Facebook Pixel Ανατροπή με… τελειωμένο της ΑΕΚ - Μεταμόρφωση λόγω Αλμέιδα - Σκάει μεταγραφή από "πάνω ράφι"!
Ποδόσφαιρο
| 2023-03-12 16:56:00

Ανατροπή με… τελειωμένο της ΑΕΚ - Μεταμόρφωση λόγω Αλμέιδα - Σκάει μεταγραφή από "πάνω ράφι"!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Ανατροπή με… τελειωμένο της ΑΕΚ - Μεταμόρφωση λόγω Αλμέιδα - Σκάει μεταγραφή από "πάνω ράφι"!

Μπήκε στην 11αδα και φέρνει το πρωτάθλημα στη Φιλαδέλφεια. Ποιος ποδοσφαιριστής που δεν υπολογιζόταν για την αρχική ενδεκάδα, έγινε βασικός και αναντικατάστατος και ο παίκτης που θα έρθει για να ανεβάσει ποιοτικά την άμυνα των Κιτρινόμαυρων.

Η φετινή σεζόν εξελίσσεται ιδανικά για την ΑΕΚ, η οποία παλεύει για την επιστροφή στους τίτλους και έχει ως –ρεαλιστικότατο- στόχο το νταμπλ στις εγχώριες διοργανώσεις. Κομβικό ρόλο έχει παίξει φυσικά ο Ματίας Αλμέιδα, αλλά και οι στοχευμένες μεταγραφικές κινήσεις, που γέμισαν το ρόστερ με ποιότητα και βάθος.

Δεν πρέπει ωστόσο να αμελήσουμε τη συμβολή παικτών που κάθε άλλο παρά… διαφημισμένοι ήταν το περσινό καλοκαίρι, αλλά έχουν αποδειχθεί πολύτιμες μονάδες στη διάρκεια της σεζόν. Ρότα, Μάνταλος και Αθανασιάδης ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, με τον Χατζισαφί όμως να αποτελεί το πιο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα!

Από εκεί που θεωρήθηκε μέχρι και… τελειωμένος το περσινό καλοκαίρι, πλέον είναι όχι μόνο βασικός αλλά έχει κερδίσει και την αδιαπραγμάτευτη εκτίμηση του προπονητή του. Εξέλιξη που δεν φανταζόταν κανείς τον Ιανουάριο, όταν τραυματίστηκε ο Μοχαμάντι και όλοι θεωρούσαν ότι η ΑΕΚ θα προχωρήσει σε μεταγραφή για να καλύψει το κενό του. Αυτό δεν συνέβη, ο Χατζισαφί μπήκε στην ενδεκάδα και δικαιώνει απόλυτα τον Αλμέιδα για την επιλογή του.

Κάπως έτσι ο Ιρανός διεθνής φαίνεται να έχει γυρίσει εντελώς την κατάσταση υπέρ του. Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το προσεχές καλοκαίρι, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι Κιτρινόμαυροι θα του καταθέσουν πρόταση ανανέωσης, παρά το γεγονός ότι έχει πατήσει τα 33 του χρόνια. Παράλληλα, η πλευρά του παίκτη φέρεται να είναι θετική ως προς την επέκταση της συνεργασίας με την ομάδα.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι στην Ένωση σκοπεύουν να ενισχύσουν την ομάδα με μεταγραφή στο αριστερό άκρο της άμυνας το προσεχές καλοκαίρι και ήδη τσεκάρουν την αγορά για ελκυστικές περιπτώσεις. Το ιρανικό δίδυμο Χατζισαφί-Μοχαμάντι έχει ανταποκριθεί επαρκώς στις απαιτήσεις, εντούτοις οι Κιτρινόμαυροι θέλουν να αναβαθμίσουν τη θέση με παίκτη από το «πάνω ράφι». Ο Χατζισαφί είναι πολυσύνθετος και μπορεί να προσφέρει αγωνιζόμενος επίσης στον άξονα, συνεπώς η θέση του στο ρόστερ δεν κινδυνεύει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ο Νο1 στόχος της ΑΕΚ από Ελλάδα - Προσωπική επαφή Μελισσανίδη με τον πρόεδρο - Κάνει... γκελ!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags