Facebook Pixel Super League: "Έφτιαξε τους παίκτες ο Ανιγκό! Μεγάλος Λουτσέσκου – Να μείνει πολλά χρόνια ο Αλμέιδα – Κουλ ο Γιοβάνοβιτς"
Ποδόσφαιρο
| 2023-04-08 10:00:00

"Στα κόκκινα με Ανιγκό, δεν ήθελαν τον Μίτσελ - Κουλ Γιοβάνοβιτς, άλλαξε στυλ η ΑΕΚ - Μεγάλος ο Λουτσέσκου"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη

Οι αλλαγές στο Λιμάνι, οι οπαδοί των Big-4 και το φαβορί για τίτλο. Ο Σούλης Παπαδόπουλος μιλά στο Sportdog για τη μάχη του τίτλου και κρίνει τους συναδέλφους του. Ποιούς παίκτες του Ολυμπιακού αποθεώνει και γιατί. Τί λέει για Αραούχο.

ΠΑΟ 66, ΑΕΚ 66, Ολυμπιακός 63, ΠΑΟΚ 57. Δεν χρειαζόταν να δούμε τη βαθμολογία, μετά την 3η αγωνιστική των πλέι οφ, για να οδηγηθούμε στο συμπέρασμα, ότι φέτος ζούμε ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα. Ο τίτλος φαίνεται πως θα κριθεί μέχρι το τελευταίο λεπτό και όπως αναφέρει ο Σούλης Παπαδόπουλος «όποιος κερδίσει όλα τα ματς μέχρι τέλους θα πάρει το πρωτάθλημα». Ο προπονητής της Παναχαϊκής μίλησε στο Sportdog και μετέφερε την εικόνα του πρωταθλήματος, όπως τη βλέπει εκείνος με τα δικά του μάτια. «Μου αρέσει πολύ. Θα γίνει μάχη μέχρι τέλους. Μακάρι να βλέπουμε τέτοια πρωταθλήματα», λέει και αναλύει όσα συνέβησαν μετά τα ματς σε Θεσσαλονίκη, Βόλο και Καραϊσκάκη.

Παράλληλα αναφέρθηκε στους προπονητές των Big4 μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τον καθέναν. Επαγγελματίας τεχνικός και ο ίδιος, αναγνώρισε την αξία όλων και ξεχώρισε τα δυνατά τους στοιχεία. Αποθέωσε όμως τον Ματίας Αλμέιδα, τονίζοντας ότι πρέπει να μείνει πολλά χρόνια στην Ελλάδα, γιατί άλλαξε την ΑΕΚ, αλλά πολύ περισσότερο τον Ραζβάν Λουτσέσκου. «Είναι μεγάλος προπονητής, όπως και να το κάνουμε», υπογράμμισε και ανέλυσε τί έγινε στο ματς του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ, πως έφτιαξε τους παίκτες ο Ανιγκό, αλλά και ποιοι παράγοντες οδήγησαν στην ανατροπή του αποτελέσματος, εστιάζοντας σε δύο προσωπικότητες, τον Πασχαλάκη και τον Ρέαμπτσιουκ. «Μίλησε στην καρδιά των ποδοσφαιριστών και μπήκαν με το μαχαίρι στα δόντια», σημειώνει.

Στη συνέχεια υποστήριξε, ότι ο Παναθηναϊκός πέτυχε μία σπουδαία νίκη με τον Άρη, ενώ για το ματς στον Βόλο έρχεται σε αντίθεση με όσα λέγονται για το χέρι του Γαλανόπουλου, θεωρώντας, ότι ήταν πέναλτι.  Όπως και να έχει, για τον έμπειρο τεχνικό, φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου είναι Παναθηναϊκός και ΑΕΚ, υποστηρίζει όμως, ότι η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού δείχνει τον χαρακτήρα της ομάδας που αρνείται να παραδόσει τόσο εύκολα τα σκήπτρα της.

Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε:

Ποιά είναι η άποψή σας για την εξέλιξη του πρωταθλήματος;

«Είναι πολύ κοντά όλοι! Κάθε αγωνιστική και όσο πλησιάζουμε προς το τέλος, τα πράγματα θα είναι όλο και πιο δύσκολα για όλους. Οι βαθμοί που θα χάνονται θα στοιχίσουν. Τα λάθη δεν θα συγχωρούνται».

Το επικείμενο ντέρμπι των Αιωνίων θα κρίνει τη μάχη του τίτλου;

«Αν έρθει ισόπαλο ευνοείται η ΑΕΚ! Αν κερδίσει ο Παναθηναϊκός παραμένει το φαβορί και ο Ολυμπιακός βγαίνει εκτός μάχης. Αν κερδίσει ο Ολυμπιακός τότε μπαίνει για τα καλά στη διεκδίκηση. Ο Ολυμπιακός έκανε το λάθος με τον Άρη και ο Παναθηναϊκός με τον Βόλο. Αν ο Ολυμπιακός δεν έκανε τη γκέλα με τον Άρη, θα ήταν στα φαβορί. Παράγει τις περισσότερες επιθέσεις. Με τον Άρη το ματς έπρεπε να ήταν 4-0. Πίστεψαν ότι τελείωσε και την πάτησαν. Βέβαια οδήγησε σε συσπείρωση. Γιατί μπορούσε να γίνει η γκέλα στο τέλος και να μην προλάβαινε. Δείχνει όμως ότι δεν θα την ξαναπατήσει. Αν κερδίσει όλα τα ματς, παίρνει το πρωτάθλημα. Για μένα όποιος κερδίσει όλα τα ματς μέχρι τέλους θα το πάρει. Με τις τωρινές συνθήκες όμως τον πρώτο λόγο τον έχουν Παναθηναϊκός και ΑΕΚ».

Συμφωνείτε με την παραίτηση Μίτσελ;

«Ήταν ένα σοκ που χρειαζόταν. Η λογική λέει, ότι δεν ήταν σωστό. Αν ήθελε να τον κρατήσει ο Ολυμπιακός θα τον κράταγε. Δεν είδα να δυσκολεύτηκε ο Ολυμπιακός να αποδεχτεί την παραίτηση. Ειδικά αν έχεις μειώσει τη διαφορά στη βαθμολογία με τον συγκεκριμένο προπονητή, ανεξάρτητα αν υπήρχαν και στραβοπατήματα».

Οπότε τί μηνύματα σας δίνει αυτή η εξέλιξη;

«Ο Ολυμπιακός δεν τα παρατά. Η λογική της ομάδας είναι «εγώ δεν συγχωρώ το λάθος. Είμαι πρωταθλητής και θα παίξω τις πιθανότητές μου μέχρι τέλος». Αυτό μου αρέσει σαν νοοτροπία. Είναι παιχνίδι συσπείρωσης. Άλλη ομάδα με 4 αλλαγές προπονητών δεν θα ήταν έτσι όπως είναι σήμερα ο Ολυμπιακός, δηλαδή να είναι μέσα στον στόχο του πρωταθλήματος. Έχει έναν διαχρονικό χαρακτήρα ο Ολυμπιακός και δεν τον αφήνει. Αυτό μου έδειξε η αλλαγή Μίτσελ. Παραιτήθηκε γιατί είχε πίεση μεγάλη, από τον κόσμο, από τη διοίκηση».

Στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ φάνηκε αυτή η συσπείρωση;

«Παρότι του στράβωσε το ματς, γιατί βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε να το γυρίσει. Ο Ολυμπιακός παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο. Κάνει τις περισσότερες φάσεις. Δείχνει μια ανισορροπία στην άμυνά του, γιατί αλλάζει συνέχεια τα στόπερ. Με τον ΠΑΟΚ έπαιξε στο δεύτερο μέρος με Μπα και Σισέ που πριν ένα μήνα ήταν εκτός. Τον βοήθησε πολύ και ο Πασχαλάκης. Έκανε δύο αποκρούσεις σημαντικές, ειδικά στο 1-0. Αν γινόταν το 2-0 δεν θα γυρνούσε το ματς με τίποτα».

Η άμυνα του Ολυμπιακού με Μπα-Σισέ σας άφησε ικανοποιημένο;

«Για μένα ο Σισέ είναι ο πιο αθλητικός στόπερ στην Ελλάδα. Είναι δυνατά παιδιά ο Μπα και ο Σισέ. Πιστεύω, ότι θα μπορούσε ο Ολυμπιακός να είχε χτίσει πάνω τους και ο Σωκράτης  ας μην ήταν τόσο ενεργός. Ο Σισέ έπαιξε μεγάλο ρόλο. Έχει πληρώσει κάποιες κάρτες που τρώει κάποια λάθη. Γενικά τα στόπερ του Ολυμπιακού φέτος δεν είναι σταθερά. Αυτό δεν είναι καλό για ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Γιατί η επίθεση βάζει τα γκολ, αλλά οι άμυνες δίνουν πρωταθλήματα».

Τα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής πώς τα κρίνετε;

 «Η ΑΕΚ ήταν αναμενόμενο να περάσει από τον Βόλο. Ήταν καλύτερη και από ένα σημείο και μετά έκανε συντήρηση. Δεν αφήνεις όμως το παιχνίδι στο 1-0. Θεωρώ ότι ήταν πέναλτι το χέρι του Γαλανόπουλου. Αν δινόταν θα ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα. Ο Παναθηναϊκός έκανε μεγάλη νίκη που πέρασε από τον Άρη. Και τώρα, θα κριθούν όλα στα μεταξύ τους ματς. Και για τη δεύτερη θέση θα γίνει μάχη, γιατί οδηγεί στα προκριματικά του Champions League».

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η μάχη των προπονητών! Ποια άποψή έχετε σχηματίσει για τους συναδέλφους που κοουτσάρουν τους Big4;

«Ξεχωρίζουν οι προπονητές του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ. Ο Γιοβάνοβιτς δεν θα σε εκπλήξει ποτέ. Πάει στα σίγουρα. Βγάζει σέντερ φορ βάζει σέντερ φορ. Ο Αλμέιδα ρισκάρει. Μου αρέσει πολύ. Παίζει επιθετική άμυνα. Είναι πιο παθιασμένος σε σχέση με Σέρβο που είναι πιο κουλ. Έχει να δώσει πολλά στην ΑΕΚ ο Αργεντινός, ανεξάρτητα αν πάρει ή όχι το πρωτάθλημα.

Ο Ανιγκό με τον ΠΑΟΚ έκανε κάποια πράγματα που δεν θα τα έκανε ο Μίτσελ. Δεν θα ξεκίναγε ο Βαλμπουενά. Αυτό είναι στα συν του. Ο Γάλλος έδειχνε 60 λεπτά έτοιμος απέναντι σε ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ. Ο Ελ Αραμπί είναι εκτελεστής. Ακόμα και το πέναλτι, για να το χτυπήσεις θέλει μεγάλη καρδιά. Πιστεύω ότι ο Μίτσελ δεν θα τους έβαζε αυτούς τους δύο. Όπως και τον Σισέ. Έχω παίξει ως αντίπαλος με τον Ανιγκό όταν ήταν στον Πανιώνιο. Είναι σαν τον προπονητή της ΑΕΚ. Το πάει στην ψυχολογία. Σε δύο μέρες έκανε φοβερή τακτική προσέγγιση. Μίλησε προσωπικά με κάθε παίκτη. Αυτά παίζουν μεγάλο ρόλο. Θυμηθείτε πως πανηγύρισε ο Γουαρδιόλα το γκολ μπροστά στον Τσιμίκα. Στην Ελλάδα το πάμε πολύ στην ανάλυση. Υπάρχει όμως και ο ανθρώπινος παράγοντας. Για μένα ο προπονητής πρέπει να αγγίζει την καρδιά του ποδοσφαιριστής. Αυτό έκανε ο Ανιγκό στους παίκτες του Ολυμπιακού και μπήκαν με το μαχαίρι στα δόντια.

Μπήκε ο Μασούρας αλλαγή και φαινόταν ότι ήταν φτιαγμένος για να σκοράρει. Σε έχει στην τσίτα ο Ανιγκό. Όλα παίζουν ρόλο στο ποδόσφαιρο, προπόνηση, γυμναστές, συστήματα, τεχνολογία, ανάλυση. Αλλά ξεφεύγει πολύ το πράγμα αν πιστεύεις μόνο στην ανάλυση. Ο ποδοσφαιριστής θέλει και να τον φτιάξεις. Μπορεί ο κόσμος να σε βρίζει, αλλά εσύ να έχεις φτιάξει τον ποδοσφαιριστή και να μην μασά τίποτα. Δεν βλέπετε τον  Λουτσέσκου πως εμπνέει τους παίκτες του; Ακόμα και όταν έχει χάσει το παιχνίδι. Στο Καραϊσκάκη έχει δεχτεί γκολ η ομάδα του και κάνει κινήσεις σε παίκτες και στους συνεργάτες του για το από που ξεκινούν όλα. Και είχε απόλυτο δίκιο. Είναι πολύ μεγάλος προπονητής, μας αρέσει δεν μας αρέσει.

Οπότε θεωρώ, ότι με τους τρεις πρώτους θα γίνει μάχη, γιατί όλοι έχουν καλό προπονητή. Ο Αλμέιδα πάρει-δεν πάρει πρωτάθλημα πρέπει να μείνει και άλλα χρόνια, γιατί θα δείξει πιο πολλά πράγματα. Έχει αλλάξει το στυλ της ΑΕΚ. Είναι με τους παίκτες, τους σέβεται, τους βοηθάει. Μπαίνουν και τα δίνουν όλα. Και ο Ολυμπιακός με την αλλαγή που έγινε πάει στα κόκκινα. Ο Μπακαμπού έχει βάλει καλά γκολ. Δίνει λύσεις πολλές. Ο Χουάνγκ είναι κάτι διαφορετικό που παίζει στην Ελλάδα. Είναι μία ομάδα μόνος του. Δεν κάνει ούτε λάθος πάσα. Γύρισε και ο Εμβιλά που είναι σημαντικό όπλο. Ο Ρέαμπτσιουκ έκανε φοβερό παιχνίδι με ΠΑΟΚ! Ήταν με διαφορά το καλύτερο που έχει κάνει. Έπαιξε μεγάλο ρόλο στην ανατροπή. Έκανε ατέλειωτες κούρσες και ήταν απροσπέλαστος».

Επειδή μιλήσατε για τον Ελ Αραμπί που είναι μεγάλος εκτελεστής. Έχει γίνει πολύ κουβέντα φέτος για τον Αραούχο και τη δυστοκία του. Στην Τούμπα έβαλε ξανά ένα από τα γκολ που μας έχει συνηθίσει. Θεωρείτε, ότι θα πάρει τα πάνω του μετά από αυτό;

«Τα έχει αυτά τα γκολ. Ήμουν σίγουρος ότι θα το βάλει. Παθιάζεται πάρα πολύ. Παίζει για την ομάδα. Ξεσηκώνει τον κόσμο. Έχει καταπληκτικό χαρακτήρα. Τον χειροκροτούν και οι αντίπαλοι. Σημαντικός παράγων είναι ο προπονητής που του έχει αλλάξει ρόλο. Άλλος παίκτης δεν θα το αποδεχόταν. Είναι προς τιμήν του παίκτη που αποδέχτηκε τις νέες συνθήκες. Για το γκολ. Θεωρώ, έτσι ήταν πάντα ο Αργεντινός. Θα σου βάλει δύσκολα, θα σου χάσει τα εύκολα. Είναι των θεαματικών τερμάτων».

Τί να κρατήσουμε ως επιμύθιο από τη σημερινή μας συνομιλία;

«Βλέπουμε πολύ συσπειρωμένο τον κόσμο των ομάδων. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού ήταν πολύ δυνατοί με ΠΑΟΚ . Οι ΑΕΚτζήδες πήγαν στο βόλο. Στον Παναθηναϊκό είναι περισσότερο προσγειωμένοι. Το πάνε πιο έξυπνα, αλλά η διαφορά έχει μειωθεί. Αν δεν κερδίσει Κυριακή και Τετάρτη βγαίνει εκτός διεκδίκησης. Μου αρέσει αυτό το πρωτάθλημα. Θα γίνει μεγάλη μάχη. Μακάρι να βλέπουμε τέτοια πρωταθλήματα κάθε χρόνο».

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Ανακάλυψε" τον Πολ Ζολί η ΑΕΚ - Ζήτησε 36χρονο άσο ο Αλμέιδα - Φεύγει Έλληνας από Ολυμπιακό!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags