Facebook Pixel Ολυμπιακός: Βλέπει "τυφώνα" από Γκάμπια! Καθαρός εκτελεστής – Θέλει να γίνει Κριστιάνο Ρονάλντο
Ποδόσφαιρο
| 2023-04-19 21:21:00

"Τυφώνας" από Γκάμπια για Ολυμπιακό! Καθαρός εκτελεστής - Θέλει να γίνει Κριστιάνο Ρονάλντο

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Τυφώνας" από Γκάμπια για Ολυμπιακό! Καθαρός εκτελεστής - Θέλει να γίνει Κριστιάνο Ρονάλντο

Ο νέος Όσιμεν και γιατί τον παρακολουθεί η μισή Ευρώπη! Ενδιαφέρον έχουν δείξει Νότιγχαμ Φόρεστ, Τότεναμ, Τσέλσι, Κρίσταλ Πάλας, Νάπολι, Άγιαξ, Μαρσέιγ. Τί λένε οι Άγγλοι για την περίπτωσή του. Με ποιον παίκτη μοιάζει;

Στο κάδρο του Ολυμπιακού φέρεται πως είναι σύμφωνα με τον «ερυθρόλευκο» Τύπο ο Αντάμα Μπότζανγκ. Το όνομα του συνδέθηκε πρόσφατα με διάφορους ευρωπαϊκούς συλλόγους, όπως η Νότιγχαμ Φόρεστ, η Τότεναμ, Τσέλσι, Κρίσταλ Πάλας, αλλά και η Νάπολι, ο Άγιαξ με την Μαρσέιγ. Πρόκειται για 18χρονο διεθνή ποδοσφαιριστή από τη Γκάμπια, η περίπτωση του οποίου έχει αρχίσει και αποκτά δημοσιότητα από τις αρχές του Απριλίου.

Πώς όμως άρχισε να αναγνωρίζεται διεθνώς από τη στιγμή που αγωνίζεται στην όχι τόσο γνωστή Steve Biko FC, που βρίσκεται στην πρώτη κατηγορία της Γκαμπόν; Ο παίκτης προκάλεσε το ενδιαφέρον των σκάουτερ απ’ όλο τον κόσμο, μετά την παρουσία του με τη φανέλα της Εθνικής Γκάμπια στο Κόπα Άφρικα Κ-20, το οποίο πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αίγυπτο. Σε αυτήν τη διοργάνωση σκόραρε 4 γκολ και ήταν εκ των πρωταγωνιστών της πορείας της προς τον τελικό, τον περασμένο Μάρτιο, όπου η Γκάμπια ηττήθηκε από τη Σενεγάλη.

Τυφώνας από τη Γκάμπια

Μάλιστα οι Άγγλοι δημοσιογράφοι θεωρούν, ότι ο παίκτης θα λάμψει και πάλι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ-20 που γίνεται από τις 20 Μαΐου μέχρι τις 11 Ιουνίου στην Ινδονησία. Τον χαρακτήρισαν πολύ παραγωγικό σκόρερ, κυρίως εξαιτίας του χατ-τρικ που σημείωσε κόντρα στο Νότιο Σουδάν και της εμφάνισής του απέναντι στη Νιγηρία στον ημιτελικό.

Η αξία του βρίσκεται στις 650.000 λίρες δηλαδή 736.349 Ευρώ και όπως αναφέρεται στον αγγλικό Τύπο, η Τσέλσι και η Κρίσταλ Πάλας ήταν οι πρώτες που έδειξαν ενδιαφέρον για την περίπτωσή του, ενώ υπάρχουν και κάποιες άλλες που παρακολουθούν την εξέλιξή του. Μάλιστα το παρατσούκλι του όπως αναφέρουν τα αγγλικά ΜΜΕ είναι «Τυφώνας από τη Γκάμπια».

Μοιάζει με άσο της Νάπολι

Οι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ τον βλέπουν ως επένδυση για το μέλλον, αναφέρουν τα αγγλικά δημοσιεύματα, ενώ σε άλλες αναφορές υποστηρίζεται, ότι ένα μεγάλο πρόβλημα είναι η άδεια εργασίας του, την οποία δύσκολα θα καταφέρουν να του τη βγάλουν. «Ελπίζουν να κάνουν μία επένδυση και μετά να τον δανείσουν», αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές.

Οι αγγλικές ομάδες θεωρούν πως έχουν στα χέρια τους έναν καθαρό εκτελεστή. Μάλιστα στον αγγλικό Τύπο συγκρίνεται με τον Νιγηριανό επιθετικό της Νάπολι, Βίκτορ Όσιμεν. «Τα σωματικά του χαρακτηριστικά και ο τρόπος που παίζει μοιάζουν με του Νιγηριανού. Υπάρχει η αντίληψη, ότι μπορεί να τα πετύχει μεγαλύτερα επιτεύγματα από του Οσίμχεν», αναφέρεται συγκεκριμένα.

Ο Μπότζανγκ βλέπει τον κόσμο από τα 1,92 μ.που σημαίνει, ότι είναι 6 πόντους πιο ψηλός από τον Ναπολιτάνο στράικερ, ο οποίος φέτος μετρά 25 γκολ και 5 ασίστ σε 30 εμφανίσεις.

Πρότυπό του ο Κριστιάνο Ρονάλντο

Πάντως τα δημοσιεύματα που υπάρχουν γύρω από το όνομά του έχουν ανυψώσει την αυτοπεποίθησή του. Ο ίδιος δηλώνει πως παραμένει συγκεντρωμένος στους στόχους του. Έχει ως πρότυπο τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Παρακολουθεί τους αγώνες του και προσπαθεί να εμπνευστεί από τον Πορτογάλο.

Μαντζερικά τον παίκτη εκπροσωπεί η «SPOCS GLOBAL SPORTS». Πριν γίνει θόρυβος γύρω από το όνομά του για το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών ομάδων, υπήρξαν φήμες που συνέδεαν τον Μπόντζανγκ με την Αλ Αχλί του Καΐρου.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κούγιας: "Αυτόν τον κόουτς θέλει ο Ολυμπιακός - Τέλος Ελ Αραμπί, Σωκράτης - Φέρε Κίτσο, βρήκε τεράστιο εξτρέμ"

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags