Facebook Pixel "Περίπατος" στον Βόλο για ΠΑΟΚ - Έκανε το καθήκον του και φεύγει για... τελικούς (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2023-05-08 22:55:00

"Περίπατος" στον Βόλο για ΠΑΟΚ - Έκανε το καθήκον του και φεύγει για... τελικούς (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
"Περίπατος" στον Βόλο για ΠΑΟΚ - Έκανε το καθήκον του και φεύγει για... τελικούς (ΒΙΝΤΕΟ)

Με σκόρερ τούς Ζίβκοβιτς, Μπράντον και "μαέστρο" τον Σβαμπ, ο Δικέφαλος του Βορρά επικράτησε με 2-0 πριν τις μάχες με Ολυμπιακό (τελευταία αγωνιστική για την 3η θέση) και ΑΕΚ (Τελικός Κυπέλλου).

 

Ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-0 τον Βόλο και παρέμεινε τρεις βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό, τον οποίο υποδέχεται στην τελευταία αγωνιστική, ψάχνοντας νίκη ώστε να τερματίσει στην 3η θέση.

Οι Θεσσαλονικείς δεν αγχώθηκαν καθόλου στο Πανθεσσαλικό, καθώς κυριάρχησαν του Βόλου, ο οποίος έμεινε με 10 παίκτες από το 45' λόγω απευθείας κόκκινη κάρτας που είδε ο Πιρές μετά από παρέμβαση του VAR.

Τα γκολ της αναμέτρησης πέτυχαν οι Ζίβκοβιτς (28') και Μπράντον (57'), ενώ ο ΠΑΟΚ είχε και δύο δοκάρια, με Μπράντον (36') και Φιλίπε Σοάρες (84').

Έτσι παρατάχθηκαν

Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Βόλο ο Κώστας Μπράτσος. Τερματοφύλακας ήταν ο Αυγερινός, με τετράδα άμυνας τούς Τάχατο, Πίρινεν, Ασλανίδη και Σι, από δεξιά προς αριστερά. Μεταξάς και Κάτσε το δίδυμο των αμυντικών χαφ, ενώ η τριάδα Οικονομόπουλος, Καρτάλης, Μεσκίδα πλαισίωσε τον σέντερ φορ, Πιρές.

Με τον ίδιο σχηματισμό (4-2-3-1) αγωνίστηκε ο ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Κοτάρσκι κάθισε κάτω από τα δοκάρια, με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τούς Κεντζιόρα-Νάσμπεργκ, δεξί μπακ τον Λύρατζη και αριστερό τον Βιεϊρίνια. Σβαμπ και Ντάντας έπαιξαν στο κέντρο, ενώ οι Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ, Κωνσταντέλιας κινήθηκαν πίσω από τον σέντερ φορ, Μπράντον.

Το παιχνίδι

Το πρώτο ημίχρονο εξελίχθηκε σε επιθετικό μονόλογο του ΠΑΟΚ, ο οποίος... πήρε μπρος μετά το πρώτο δεκάλεπτο και άρχισε να δημιουργεί συνεχόμενες ευκαιρίες για γκολ. Στο 12' η άμυνα του Βόλου σταμάτησε τον Μπράντον τελευταία στιγμή πριν εκτελέσει, στο 15' ο Κωνσνταντέλιας έστειλε την μπάλα άουτ από καλή θέση εντός μεγάλης περιοχής και στο 16' την ίδια τύχη είχε το ωραίο σουτ του Μπίσεσβαρ εκτός περιοχής. Στο 19' ο Κωνσνταντέλιας πλάσαρε χλιαρά από το ύψος του πέναλτι και ο Αυγερινός μπλόκαρε, ενώ στο 22' η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σβαμπ πέρασε ελάχιστα άουτ.

Το γκολ φαινόταν πως θα έρθει αργά ή γρήγορα για τον ΠΑΟΚ, κάτι που τελικά συνέβη στο 28'. Ο Ντάντας πάσαρε στον Ζίβκοβιτς, ο οποίος συνέκλινε από τα δεξιά, πάτησε περιοχή και έκανε το 1-0 με συρτό αριστερό σουτ στην απέναντι γωνία.

 

Στο 36' ο Ζίβκοβιτς λίγο έλειψε να βγάλει και ασίστ μετά το γκολ του, όμως ο Μπράντον σημάδεψε το κάθετο δοκάρι με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Ζίβκοβιτς. Τα πράγματα για τον Δικέφαλο του Βορρά απλοποιήθηκαν ακόμα περισσότερο ενόψει της συνέχειας στο 45', όταν ο Πιρές έκανε σκληρό φάουλ στον Ζίβκοβιτς και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα έπειτα από παρέμβαση του VAR (αρχικά είχε δοθεί κίτρινη).

 

Στην πρώτη του μεγάλη ευκαιρία στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ έκανε το 2-0, γκολ που έκρινε οριστικά την τύχη της αναμέτρησης. Ο Σβαμπ συνδύασε την εξαιρετική του εμφάνισή με ασίστ, καθώς απέφυγε εντυπωσιακά τον Πίρινεν και σέντραρε από τα δεξιά, με τον Μπράντον να σκοράρει με κεφαλιά.

 

Στο 64' ο Ζίβκοβιτς δεν κατάφερε να σκοράρει μετά από σέντρα του Βιεϊρίνια, στο 84' ο Φιλίπε Σοάρες έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με δυνατό σουτ, στο 86' ο Αυγερινός μπλόκαρε το σουτ του Βιεϊρίνια και το ματς ολοκληρώθηκε χωρίς περαιτέρω συγκινήσεις.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Βόλος (Μπράτσος): Aυγερινός, Τάχατος, Ασλανίδης, Πίρινεν, Σι, Μεταξάς, Κάτσε (Λούνα 87'), Οικονομόπουλος (Τριανταφύλλου 63'), Καρτάλης (Άλχο 75'), Μεσκίδα (Τσοκάνης 75'), Πιρές.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης, Κεντζιόρα, Νάσμπεργκ, Βιεϊρίνια, Σβαμπ (Φ.Σοάρες 70'), Ντάντας, Ζίβκοβιτς (Ελ Καντουρί 70'), Κωνσταντέλιας, Μπίσεσβαρ (Τζίμας 79'), Μπράντον (Αντρέ Ρικάρντο 81').  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags