Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Χωρίς φόβο ο Ανιγκό… ρόιδο με Μίτσελ - Χαλασμένος Στρατηγός ο Λουτσέσκου - Δεν είναι σύμπτωση με Σωκράτη!
Ποδόσφαιρο
| 2023-04-06 18:30:00

Χωρίς φόβο ο Ανιγκό… ρόιδο με Μίτσελ - Χαλασμένος Στρατηγός ο Λουτσέσκου - Δεν είναι σύμπτωση με Σωκράτη!

του Ευάγγελου Μίχου
Χωρίς φόβο ο Ανιγκό… ρόιδο με Μίτσελ - Χαλασμένος Στρατηγός ο Λουτσέσκου - Δεν είναι σύμπτωση με Σωκράτη!

Πώς ο Ραζβάν από αλεπού έγινε... πρόβατο και το λάθος 9 εκατ.! Ο Ευάγγελος Μίχος γράφει για την επόμενη ημέρα του ντέρμπι στο Γ. Καραϊσκάκης, εξηγεί γιατί βοήθησε τους Πειραιώτες η αποχώρηση των Μίτσελ και... Παπασταθόπουλου και στέκεται στα λάθη του Ρουμάνου προπονητή, αλλά και στον ρόλο του Δικεφάλου στον φετινό πρωταθλητή.

Η επόμενη ημέρα του ντέρμπι Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ, που έφερε και τον πρώτο "άσο" γηπεδούχου στο 9ο ματς των play offs, έχει... πατέρες της νίκης και της ήττας, θετικούς αλλά κι αρνητικούς πρωταγωνιστές.

Ο "Ευαγγελιστής" , λοιπόν, γράφει χωρίς μαλλιά στην γλώσσα αλλά και χωρίς βερμπαλισμούς:

Α) για τον Ανιγκό που έκανε αυτά που δεν θα έκανε ο Μίτσελ, Β) για το πως η παραίτηση του τελευταίου βγήκε σε καλό στον Ολυμπιακό, Γ) για το πολεμικό/ πνευματικό στίγμα της χρησιμοποίησης Βαλμπουενά, Δ) για τα "εγκλήματα' του... χαλασμένου Λουτσέσκου, ο οποίος που απ αλεπού έγινε ξαφνικά πρόβατο, Ε) για τον ΠΑΟΚ που από εδώ και πέρα θα "χρίσει" τον πρωταθλητή, Ζ) για τον Κουλιεράκη που κάνει... λάθη 9.000.000 ευρώ και Η) για το βαρίδι Σωκράτη που αποτελεί την χαρά του κάθε αντίπαλου φορ!!!

ΑΝΙΓΚΟ/1: απέδειξε πως  εκτός απο τεχνικός διευθυντής, διαχειριστής υλικού, πνευματικός καθοδηγητής είναι (και)... προπονητής, κανονικός ακόμη. Μέχρι εκεί όμως, χωρίς να χρειάζονται επιπλέον υπερβολές και... βερμπαλισμοί. Με τον προκάτοχό του (Μίτσελ) ο Ολυμπιακός μαζεύτηκε, έχει φτιάξει τα τρεξίματά του, είναι εμφανές, το είδαμε και κόντρα στον ΠΑΟΚ. Και με σωστές επιλογές στο κοουτσάρισμα, μπορεί να διατηρεί την έντασή του σε ικανοποιητικά επίπεδα σε όλο το 90λεπτο. Αυτό συνέβη με τον Ανιγκό ενώ το πήραν πάνω τους και οι παίκτες. Συν την μεγάλη ποιότητα μεσοεπιθετικά του Ολυμπιακού, τις προσωπικότητες που διαθέτει, την θέληση του (χθες ήταν στον υπερθετικό βαθμό από την αρχή, κάτι που μέτρησε πάρα πολύ σε εμφάνιση & αποτέλεσμα). 

ΑΝΙΓΚΟ/2: υπό την καθοδήγησή του έπαιξε ως κανονικός Ολυμπιακός σχεδόν σε όλο το ματς. Φάνηκε περίτρανα πως ξέρει καλά την ομάδα του Ολυμπιακού ενώ δεν φοβήθηκε/ δεν είχε άγχος να πάρει και σημαντικές αποφάσεις. Με την χρησιμοποίηση έκπληξη του (παιδιού του) Βαλμπουενά έδωσε το πνευματικό στίγμα των... "πολεμιστών".  Οι αλλαγές του ήταν σούπερ και με αυτές έφερε στην επανάληψη την ανατροπή αλλάζοντας και τους 4 μπροστά!! Τον σκόρερ  Μπακαμπού (έβαλε γκολ άρα και έτρεχε συνέχεια  τα αντίπαλα στόπερ)  με τον Ελ Αραμπί (που μπορεί να φτιάξει κι από πλάγια), τον Βαλμπουενά με τον Χάμες και τους Φορτούνη - Μπιέλ με τους Μασούρα - Βρουσάι, δίνοντας έτσι στην ομάδα του πλάτος, ταχύτητα, κούρσες. Η αρχική 11άδα του μπορεί δομικά και τακτικά να μην ήταν η ενδεδειγμένη αλλά καλύφθηκε από το πάθος, την ορμή, την ένταση,  τα τρεξίματα όλων των "ερυθρόλευκων"! 

ΜΙΤΣΕΛ: μάλλον βγήκε σε καλό στον Ολυμπιακό η παραιτησή του έστω κι αν ο Ανιγκό είχε μόλις δυο ημέρες στην διάθεσή του για να προετοιμάσει την ομάδα ενόψει του μεγαλύτερου παιχνιδιού των play offs. Ο Γάλλος ήξερε όμως, πολύ καλά  τι συνέβαινε στου Ρέντη. Με τον Μίτσελ στον πάγκο χθες δεν θα έπαιζε ο Σισέ, ίσως ούτε ο Χάμες και με την συσσωρευμένη πίεση που θα ένιωθε ο Ισπανός - ειδικά μετά το 0-1 - πιθανότατα θα θόλωνε και θα τα έκανε πάλι... ρόϊδο στις αλλαγές. Aντιθέτως, όπως φάνηκε, ο Ανιγκό και καθαρό μυαλό είχε και πίστη και... έλλειψη φόβου (δεν θα του χρεωνόταν και τίποτα άλλωστε). Κι αυτό πιστώθηκε ξεκάθαρα ο Ολυμπιακός

ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ/1: συνολικά  λειτούργησε σε βάρος της ομάδας του στο ντέρμπι του "Καραϊσκάκης" και ευθύνεται στο 100% για την... πνευματική αν ετοιμότητα/ τρικυμία του ΠΑΟΚ!! Ήταν ένας ... χαλασμένος "Στρατηγός", με μπερδεμένο πλάνο λόγω υπερβολικού "εγώ". Λες και η μοναδική... στρατηγική του χθές  ήταν να αποδείξει / υμνηθεί η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΔΟΥΛΕΙΆ , πως μπορεί και τα καταφέρνει χωρίς Νάρει, Ντάντας, Ολιβέϊρα κλπ, με τα τρομερά... μωρά του και με "εμπνεύσεις" τύπου Φελίπε Σοάρες. Δεν ξεκίνησε τον Ολιβέϊρα, πήγε τον Κωνσταντέλια στα άκρα πάνω στο τανκ Ροντινέι και τον "έχασε", έβαλε τους σοφτ Φελίπε Σοάρες και Τάϊσον στον άξονα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να απορροφήσει καμία πίεση του Ολυμπιακού, ούτε να κρατήσει μπάλα, ούτε να κλέψει ψηλά...

ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ/2: γλιτώνει στο 20λεπτο απο την καταιγίδα του Ολυμπιακού, είναι πολύ τυχερός που αντί για 3-0 πάει με 0-1 στα αποδυτήρια κι αντί για διορθωτικές αλλαγές με το ξεκίνημα του β' ημιχρόνου, όπως είχε κάνει και στο "Βικελίδης", σφύριζέ αδιάφορα, δεν έκανε τίποτα και το πλήρωσε έστω και αν τα τρία γκολ που έφαγε προήλθαν από σοβαρά ατομικά λάθη των Κουλιεράκη/Ζίφκοβιτς/Σοάρες! Δεν είναι δυνατόν, για Λουτσέσκου, να ξέρει τις αμυντικές παθογένειες του Ολυμπιακού ειδικά στις γρήγορες μεταβάσεις/άμεσες επιθέσεις κι αυτός να μην τον "κτυπάει" εκεί. Χωρίς μια μεγάλη μπάλα αλλά με μπιλντ απ Χ δύο!!!  Απο... αλεπού μεταμορφώθηκε σε... πρόβατο, αποτελώντας βούτυρο στο ψωμί των Ανιγκό/Ολυμπιακού!!!

ΠΑΟΚ: όπως είχαμε προβλέψει, μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, τα play offs περιορίστηκαν σε... πολυθρόνα για 3! Η ομάδα του Λουτσέσκου απο εκεί που  στην κανονική  διάρκεια ήταν η σπεσιαλίστρια στα ντέρμπι της Big 4, με 10 βαθμούς απολογισμό, στα δυο πρώτα που έδωσε στα play offs (με ΑΕΚ & Ολυμπιακό) έγραψε... κουλούρες! ´Και δεν είναι μόνο πως έμεινε στο -9 από την κορυφή αλλά και πνευματικά και αγωνιστικά δεν μπορεί να το γυρίσει. Από εδώ και πέρα ο ΠΑΟΚ θα είναι ο ρυθμιστής του ποιός θα πάρει το πρωτάθλημα ενώ θα προετοιμάζεται ο Λοιυτσέσκου για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Τόσο απλά...

ΚΟΥΛΙΕΡΑΚΗΣ: ο νεαρός Κρητικός στόπερ  χθές ήταν χειρότερος κι από την κακή εμφάνιση που είχε κάνει στο 2-0 από την ΑΕΚ στην Νέα Φιλαδέλφεια, στον πρώτο γύρο. Το λάθος του στο γκολ της ανατροπής του Ολυμπιακού υποψήφιο για κορυφαίο ...βατόμουρο και σίγουρα όχι για στόπερ που τον κοστολογούν με 9.000.000 ευρώ!!

ΣΩΚΡΑΤΗΣ:  μακράν ο πιο αδύναμος κρίκος στον χθεσινό Ολυμπιακό. Χωρίς υπερβολή σώθηκε με την αναγκαστική του αλλαγή!! Ο Παπασταθόπουλος που έμενε πίσω (γιατί ξέρει πως πλέον αποτελεί την ...χαρά κάθε αντίπαλου φορ που τον προλαβαίνει και βγαίνει μπροστά του) δεν μπορούσε να συνδέσει τις "ερυθρόλευκες" γραμμές, μεγαλώνοντας τα μεσοδιαστήματα. Αφήστε που με την έξοδο του Σωκράτη (δεν μπορούσε να αντέξει σε αυτό τον ρυθμό) και την είσοδο του Σισέ ο Ολυμπιακός  έγινε ακόμη πιο αθλητική ομάδα. Ισως τελικά να μην είναι σύμπτωση πως χωρίς το... βαρίδι Παπασταθόπουλου, ο Ολυμπιακός νίκησε στην Opap Arena Αγιά Σοφία, στον Βόλο και χθές...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκτός κορυφαίο όνομα με απόφαση Ανιγκό - Μεγάλες αλλαγές με ΠΑΟ - Φωνές στα αποδυτήρια με ΠΑΟΚ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags