ΠΑΟΚ: Με τον δημοσιογράφο Αντώνη Τσακαλέα, από τη Θεσσαλονίκη, επικοινώνησε το sportdog για να σχολιάσουμε την επικαιρότητα του Δικέφαλου.

Ο καλός συνάδελφος, που γνωρίζει άριστα το ρεπορτάζ της ομάδας, αναφέρθηκε στην πώληση του Γιώργου Κούτσια και τι θα κερδίσει από αυτήν την εξέλιξη ο σύλλογος, τι ισχύει για το μέλλον των Στέφανου Τζίμα και Γιάννη Κωνσταντέλια στην ομάδα, ενώ αναφέρθηκε και στις δηλώσεις που κάνει κατά καιρούς ο Ραζβάν Λουτσέσκου και τραβάει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας.

"3,5 εκατ. ευρώ για Κούτσια ο ΠΑΟΚ - Για αυτόν τον πούλησε - Γιατί υπολογίζει τώρα τον Τζίμα"

"Είναι πολύ περίεργο για οποιαδήποτε ομάδα να παίρνει ένα ποσό που είναι σεβαστό για επιθετικό που όχι μόνο δεν έχει σκοράρει με την ανδρική ομάδα, αλλά δεν έχει παίξει καν ως βασικός. Στο πρωτάθλημα δεν έχει παίξει, με τη Λέφσκι είχε παίξει κάτω από δύσκολες συνθήκες, όταν ουσιαστικά είχε μια προπόνηση στην Ολλανδία και την επόμενη εβδομάδα είχε μπει και είχε παίξει. Στο τέλος, όμως, ο ΠΑΟΚ προχώρησε στην παραχώρηση του Κούτσια με 2,7 εκατ. ευρώ και υπάρχει μπόνους με βάση στόχους και συμμετοχές γύρω στις 800.000 ευρω", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος.

Η πώληση του Κούτσια δείχνει ότι θα αξιοποιηθεί περισσότερο ο Τζίμας.

"Ο ΠΑΟΚ φαίνεται ότι είχε πάρει απόφαση το ερχόμενο καλοκαίρι στην τριάδα των επιθετικών να είναι ο Τζίμας και όχι ο Κούτσιας. Αποφάσισε να επενδύσει σε ποδοσφαιριστή που είναι δύο χρόνια νεότερος και φαίνεται ότι όλοι τον πιστεύουν. Στον ΠΑΟΚ μετρούσαν αντίστροφα τις ώρες για να κάνει προπονήσεις με την πρώτη ομάδα, γιατί είχαν πάρει την απόφαση να τον θέσουν από φέτος στη διάθεση του Λουτσέσκου, αλλά δεν μπορούσε να γίνει μέχρι τα τέλη του 2022 - Για να μπορεί πρώτα ο ΠΑΟΚ, βάσει ηλικίας, να έχει νέο συμβόλαιο μαζί του".

"Τότε θα πουλήσει τον Κωνσταντέλια ο ΠΑΟΚ - Για αυτό δεν παίζει ο Κούρτιτς - Τα έβαλε και με τους παίκτες του ο Λουτσέσκου"

Σχόλιο για τον Κωνσταντέλια;

"Για τον Κωνσταντέλια ο ΠΑΟΚ έχει έναν δύσκολο στόχο που δεν έχει να κάνει με το οικονομικό αλλά με το πότε θεωρεί ιδανικό να τον παραχωρήσει - Κι αυτό είναι το καλοκαίρι του 2024. Δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι εύκολο να τον κρατήσει μέχρι το 2024, αλλά οικονομικά θεωρούν ότι μπορεί να πιάσει από 20 εκατ. ευρώ και πάνω. Ακούγεται μεγάλο το ποσό για Έλληνα ποδοσφαιριστή αλλά η μεγάλη διαφορά σε σχέση με οποιονδήποτε άλλον ποδοσφαιριστή Έλληνα ή νεαρό του ΠΑΟΚ, είναι πως πρόκειται για παίκτη που τον γνωρίζει όλη η Ευρώπη. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι Μπαρτσελόνα, Τσέλσι και Ατλέτικο Μαδρίτης είχαν κάνει πρόταση για εκείνον όταν ήταν 15 και 16 ετών. Οι σκάουτερ που ασχολούνται με παίκτες αυτών των ηλικιών έχουν φάκελο του Κωνσταντέλια από το 2018. Για όσους γνωρίζουν από ποδόσφαιρο τετοιων ηλικιών, δεν είναι απλά ένα παιδί που το εμαθαν επειδή παίζει στη Σούπερ Λιγκ από τον Νοέμβριο και κάνει τις άμυνες κομπολόι με τις ντρίπλες του. Είναι παιδί που τώρα αρχίζει και κάνει αυτά που είχαν καταλάβει ότι μπορεί να κάνει στα 13-14-15 σε τουρνουα στη Ευρώπη με τον ΠΑΟΚ".

Υπάρχει ρεπορτάζ που θέλει τον Κούρτιτς τελειωμένο από την ομάδα.

"Στην περίπτωση του Κούρτιτς η διαχείριση από τον ΠΑΟΚ έγινε λάθος σε αρκετές πλευρές του θέματος. Έχει ξενερώσει γιατί ο ΠΑΟΚ δεν θα του ανανεώσει το καλοκαίρι το συμβόλαιο; Ισχύει. Ο ΠΑΟΚ θα ήθελε να τον παραχωρήσει τον Ιανουάριο αλλά δεν τα κατάφερε. Επίσης ισχύει. Ο Κούρτιτς προσπάθησε να διαχειριστεί ένα σημαντικό πρόβλημα που είχε με το γόνατό του, πήρε τη γνώμη του γιατρού του ΠΑΟΚ, γιατρού από την Ιταλία που εμπιστεύεται ο ίδιος, γιατρού από το τιμ της εθνικής Σλοβενίας και στο τέλος ακολούθησε αυτό που πίστεψε εκείνος ότι έπρεπε να κάνει. Αλλά το πρόβλημα δεν υποχώρησε".

Τις δηλώσεις τού Λουτσέσκου πώς τις σχολιάζεις;

"Η επικοινωνιακή πολιτική τού Λουτσέσκου είναι συγκεκριμένη, την γνωρίζουν όλοι. Από τη μία το κάνει γιατί αντιλαμβάνεται το πόσο "πιάνει" κάθε φορά. Προφανώς και δεν έχει πρόβλημα να φάει εκείνος τον επικοινωνιακό πόλεμο, αλλά ακόμα κι έτσι δε νομίζω ότι υπάρχει φορά που ο Λουτσέσκου χρησιμοποιεί όσα λέει για να κρύψει κάτι. Όλο αυτό το επικοινωνιακό θέμα το κάνει εδώ και 3-4 μήνες, διάστημα που ο ΠΑΟΚ είναι αήττητος. Δεν προσπάθησε να κρύψει ποτέ κάτι που έγινε, επαναλαμβάνει τις φορές που θεωρεί. Δεν μπορείς να πεις, λοιπόν, ότι αποφεύγει κάτι όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά. Όταν χρειάστηκε τα έβαλε και με τους παίκτες του και με την ομάδα του συνολικά".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το… σκάνδαλο Γιουβέντους "χαλάει" deal του ΠΑΟΚ - Μέχρι 20 εκατομμύρια - "Βασικός με Γκασπερίνι"!