Facebook Pixel Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Γι’ αυτό πάει για πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός - Λάθος Μίτσελ με Φορτούνη - "Kλείδωσε" τον Γιοβάνοβιτς!
Ποδόσφαιρο
| 2023-02-25 23:36:00

Γι’ αυτό πάει για πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός - Λάθος Μίτσελ με Φορτούνη - "Kλείδωσε" τον Γιοβάνοβιτς!

του Παναγιώτη Νικολάου
Γι’ αυτό πάει για πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός - Λάθος Μίτσελ με Φορτούνη - "Kλείδωσε" τον Γιοβάνοβιτς!

Το άριστο κοουτσάρισμα, το μοναδικό φάουλ και ο κανονικός εξτρέμ. Οι Πειραιώτες έστειλαν μήνυμα σε όλους, αν και δεν ανίκησαν, ετοιμάζονται για το... θαύμα με την ΑΕΚ και ο Ισπανός κόουτς κέρδισε το χειροκρότημα για όσα έκανε το βράδυ του Σαββάτου. Μόνο ένα λάθος υπήρξε, που θα μπορούσε να αποφύγει.

 

Άτυχος πρέπει να αισθάνεται ο Ολυμπιακός για τη νέα ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό, καθώς όπως και στη Λεωφόρο, οι Πειραιώτες ήταν ανώτεροι από την ομάδα που είναι το πρώτο φαβορί για να κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα και απέδειξε μέσα στο χορτάρι, πως το -5 από την κορυφή δεν είναι τυχαίο και ότι δικαίως ελπίζει ακόμα για τον φετινό τίτλο. Άλλωστε, υπάρχουν ακόμα πάρα πολλά ντέρμπι και πολλοί διεκδικήσιμοι βαθμοί και αν έρθουν οι νίκες στα μεγάλα παιχνίδι, όλα είναι πιθανά.

Βέβαια, για να συμβεί αυτό, θα πρέπει οι Ερυθρόλευκοι να αρχίσουν να κερδίζουν τα ντέρμπι  και για να γίνει αυτό, θα πρέπει να αρχίσουν να βάζουν την μπάλα στα δίχτυα. Ο Ολυμπιακός, όπως και στο ματς Κυπέλλου με την ΑΕΚ, απέναντι στους Πράσινους είχε ευκαιρίες, πάτησε περιοχή, όμως δεν κατάφερε να σκοράρει και το… πλήρωσε πετώντας δύο βαθμούς. Ο Κανός ήταν ο καλύτερος του γηπέδου, θύμισε κανονικό εξτρέμ, όμως δεν κατάφερε να κάνει ούτε ένα σωστό τελείωμα! Για να έρθουν λοιπόν οι νίκες, θα πρέπει να έρθει το «εύκολο γκολ».

Ο Μίτσελ λοιπόν, ήταν για ακόμα μία φορά ο… νικητής στα σημεία στη μάχη των πάγκων απέναντι στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, καθώς μπορεί ο Σέρβος να είναι αήττητος απέναντι στους Πειραιώτες, όμως στα δύο φετινά παιχνίδια η ομάδα του ήταν εμφανώς κατώτερη. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να παίξουν ποδόσφαιρο, πήραν το κέντρο με τους Χουάνγκ-Εμβιλά και με τον εξαιρετικό Φορτούνη, τον πολύ καλό (μέχρι να μπει στην περιοχή) Κανός και τον δραστήριο Μπιέλ, στο μεγαλύτεροι διάστημα είχαν την κατοχή και ήταν η ομάδα που απειλούσε. Θα μπορούσαν βέβαια να έχουν δεχθεί «κλασικά» για ακόμα μία φορά κάποιο γκολ στην κόντρα, κυρίως στο δεκάλεπτο του Τριφυλλιού στο δεύτερο ημίρονο, όμως στάθηκαν τυχεροί και είχαν τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη.

Ο κόουτς των Ερυθρολεύκων έκανε αυτή τη φορά σχεδόν και το… απόλυτο με τις αλλαγές, όπου οι περισσότερες του βγήκαν και μάλιστα λίγο έλειψε να κάνει και κίνηση-ματ με τον Βρουσάι, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε για οφσάιντ. Το μόνο λάθος του Ισπανού ήταν ίσως η αλλαγή του Φορτούνη, ο οποίος σε αντίθεση με τον Χάμες σήμερα είχε τρέξει πάρα πολύ και λογικά είχε κουραστεί, όμως ήταν σε καλή μέρα κι έχει την ποιότητα για να βοηθήσει στα τελευταία λεπτά με κάποια καλή σέντρα ή ένα καλό στημένο.

Από εκεί και πέρα, θετικός ήταν σε ακόμα ένα ντέρμπι ο Ροντινέι, ο οποίος μοιάζει ασταμάτητος με την μπάλα στα δίχτυα, όμως δεν έχει δείξει ακόμα ότι έχει καλή σέντρα. Ο Βραζιλιάνος τρέχει όλη τη γραμμή, περνάει τους αντιπάλους του, είναι σταθερός στα αμυντικά του καθήκοντα, όμως ακόμα δεν έχει βρει την ασίστ.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν μπορεί να έφυγε από ένα ακόμα ντέρμπι χωρίς νίκη, όμως η εικόνα του απέναντι στον πρωτοπόρο τον κάνει αισιόδοξο για τη συνέχεια. Τόσο για την Πέμπτη απέναντι στην ΑΕΚ όπου ψάχνει ένα τεράστιο θαύμα όσο και για το πρωτάθλημα!

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η κίνηση Μαρινάκη αμέσως μετά την κόκκινη του Σωκράτη - Τι έκανε δίπλα στον αγωνιστικό χώρο! (ΦΩΤΟ)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags