Θεσσαλονίκη: Για τη δική του συμμετοχή μίλησε ο 4ος από τους 12 κατηγορούμενους, κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης όπου εκδικάζεται η υπόθεση δολοφονίας του Άλκη Καμπανού.

«Πρώτα απ’ όλα να συζητήσω μια ταπεινή και ειλικρινή συγγνώμη στην οικογένεια Άλκη. Να ξέρετε ποιον έχετε απέναντι σας: Προέρχομαι από μια οικογένεια που με μεγάλωσε σωστά και εμένα και τα αδέλφια μου. Δεν ήμουν χούλιγκαν, ήμουν απλώς ένας οπαδός», ανέφερε στην αρχή της απολογίας του και μίλησε για τις σχέσεις του με τον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ αλλά και με τους υπόλοιπους συγκατηγορούμενους του.

«Εκείνη την ημέρα, στον σύνδεσμο, συζητήθηκε το συμβάν για το Ωραιόκαστρο. Αποφασίσαμε όλοι μαζί να πάμε στο Χαριλάου, να μαλώσουμε. Εγώ ακολούθησα. Δεν πήγα με το ζόρι. Πρώτη φορά βρισκόμουν σε οπαδικό περιστατικό. Θέλαμε να κάνουμε δύο γύρους να βρούμε οπαδούς του Άρη, να μαλώσουμε. Δεν ήξερα τι θα αντιμετωπίσω. Είχα έναν πυρσό που είχα στα χέρια. Προηγουμένως, στον σύνδεσμο, έπαιζα με αυτόν και τον πήρα μαζί
μου
», είπε.

Για το περιστατικό επισήμανε:

«Στρίψαμε στην Πλαστήρα. Από μακριά είδαμε κάποια άτομα, στην πολυκατοικία. Ήταν μια ομάδα νεαρών μαυροντυμένων. Είπαμε να κάνουμε την ερώτηση. Από κάποιον ειπώθηκε οτι δεν ήταν οπαδοί του Άρη. Καθόντουσαν πάνω στα σκαλιά , απο αριστερά προς δεξιά. Προς τη μέση ήταν ο Άλκης. Όλοι ήταν όρθιοι. Μας είχαν δει και πρέπει να κατάλαβαν ότι είμαστε οπαδοί του ΠΑΟΚ. Ξεκίνησαν αυτοί πρώτοι, τη συμπλοκή. Χτύπησαν τον 2ο που μπήκε μέσα από τα κάγκελα της οικοδομής. Είδα και τον 10ο να χτυπάει με το δρεπάνι τον Δ.Κ. Μόνο αυτά τα χτυπήματα είδα. Είδα τον 2ο να βγάζει μαχαίρι και να χτυπάει Α.Β.

Λέω “τι κάνω εδώ;”. Ήθελα να απομακρυνθώ και βρήκα ευκαιρία και κυνήγησα τον Σ. Κ. Στη γωνία είδα μαυροντυμένους να έρχονται απειλητικά. Γύρισα πίσω για να φωνάξω τον 2ο . Μόλις γύρισα είδα τον Άλκη, χτυπημένο. Είδα αίματα. Λέω “που βρίσκομαι;”. Τους άφησα πάνω και τους βρήκα όλους κάτω. Φοβήθηκα. Πρώτη φορά το αντιμετώπισα. Όταν ανέβαινα, πέτυχα και τον Ν.Τ να τρέχει πάνω στην Πλαστήρα”.

«Είδα μόνο τον 2ο και τον 10ο να χτυπούν. Τόσο ήμουν στο συμβάν δεν μπορώ να πω κάτι άλλο. Όταν έφτασαν ταυτόχρονα τα παιδιά από το polo είδα να κρατάνε ξύλα. Τον 9ο δεν τον είδα να κρατάει κάτι. Αυτά που είδα σας λέω. Τα πρώτα χτυπήματα είδα. Ήμουν στα χαμένα. Πρώτη φορά έβλεπα τέτοιο πράγμα. Μου τηλεφωνούσε η μητέρα μου πολλές φορές γιατί είχα αργήσει. Δεν σήκωνα το τηλέφωνο. Τον πυρσό τον άφησα μέσα στο αυτοκίνητο».

Ακόμη συμπλήρωσε: «Πήγα σπίτι τρομαγμένος. Το βράδυ το έμαθα τι έγινε, από το ίντερνετ. Δεν είχα θάρρος να το πω στον πατέρα μου, ούτε στη μητέρα μου, για το τρομερό συμβάν. Ήταν προγραμματισμένο να πάω στην Αλβανία. Στον δρόμο με ρωτούσαν τι έχω. Τους έλεγα ότι χώρισα με την κοπέλα μου. Στην Αλβανία, το είπα στον πατέρα μου και μου είπε να παραδοθώ. Πήγα στην αστυνομία της Αλβανίας. Μετά πήγα στα σύνορα και παραδόθηκα. Ήθελα να αναλάβω την ευθύνη για τη συμμετοχή μου στο συμβάν».

«Ό,τι είδα και ό,τι έζησα εκείνο το βράδυ, σας το είπα. Για μένα μπορώ να πω τι έκανα για τους άλλους έχω μόνο εικόνες. Εγώ σας λέω τη δική μου αλήθεια. Πίστευα ότι δεν θα βρούμε κανέναν και ότι θα επιστρέψουμε για να πάω σπίτι. Ήταν τυχαία η συνάντηση με τα 5 παιδιά. Δεν πήγαμε με σκοπό να σκοτώσουμε. Θέλαμε να επιβληθούμε σαν ομάδα ΠΑΟΚ. Εκείνη την ώρα μου βγήκε να κυνηγήσω».

Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να προβληθεί βίντεο από το περιστατικό για να διακριβωθούν οι κινήσεις του κατηγορούμενου. «Όταν επέστρεψα, έφτασα μέχρι τα σκαλοπάτια, δίπλα στο τοιχάκι . Το είδα το παιδί (τον Αλκη) χτυπημένο, μέσα στα αίματα. Δεν χτύπησα κάποιον. Πήγα να φωνάξω τον 2ο. Απλά φοβήθηκα και ήθελα να φύγω. Τέσσερα δευτερόλεπτα έκατσα εκεί . Δεν ήθελα να βρίσκομαι εκεί κοντά. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να έχω μαχαίρι” διευκρίνισε ο 21χρονος . Στο τέλος της απολογίας του είπε: «Τα θερμά μου συλλυπητήρια, από τα βάθη της ψυχής μου, στους γονείς του Αλκη . Ζητάω μια ταπεινή συγγνώμη που βρέθηκα εκεί».

Πηγή:Grtimes.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Ολυμπιακός της Φιλαδέλφειας δεν χάνει από ΠΑΟ - Μεγάλο φάουλ από Αλμέιδα - Ανεπίτρεπτο για την ΑΕΚ