Facebook Pixel Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: Μεγάλη ομάδα για 0-3 η ΑΕΚ... επαρχιακή ο ΠΑΟ - ΜΑΤ Αλμέιδα σε Ιβάν - Δεν νικάει έτσι τον... Λουτσέσκου!
Ποδόσφαιρο
| 2023-05-01 14:45:00

Μεγάλη ομάδα για 0-3 η ΑΕΚ... επαρχιακή ο ΠΑΟ - ΜΑΤ Αλμέιδα σε Ιβάν - Δεν νικάει έτσι τον... Λουτσέσκου!

του Ευάγγελου Μίχου
Μεγάλη ομάδα για 0-3 η ΑΕΚ... επαρχιακή ο ΠΑΟ - ΜΑΤ Αλμέιδα σε Ιβάν - Δεν νικάει έτσι τον... Λουτσέσκου!

Γιατί κόκκινη το λατινοαμερικάνικο κτύπημα του Μπερνάρ! Ο Ευάγγελος Μίχος γράφει για το ντέρμπι της Λεωφόρου που μπορεί να μην... έβγαλε πρωταθλητή, αλλά απάντησε σε όλα τα σημαντικά ερωτήματα της σεζόν, για τον προπονητή της Ένωσης που κυριάρχησε πάρα τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα, για το άγχος που "έπνιξε" το Τριφύλλι, αλλά και για τις αποφάσεις του διαιτητή.

Στην Λεωφόρο δεν βγήκε τελικά ο... Πρωταθλητής, όπως περίμενα, αφού δεν υπήρξε νικητής. Ο τίτλος θα κριθεί πλέον στις επόμενες δυο αγωνιστικές, είναι το μόνο βέβαιο πως δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε την τελευταία αγωνιστική. 

Ρυθμιστές του τίτλου, για το σε ποιόν από τους Παναθηναϊκό και ΑΕΚ θα πάει, ο απερχόμενος Πρωταθλητής Ολυμπιακός και ο... μεγάλος Λουτσέσκου!

Απο εκεί και πέρα όμως, ανεξάρτητα από το που θα καταλήξει ο τίτλος, χθες απαντήθηκε το επίμαχο ερώτημα για την καλύτερη/πιο ελκυστική ομάδα της σεζόν και τον καλύτερο/πιο σύγχρονο προπονητή. Respect , λοιπόν, στον Ματίας Αλμέϊδα και την ΑΕΚ των play offs, που παίζουν το πιο ωραίο/μοντέρνο ποδοσφαιρο ακόμη και με τόσα προβλήματα!

Ο 12λογος του "Ευαγγελιστή" είναι ξεκάθαρος & απόλυτος...

1. Στον χθεσινό τελικό του πρωταθλήματος ΞΕΚΑΘΑΡΑ δεν... υπήρχε Παναθηναϊκός, μόνο ΑΕΚ! Αν μάλιστα η Ένωση είχε κατεβεί κανονικά, δηλαδή... αρτιμελής και όχι φουλ στην ίωση και τους "πληγωμένους", το ντέρμπι θα έγραφε... 0-3!!

2. Στην "Λεωφόρο" η ΑΕΚ ήταν ΞΕΚΆΘΑΡΑ η μεγάλη ομάδα ενώ ο Παναθηναϊκός είχε την εικόνα... επαρχιακής ομάδας!!! Ήταν μακράν η καλύτερη εμφάνιση της ΑΕΚ στα 4 φετινά ντέρμπι με τον ΠΑΟ. Κι απαντήθηκε - χωρίς αμφιβολία - το ερώτημα ποιά είναι η καλύτερη ομάδα!!

3. Η "Ένωση" κατέβηκε ξεκάθαρα για να πάρει την νίκη, την διεκδίκησε - όσο άντεξε - στα κόκκινα παίζοντας πραγματικό ποδόσφαιρο με το γνωστό της στυλ. Το "τριφύλλι" κατέβηκε για να διαχειριστεί την ισοπαλία, δηλαδή το δεύτερο αποτέλεσμα που τον βόλευε και θα του επέτρεπε να ... κερδίσει την ισοβαθμία, δεν μπόρεσε να κοιτάξει στα ...μάτια την αντίπαλό της και έπαιξε "κλεφτοπόλεμο (κι αυτό χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία)!

4. Ο Παναθηναϊκός δεν ρίσκαρε να κτίσει παιχνίδι από πίσω (φοβόταν, δικαιολογημένα, press της ΑΕΚ ) δεν μπορούσε να βγάλει μια ολοκληρωμένη κόντρα επίθεση και δεν έκανε... μισή (πραγματική) ευκαιρία σε on play. Έβγαλε ΜΟΝΟ μια μεγάλη φάση για γκολ κι αυτή από εκτέλεση φάουλ(κεφαλιά Σπόραρ, εντυπωσιακή απόκρουση Αθανασιάδη με την μπάλα όμως να μην πηγαίνει σε κάποια γωνία αλλά στο κέντρο της εστίας). Αν κέρδιζε έτσι θα ήταν ο ορισμός του... έπεσε απο την Ακρόπολη και όχι μόνο την γλίτωσε αλλά βρήκε και βαλίτσα με λεφτά! Τι, όχι;

5. Η ΑΕΚ ΣΥΝΟΛΙΚΑ είχε το ντέρμπι στα πόδια/χέρια της! Σε εντάσεις, στις μονομαχίες, σε ρυθμό (στα πρώτα 70' ), στην αποφασιστικότητα και ως κλάση, σε όλες τις κατηγορίες, ήταν ένα με δυο κλικ πιο πάνω! Τα έκανε σχεδόν όλα σωστά, δεν έκανε κάποιο λάθος στην στρατηγική, στην τακτική, στο πλάνο της ενώ συγχρόνως έκανε ... κατάθεση ψυχής. Ήταν άτυχη (δυο δοκάρια) και ξανά άστοχη. Τόσο εύκολη κι...απλοϊκή είναι η ερμηνεία του χθεσινού ντέρμπι.

6. Εκτός από το γκολ που δεν το βρήκε, στην ΑΕΚ δεν βγήκαν και οι 4 αλλαγές στο Β' ημίχρονο. Ο Αλμέϊδα μετά το 70'  έκανε ότι έκανε πάντα αλλά και οι 4 που μπήκαν ήταν εμφανώς επηρεασμένοι. Ο Σιμάνσκι μέχρι το Σάββατο είχε πυρετό, ο Μάνταλος πολύ λίγος, ο Άμραμπατ (αν και έκανε  δυο, τρείς ενέργειες) ψιλοχάθηκε ακροβολισμένος στα αριστερά ενώ ο Φερναντές "νιαούρισε" κάθε φορά που πήγε στις 1 vs 1.

7. Ο Παναθηναϊκός είχε και τρομερό άγχος, προφανώς επειδή ήξερε πως έπαιζε με μια ανώτερη ομάδα στο γηπεδό του και έπαιζε το πρωτάθλημα! Αν όμως, έχει το ίδιο άγχος και στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ δεν θα κερδίσει τον... Λουτσέσκου!! Σας το υπογράφω...

8. Κακή βραδιά για τον Γιοβάνοβιτς. Δεν τα κατάφερε στην πνευματική προετοιμασία της ομάδας του. Έκανε ΞΕΚΑΘΑΡΑ λάθος που ξεκίνησε με τον Σπόραρ και όχι με τον Ιωαννίδη Δεν αντέδρασε στο πρώτο 45λεπτο (ήταν τυχερός που δεν το πλήρωσε) στην έκπληξη του Αλμέϊδα με τον Πινέδα δεξί μπακ που γινόταν δεύτερος εξτρεμ (βάζοντας μαζί με τον Ελίασον στην μέση τον Χουανκάρ), εκμεταλλευόμενος πως ο Μπερνάρ τύποι ήταν αριστερός εξτρεμ...

9. Ο Ματίας Αλμεϊδα με τα τόσα προβλήματα που αντιμετώπισε τόσο στην προετοιμασία του "τελικού", όσο και στην διάρκεια του, έδωσε πραγματικό ρεσιτάλ, έκανε ΜΑΤ στον Γιοβάνοβιτς και του αξίζει μόνο ΜΠΡΑΒΟ! Είχε 8 παίκτες με ίωση, έχασε μέσα στο ματς στο ξεκίνημα τον Ρότα και στο 69´ τον Γιόνσον με αναγκαστικές αλλαγές. Έβαλε τον Πινέδα με διάστρεμμα, στην θέση του δεξιού μπακ (!) και ο Μεξικάνος "πέθανε" μέσα στο γήπεδο για τον προπονητή/μέντορα του, κάνοντας συγκλονιστικό ματς!!

10. Ο Λιβάϊ Γκαρσία έπαιρνε/τραβούσε δεξιά, αριστερά 2 & 3 "πράσινους". Ο Τσούμπερ πριν μείνει από δυνάμεις έκανε παιχνίδι προσωπικότητας. Ο Γαλανόπουλος στο "8" μπορεί σε δυο τελικές να λάθεψε αλλά θύμισε τον μέσο της Εθνικής Ελλάδας (επί Φαν Σχιπ) ενώ ήταν το σωστό στήριγμα του Γιόνσον στο να κόβουν τις δεύτερες μπάλες. Ο Χατζησαφί "έσβησε" τον Παλάσιος ενώ μεγάλο ματς έκαναν και οι Μουκουντί - Βίντα.

11. Η ΑΕΚ στάθηκε άτυχη και στο ποιος παίκτης της πήρε το ριμπάουντ μετά το δεύτερο δοκάρι του Τσούμπερ. Η μπάλα πήγε στον Ελίασον, με τον Σουηδό να είναι σπουδαίος εξτρέμ και king assist αλλά έχει μια αδυναμία: δεν έχει το γκολ! Η εκτέλεσή του δεν ήταν "γεμάτη" (κι ας αλλοιώθηκε από την "πράσινη" παρεμβολή), δεν έβγαλε πίστη/αποφασιστικότητα!

12. Ο Πορτογάλος Εlite ρεφ Ντίας σε ένα ακόμη ματς play offs με τα συνολικά σφυρίγματά του "πριμοδότησε" το  aggressive στυλ παιχνιδιού της ΑΕΚ και κυρίως δεν έπαιξε έδρα (το αντίθετο μάλλον)! Δεν σφύριζε τις επαφές και για τις δυο ομάδες! Κάπως έτσι όμως, προήλθε ο σοκαριστικός τραυματισμός του Ρότα στο κεφάλι (δεν το έδωσε ούτε φάουλ) και όταν το κατάλαβε δεν ήταν διατεθειμένος να βγάλει δεύτερη κίτρινη/κόκκινη σε "κιτρινόμαυρο". Το κτύπημα του Μπερνάρ στον Ρότα είχε τρομερή ένταση/ισχύ, που δεν δικαιολογείται απο μια απλή κίνηση/άνοιγμα του χεριού του. Ήταν ένα... λατινοαμερικάνικο κτύπημα (ουσιαστικά εκτός φάσης), "απάντηση" του Βραζιλιάνου σε μια προηγούμενη φάση που του έκανε φάουλ απο πίσω ο Ρότα και δεν έδωσε φάουλ ο Ντίας. Για μένα ήταν απευθείας κόκκινη στον Μπερνάρ (το Var έπρεπε να παρέμβει και να ενημερώσει τον ρεφ) και μετά δεύτερη κίτρινη στον Μουκουντί...

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στα... όρια του ο Παναθηναϊκός - Να περιμένουν "απρόοπτα" με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό - Τους έβλεπαν με ΑΕΚ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags