδωσε" τον Γιοβάνοβιτς! 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags