ΠΑΟΚ - Βόλος: Άνετη νίκη με 4-2 πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα απέναντι στον Βόλο, αποτέλεσμα που τον κρατά στο κυνήγι για ένα καλύτερο πλασάρισμα από την 4η θέση.

Ο Δικέφαλος του Βορρά δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα και "καθάρισε" τον αγώνα από το πρώτο ημίχρονο, το οποίο ολοκλήρωσε όντας μπροστά στο σκορ με 4-0. Ο Ίνγκασον άνοιξε το σκορ, ο Νάρεϊ σκόραρε δύο φορές και ο Ντάντας πέτυχε το 4ο γκολ. Θετικές εντυπώσεις άφησε και ο Τάισον, που μοίρασε δύο ασίστ. Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ χαλάρωσε και ο Βόλος βρήκ δύο γκολ, με σκόρερ τους Τσοκάνη και Οζέγκοβιτς.

Μοναδικό μελανό σημείο για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν τα απρόοπτα με Ελ Καντουρί και Αουγκούστο, οι οποίοι έγιναν αναγκαστικές αλλαγές στο πρώτο ημίχρονο.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου κατέβασε τον ΠΑΟΚ με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κοτάρσκι, με δίδυμο στόπερ τούς Ίνγκασον και Κάργα, δεξί μπακ τον Βιεϊρίνια και αριστερό τον Ράφα Σοάρες. Αουγκούστο και Ντάντας έπαιξαν ως δίδυμο στον άξονα και μπροστά τους ξεκίνησε ο Ελ Καντουρί, ενώ οι Νάρεϊ και Ζίβκοβιτς ήταν στα άκρα της μεσαίας γραμμής, με τον Ολιβέιρα στην κορυφή της επίθεσης.

Με τον ίδιο σχηματισμό (4-2-3-1) παρατάχθηκε ο Βόλος του Κώστα Μπράτσου, έχοντας τον Κλέιμαν στην εστία και τούς Άλχο, Σιέλη, Εσκοβάλ και Λούνα στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά. Τσοκάνης και Κάτσε ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, ενώ η τριάδα Γκάχι-Ντέλετιτς-Μπαριέντος πλαισίωσε τον μοναδικό προωθημένο, Πιρές.

Το ματς

Η αναμέτρηση δεν προσέφερε ιδιαίτερες συγκινήσεις αφού κρίθηκε από πολύ νωρίς, με τον ΠΑΟΚ να κυριαρχεί στο πρώτο ημίχρονο και να σημειώνει τέσσερα γκολ!

Τα πράγματα απλοποιήθηκαν για τον Δικέφαλο από το ξεκίνημα του αγώνα, καθώς μόλις στο 6' ο Ίνγκασον πήρε κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ και έκανε το 1-0.

 

Δέκα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Νάρεϊ να σκοράρει, με αριστερό πλασέ στην κίνηση έπειτα από βαθιά μπαλιά του Κάργα στην πλάτη της άμυνας του Βόλου.

 

 

Η ατυχία χτύπησε την πόρτα του ΠΑΟΚ και του Ομάρ Ελ Καντουρί στο 18', με τον Μαροκινό άσο να τραυματίζεται για ακόμα μία φορά, να γίνεται αναγκαστική αλλαγή και να αποχωρεί με δάκρυα από τον αγωνιστικό χώρο. Λίγο αργότερα, συγκεκριμένα στο 35', ο Δικέφαλος προέβη σε δεύτερη αναγκαστική αλλαγή λόγω τραυματισμού του Αουγκούστο!

 

Στο 28' οι παίκτες του ΠΑΟΚ συνδυάστηκαν εξαιρετικά και ο Νάρεϊ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ μετά από ασίστ του Τάισον, κάνοντας το 3-0.

 

 

Στο 45+1' ο Βόλος έχασε την πρώτη του σημαντική ευκαιρία με τον Ντέλετιτς να σουτάρει άουτ από πλεονεκτική θέση. Αντί να γίνει το 3-1, έγινε το 4-0 καθώς στο 45+4' ο Τάισον έβγαλε ακόμα μία ασίστ και ο Ντάντας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με δεξί πλασέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

 

 

Ο Ολιβέιρα απώλεσε δύο ευκαιρίες για γκολ (47', 53') και στο 58' ο Τσοκάνης μείωσε σε 4-1 για τον Βόλο με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Άλχο.

 

Δύο λεπτά πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα, ο Μίλος Ντέλετιτς έδωσε την ασίστ για τον Οζέγκοβιτς για το τελικό 4-2.

Κάπου εκεί ολοκληρώθηκε ουσιαστικά το παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ πήρε τους τρεις βαθμούς μετά από δύο σερί ήττες κι ανέβηκε στους 60, με τον Λουτσέσκου να βλέπει στο γήπεδο για πρώτη φορά από τις 10 Ιανουαρίου τον Λευτέρη Λύρατζη.

 

Η δε ομάδα του Κώστα Μπράτσου δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την ήττα του Άρη από την ΑΕΚ νωρίτερα (3-1), μένοντας ένα βαθμό πίσω στη διεκδίκηση της τελευταίας θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Conference League. 

 

Διαιτητής: Βασίλειος Φωτιάς (Πέλλας)  
Κίτρινες: Γκάγκι

 

Οι συνθέσεις:  

 

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (78' Λύρατζης), Ινγκασον, Κάργας, Ράφα Σοάρες, Ντάντας, Αουγκούστο (35’ Σβαμπ), Ελ Καντουρί (18’ Τάισον), Νάρεϊ (79' Μπίσεσβαρ), Α. Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα (78' Τόμας).  

 

ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Αλχο, Εσκοβάλ, Σιέλης, Λούνα, Κάτσε (46’ Μεταξάς), Τσοκάνης (64’ Οζέγκοβιτς), Μπαριέντος (82' Καρτάλης), Ντέλετις, Γκάγκι (73' Σι), Πιρές (73' Τσιρίνος).  

 

*Ενός λεπτού σιγή κρατήθηκε πριν την έναρξη της αναμέτρησης στη μνήμη του πρώην προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Πέτρου Καλαφάτη.