Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Ο Ανιγκό με μία κίνηση έβγαλε νοκ άουτ τον Λουτσέσκου - Πρωτάθλημα… στη Λεωφόρο - Μόνος ο Πασχαλάκης!
Ποδόσφαιρο
| 2023-04-05 23:34:00

Ο Ανιγκό με μία κίνηση έβγαλε νοκ άουτ τον Λουτσέσκου - Πρωτάθλημα… στη Λεωφόρο - Μόνος ο Πασχαλάκης!

του Παναγιώτη Νικολάου
Ο Ανιγκό με μία κίνηση έβγαλε νοκ άουτ τον Λουτσέσκου - Πρωτάθλημα… στη Λεωφόρο - Μόνος ο Πασχαλάκης!

Ο 50αρης Βαλμπουενά, ο Μίτσελ και η απορία για Ελ Αραμπί. Ποιοι ήταν οι κορυφαίοι των Πειραιωτών απέναντι στον Δικέφαλο, τι πρόλαβε να αλλάξει ο Γάλλος στον πάγκο, τα εύσημα στον πρώην προπονητή και η συγκλονιστική εμφάνιση του Έλληνα τερματοφύλακα.

Ο Ολυμπιακός ήταν ισοπεδωτικός απέναντι στον ΠΑΟΚ και σε μία από τις καλύτερες του φετινές εμφανίσεις του τη φετινή σεζόν, κατάφερε να πάρει μία εμφατική νίκη, παρότι βρέθηκε να χάνει με 0-1. Και αυτό ήταν ίσως το πιο δύσκολο που έκαναν οι παίκτες του… Μίτσελ (ή του Ζοσέ Ανιγκό), διότι όλοι θυμούνται τι συνέβη πριν μερικούς μήνες όταν ο Δικέφαλος είχε προηγηθεί και πάλι στο Γ. Καραϊσκάκης.

Όπως και τότε, έτσι και τώρα, ο Ραζβάν Λουτσέσκου ακολούθησε την ίδια τακτική και προσπαθώντας να χτυπήσει στις αμυντικές αδυναμίες των αντιπάλων του, ήθελε να κλέψει το ματς. Ωστόσο, ο Ζοσέ Ανιγκό ήταν διαβασμένος, οι παίκτες δεν πτοήθηκαν και παρότι για λίγο φάνηκε να επηρεάζονται από το 0-1, συνήλθαν άμεσα και στο δεύτερο ημίχρονο αντέδρασαν. Ο Γάλλος προπονητής εκτός από το πάθος που μετέφερε σε όλη την ομάδα, ήταν και καλά διαβασμένος, χτυπούσε συνεχώς τον Δικέφαλο από τα αριστερά που βρίσκονταν ο Ράφα Σοάρες και ο Κωνσταντέλιας, ενώ η επιλογή να ξεκινήσει τον Βαλμπουενά του έδωσε δύο έξτρα όπλα. Πρώτα την τρομερή ποιότητα του Γάλλου που και σε 10 χρόνια θα παίζει το ίδιο και δεύτερον ότι είχε τον Χάμες ξεκούραστο για το δεύτερο μέρος. Οι Πειραιώτες, όπως συνηθίζουν μάλιστα τον τελευταίο μήνα, έβγαλαν δυνάμεις και δεν σταμάτησαν να τρέχουν μέχρι το τέλος!

Από τους καλύτερους της βραδιάς ήταν ο Σεντρίκ Μπακαμπού, που έτρεξε πάρα πολύ, πέτυχε ένα φανταστικό γκολ, όμως και πάλι στο πρώτο μέρος έχασε αρκετές φάσεις, θετική ήταν η παρουσία των Μπα, Βαλμπουενά και φυσικά Μασούρα, καλός ήταν για ακόμα ένα ματς ο Κώστας Φορτούνης, ενώ σίγουρα στο Λιμάνι μπορούν να… πανηγυρίζουν για την επιστροφή του Γιουσέφ Ελ Αραμπί στα γκολ (έστω και με αυτό το κάκιστο πέναλτι!) και του Μάριου Βρουσάι.

Ωστόσο, ο πρωταγωνιστής της βραδιάς ήταν και πάλι ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης. Ο MVP της σεζόν, ο κορυφαίος κίπερ στη Σούπερ και ο παίκτης που σχεδόν κρατάει μόνος του τον Ολυμπιακό σε τροχιά τίτλου. Ο Έλληνας τερματοφύλακας για ακόμα ένα ματς είχε σωστές τοποθετήσεις τόσο κάτω από την εστία του όσο και μακριά από αυτή, ενώ πριν γίνει το 1-1, έχει μία τρομερή απόκρουση. Αν ο χειρότερος ΠΑΟΚ είχε βρει δεύτερο γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα, τώρα στο Λιμάνι θα ασχολούνταν με άλλα σοβαρά ζητήματα και όχι με το ντέρμπι στη Λεωφόρο, το οποίο και θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό αν θα δούμε στην τελική ευθεία των πλέι οφ να διεκδικούν τον τίτλο δύο ή τρεις ομάδες. Οι Πειραιώτες είναι σε καλή κατάσταση, ξεκάθαρα δεν φοβούνται φέτος τον Παναθηναϊκό και θέλουν να πάρουν το διπλό που δεν πήραν στην κανονική διάρκεια της σεζόν.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στα αποδυτήρια παραιτήθηκε ο Μίτσελ - Σκάουτινγκ στον… νέο Μαρτίνς - Στη λίστα και Έλληνας κόουτς!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags