Facebook Pixel Γιατί το Παναθηναϊκός - ΑΕΚ στη Λεωφόρο είναι ο απόλυτος τελικός για το πρωτάθλημα! (vid)
Ποδόσφαιρο
| 2023-04-24 18:03:00

Γιατί το Παναθηναϊκός - ΑΕΚ στη Λεωφόρο είναι ο απόλυτος τελικός για το πρωτάθλημα! (vid)

Την επόμενη Κυριακή (30/4) αναμένεται να ξεκαθαρίσει σχεδόν σε απόλυτο βαθμό το τοπίο ως προς τη μάχη του τίτλου, αφού οι δύο πρωτοπόροι παίζουν μεταξύ τους στο "Απ. Νικολαΐδης". Για την ακρίβεια, το Παναθηναϊκός - ΑΕΚ στη Λεωφόρο είναι ο απόλυτος τελικός για το πρωτάθλημα! Το Sportdog αναλύει.

Super League: Παναθηναϊκός και ΑΕΚ πέτυχαν ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ εκτός έδρας νίκες στα ντέρμπι απέναντι σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό αντίστοιχα, οι οποίες τους διατήρησαν στην κορυφή του πρωταθλήματος με 72 βαθμούς. Ουσιαστικά, έκαναν την κούρσα του τίτλου υπόθεση για δύο. Οριστικά πλέον.

Την επόμενη Κυριακή (30/4) αναμένεται να ξεκαθαρίσει σχεδόν σε απόλυτο βαθμό το τοπίο ως προς τη μάχη του τίτλου, αφού οι δύο πρωτοπόροι παίζουν μεταξύ τους στο "Απ. Νικολαΐδης". Για την ακρίβεια, το Παναθηναϊκός - ΑΕΚ στη Λεωφόρο είναι ο απόλυτος τελικός για το πρωτάθλημα! Διότι όποιος καταφέρει να κερδίσει θα έχει προβάδισμα όχι τριών πόντων, αλλά τεσσάρων στην ουσία. Κι αυτό γιατί όποιος επικρατήσει, θα πάρει το πάνω χέρι και στην ισοβαθμία.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι σε περίπτωση που κερδίσει ο Παναθηναϊκός, θα ψάχνει με ΠΑΟΚ (εντός), Ολυμπιακό (εκτός), Άρη (εντός) 6 βαθμούς, προκειμένου να κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα! Αντίστοιχα το ίδιο ισχύει φυσικά και για την Ένωση.

Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση "Χ" στη Λεωφόρο και ισοβαθμίας τους στην κορυφή, από τη στιγμή που Παναθηναϊκός και ΑΕΚ θα έχουν ίδια αποτελέσματα και ίδια διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους ματς, τότε κριτήριο είναι η θέση στην οποία τερμάτισαν στην κανονική διάρκεια. Και εκεί λοιπόν οι Πράσινοι υπερτερούν, αφού ήταν πρώτοι στην κανονική διάρκεια.

Βαθμολογία

1. Παναθηναϊκός 72
2. ΑΕΚ 72
3. Ολυμπιακός 63
4. ΠΑΟΚ 60
5. Άρης 44
6. Βόλος 40

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής (22-23 Απριλίου):

Βόλος-Παναθηναϊκός
ΑΕΚ-ΠΑΟΚ
Άρης-Ολυμπιακός

 

 

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα Παναθηναϊκού και ΑΕΚ στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές των πλέι οφ:

 

 

 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (72 β.)
Βόλος*
ΑΕΚ
ΠΑΟΚ
Ολυμπιακός*
Άρης p>ΑΕΚ (72 β.)
ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός*
Ολυμπιακός
Άρης*
Βόλος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags