Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Με την ΑΕΚ παίζει το… πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός - "Μάχη" για νέα συμβόλαια - Η εντολή Μαρινάκη
Ποδόσφαιρο
| 2023-02-28 10:00:00

Με την ΑΕΚ παίζει το… πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός - "Μάχη" για νέα συμβόλαια - Η εντολή Μαρινάκη!

του Παναγιώτη Νικολάου
Με την ΑΕΚ παίζει το… πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός - "Μάχη" για νέα συμβόλαια - Η εντολή Μαρινάκη!

Γιατί το παιχνίδι της Τετάρτης είναι πιθανό να... αναδείξει πρωταθλητή! Τι περιμένουν στο Λιμάνι για την μονομαχία του Κυπέλλου, οι παίκτες που καλούνται να δώσουν εξετάσεις και η απόφαση της διοίκησης για την επόμενη μέρα.

Με την διαιτησία και την τύχη τους τα έχουν στον Ολυμπιακό μετά και τη νέα ισοπαλία απέναντι στον Παναθηναϊκό, ωστόσο σιγά – σιγά αφήνουν πίσω τους το συγκεκριμένο ντέρμπι και αρχίζουν να επικεντρώνονται στο επόμενο, απέναντι στην ΑΕΚ για το Κύπελλο.

Θεωρητικά οι πιθανότητες να πάρουν την πρόκριση μετά το βαρύ 3-0 του πρώτου αγώνα στη Φιλαδέλφεια δεν είναι πολλές, ωστόσο το κλίμα στην ομάδα του Πειραιά είναι πολύ καλό και η εικόνα στο παιχνίδι του Σαββάτου τους έχει δώσει έξτρα ώθηση. Άλλωστε, το παιχνίδι με την Ένωση είναι ίσως και η τελευταία μεγάλη τους ευκαιρία (αφού την τελευταία αγωνιστική παίζουν πάλι στην OPAP Arena), ώστε να πανηγυρίσουν νίκη σε ντέρμπι πριν την έναρξη των πλέι οφ. Η ομάδα του Μίτσελ αφού δεν κατάφερε να νικήσει τους Πράσινους, μπορεί να έμεινε στο -5, όμως υπάρχει τεράστιος κίνδυνος σε 10 μέρες από τώρα να είναι στο -9. Πώς θα γίνει αυτό; Αν χάσει στο τελευταίο ματς της κανονικής περιόδου από την ΑΕΚ κι αν μέχρι τότε η Ένωση έχει πάρει στα χαρτιά ή στο γήπεδο, τους βαθμούς στο Περιστέρι.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν την Τετάρτη παίζει κάτι παραπάνω από τη μισή χρονιά. Καθώς όχι μόνο θα κυνηγήσει το… θαύμα της ανατροπής, που θα τον κρατήσει ζωντανό στην διεκδίκηση εντός τίτλου, αλλά παράλληλα θα κερδίσει ξανά την ψυχολογία του ενόψει των συνεχόμενων ντέρμπι που ακολουθούν.

Άλλωστε, όπως εξελίχθηκε η χρονιά και μόνο που οι Πειραιώτες διεκδικούν με σοβαρές ελπίδες το φετινό πρωτάθλημα, είναι μία υπέρβαση που πιστώνεται τόσο στον Μίτσελ όσο και σε κάποιους από τους παίκτες. Ο Ισπανός κόουτς αν καταφέρει να τα φέρει όλα τούμπα μέχρι το φινάλε, θα κυνηγήσει κι αυτός τις όποιες πιθανότητες παραμονής του στον πάγκο και μετά το καλοκαίρι, ενώ οι περισσότεροι παίκτες δίνουν συνεχώς… εξετάσεις. Ακόμα και αυτοί που έχουν συμβόλαια.

Στο Λιμάνι και φέτος έχει γίνει μία τεράστια επένδυση, με συμβόλαια εκατομμυρίων που δεν απέδωσαν στο χορτάρι και τον επόμενο μήνα θα υπάρξουν οριστικές αποφάσεις για το νέο ρόστερ. Οι παίκτες θα πρέπει όχι μόνο να κυνηγήσουν τους δύο τίτλους, αλλά και να διεκδικήσουν την παρουσία τους στον Ολυμπιακό της επόμενης περιόδου. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι αποφασισμένος το καλοκαίρι να διορθώσει όλες τις «ανορθογραφίες» του ρόστερ και όπως φάνηκε και από τον Γενάρη με την απόκτηση των Ροντινέι, Ραμόν, Κανός, το restart έχει ξεκινήσει!

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξεκάθαρος ο Βαρούχας για το γκολ του Ολυμπιακού - Κόκκινη σε ΠΑΟ - Λάθος η κάρτα σε Μαρινάκη (Vid)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags