Facebook Pixel Super League: Δεν είναι… εμμονικός ο Γιοβάνοβιτς - "Έσκασε" η ΑΕΚ - Απαράδεκτος ο Κασάμι στην Opap Arena (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2023-05-04 10:00:00

Δεν είναι… εμμονικός ο Γιοβάνοβιτς - "Έσκασε" η ΑΕΚ - Απαράδεκτος ο Κασάμι στην Opap Arena (Vid)

του Νίκου Στεργίου
Δεν είναι… εμμονικός ο Γιοβάνοβιτς - "Έσκασε" η ΑΕΚ - Απαράδεκτος ο Κασάμι στην Opap Arena (Vid)

Οι "μοιραίοι" στον ΠΑΟ και τα παράδοξα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το ελληνικό ποδόσφαιρο εξελίσσεται σε Premier League, καθώς Παναθηναϊκός και ΑΕΚ με τη... βοήθεια του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, μας χαρίζουν το καλύτερο φινάλε των τελευταίων 10 ετών.

Υπήρχαν αρκετοί που πίστευαν ότι θα τελειώσει από το βράδυ της Τετάρτης το πρωτάθλημα, είτε με πιθανό στραβοπάτημα του Παναθηναϊκού είτε με πιθανό στραβοπάτημα της ΑΕΚ. Η αλήθεια είναι πως ούτε ο ΠΑΟΚ, ούτε ο Ολυμπιακός είχαν διάθεση να χαρίσουν... κάστανο, με αποτέλεσμα να πάρουν πολύτιμο βαθμό και για την μεταξύ τους μάχη της κατάκτησης της τρίτης θέσης. 

Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό η αλήθεια είναι πως... ο Ιωαννίδης όσο οξύμωρο και εάν ακούγεται (μιας και δεν σκόραρε) έχει βγάλει τρεις ασίστ πάρε βάλε σε Σπόραρ και Μπερνάρ, ωστόσο και οι δύο σπατάλησαν τις ευκαιρίες. Ο Σλοβένος έβγαλε την ασίστ στο γκολ του Μαντσίνι, ωστόσο σε ένα ακόμη τετ α τετ δεν ήταν εκεί που έπρεπε με την κατάλληλη συγκέντρωση. Έχει χάσει πολύτιμα γκολ ο Σπόραρ.

Από εκεί και πέρα, ήταν αρκετά απερίσκεπτη η ενέργεια του Σένκεφελντ, ο οποίος έφταιξε και στο γκολ του ΠΑΟΚ και ως αποτέλεσμα ήταν ο χειρότερος του γηπέδου. Στα θετικά των πράσινων ήταν ότι ο Γιοβάνοβιτς απέδειξε ξανά πως δεν είναι... εμμονικός και έβαλε δύο φορ στο δεύτερο πιο κρίσιμο ματς της χρονιάς.

Πλέον το Tριφύλλι θέλει διπλό τίτλου στον Πειραιά και μένει να δούμε πως θα εξελιχθεί το συγκεκριμένο ματς, αφού είναι δεδομένο ότι ούτε ο Άρης ούτε ο Βόλος θα κόψουν βαθμούς την τελευταία αγωνιστική ενάντια σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ.

Όσον αφορά την Ένωση έδειξε για πρώτη φορά φέτος να είναι αρκετά αγχωμένη και της έλειπε και η έλλειψη της φρεσκάδας. Έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς στη Φιλαδέλφεια και με βάση τη σημασία που είχε για την ΑΕΚ έστω και ο ένας βαθμός, ο Αθανασιάδης πήρε τον τίτλο του κορυφαίου για τις δύο καίριες επεμβάσεις του που κράτησαν το μηδέν στην άμυνα! 

Πάντως, δεν πρέπει να λησμονήσουμε και το γεγονός ότι την πιο καίρια στιγμή η ομάδα που παίζει το πιο επιθετικό ποδόσφαιρο δεν βρήκε γκολ στα δύο πιο κρίσιμα ματς της χρονιάς. Ένα γκολ σε κάποιο εκ των δύο αγώνων θα σήμαινε πρωτάθλημα.

Ο 30αρης Κασάμι και ο 36χρονος Άμραμπατ

Όσον αφορά τον Ολυμπιακό, προφανώς και δεν πανηγυρίζουν για μία ισοπαλία τη χρονιά που έχασαν το πρωτάθλημα, ωστόσο δεν μπορούν να μην αισθάνονται δικαιωμένοι για την αντίδραση των παικτών σε μία από τις δύσκολες έδρες της Ελλάδας και φυσικά για το γεγονός πως αυτοί θα κρίνουν τελικά τον φετινό πρωταθλητή, αφού τώρα περιμένουν στο Γ. Καραϊσκάκης τον Παναθηναϊκό.

Ο Ζοσέ Ανιγκό κατέβασε ίσως για πρώτη φορά ορθολογική (σχεδόν) 11αδα και δικαιώθηκε, έκανε καλές αλλαγές και στάθηκε τυχερός που ο Τζολάκης έγινε… Πασχαλάκης. Επίσης, στο Λιμάνι χαμογελούν με τους Πράσινους και Κιτρινόμαυρους που «λιποθυμούν» από το άγχος του πρωταθλητή, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν, ότι αν ήταν αντίστροφες οι συνθήκες, οι Ερυθρόλευκοι θα το είχαν σηκώσει εδώ και δύο εβδομάδες.

Κι επειδή στον Ολυμπιακό έχουν κάθε λόγο να «τρίβουν τα χέρια» τους για την εμφάνιση των Τζολάκη και Ντόη, από την άλλη θα πρέπει να προβληματιστούν ενόψει της νέας σεζόν για την εικόνα του Παϊτίμ Κασάμι. Μπήκε αλλαγή στο 76’ και 30χρονος Ερυθρόλευκος άσος στο 88’ δεν κατάφερε να ξεφύγει από το σπριν του 36χρονου Νόρντιν Άμραμπατ που έπαιζε όλο το 90λεπτο. Ο άσος της ΑΕΚ όχι μόνο τον πρόλαβε, αλλά έκανε και τόσο τραγικό κοντρόλ, που δεν κατάφερε ούτε να σουτάρει σε μία μοναδική ευκαιρία που του παρουσιάστηκε να γίνει ο… ήρωας της σεζόν!

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ μετά το 4,20’’:


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Superman" ο Τζολάκης - Στη Φιλαδέλφεια "έκλεισε" η 1η μεταγραφή - "Γελάει" ο Ολυμπιακός με ΠΑΟ, ΑΕΚ! (Vid)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags