"Όταν είσαι αδύναμος μιλάς..." συνήθιζε να λέει παλαιότερα ο Δημήτρης Μελισσανίδης! "Στην Ελλάδα το βασικό είναι να κερδίζεις, όχι το πως κι ας λένε μετά οι άλλοι ότι θέλουν..." το μότο που έχει "χρεωθεί" στον Σωκράτη Κόκκαλη, όταν ήταν πρόεδρος του Ολυμπιακού!! Γιατί τα θυμήθηκα σήμερα;

Ο Γιάννης Αλαφούζος αποφάσισε μετά από πολλά χρόνια να μιλήσει (σε... κόντρα ρόλο και ύφος, σε σχέση με το προφίλ του) και να καταγγείλει την ΑΕΚ πως έκλεψε το πρωτάθλημα από τον Παναθηναϊκό αλλά ουσιαστικά τον Δημήτρη Μελισσανίδη σαν τον παράγοντα που ελέγχει ΕΠΟ/Μπαλτάκο/Διαιτησία/παρασκήνιο και θα έχει... 4 ομάδες "παραρτήματα" την νέα σεζόν (μετά τον υποβιβασμό Λεβαδειακού/Ιωνικού και την διαφαινόμενη άνοδο της Κηφισιάς)!! 

Μόνο και μόνο που η ΑΕΚ, με εντολή Μελισσανίδη, δεν μπήκε στο κόπο να απαντήσει σε...τίποτα στον Αλαφούζο, ούτε επίσημα, ούτε ανεπίσημα/μέσω διαρροής λέει πάρα πολλά! Κυρίως για το  πραγματικό αντίκτυπο τόσο στο προφίλ του Αλαφούζου, όσο και σε αυτό του Μελισανίδη. Εξηγούμαι:

Επισήμανση πρώτη: ο Αλαφούζος έριξε τις "βόμβες" του ΑΛΛΑ καθυστερημένα/άργησε, μετά το... τέλος του πολέμου!! Δηλαδή όταν αυτός είχε πλέον κριθεί, με νικήτρια/πρωταθλήτρια την ΑΕΚ. Ξέρετε πάνω κάτω τι λένε για τους "μετά Χριστό προφήτες", πως αντιμετωπίζονται/χαρακτηρίζονται οι (εκ των υστέρων) "κορώνες"/κραυγές τους και τι επικοινωνιακό αποτέλεσμα  έχουν; "Τσάμπα μάγκες"/ δείγμα αδυναμίας/μηδενικό..." αντίστοιχα! 

Τουλάχιστον ο Ολυμπιακός με τον ηγέτη του Βαγγέλη Μαρινάκη μεσούσης της σεζόν είχε τους... κοχόνες σχεδόν ΜΟΝΟΣ του ΝΑ ΤΑ ΒΆΛΕΙ με Μπαλτάκους και Μπενεταίους, με Μελισσανίδη και Παπαδόπουλο, με διαιτητές και Var ακόμη και με την Κυβέρνηση! Ξεκίνησε πόλεμο με ΟΛΟΥΣ πριν ακόμη τα play offs, κάτι ασφαλώς που του κόστισε. Για να θυμηθούν σήμερα οι Αλαφούζος/Παναθηναϊκός, ως χαμένοι πλέον, να εμφανιστούν "εξαπατημένοι" και να κραυγάζουν οτι Ομοσπονδία και Διαιτησία ελέγχονται/ εξυπηρετούν την ΑΕΚ του Μελισσανίδη! 

Όταν όμως, ο Μαρινάκης το ισχυριζόταν ανοικτά και το φώναζε κατάμουτρα, στον Παναθηναϊκό είχαν επιλέξει (κατά κάποιο τρόπο) την... πολιτική του κουτοπόνηρου: "αφήνω Ολυμπιακό και ΑΕΚ να σφάζονται για να το εκμεταλλευτούμε και να βγούμε εμείς πρωταθλητές"!! Δεν τους βγήκε...

Επισήμανση δεύτερη: είτε ο Αλαφούζος έχει... χίλια δίκια σε όσα "κατακεραύνωσε" τον Μελισσανίδη, είτε κάποια από αυτά είναι υπερβολές/βερμπαλισμοί του αφεντικού των "πρασίνων", για τον μέσο Έλληνα οπαδό η ουσία μετράει. Δηλαδή πως το πρωτάθλημα (το ζητούμενο του) το πήρε η ΑΕΚ και το έχασε ο Παναθηναϊκός, παρότι ήταν 33 από τις συνολικά 36 αγωνιστικές πρώτος!!

Σε... ελεύθερη μετάφραση ο Αλαφούζος αυτό που κατάφερε με το σημερινό "κατηγορώ του" είναι να κάνει τον Δημήτρη Μελισσανίδη να φαίνεται - όχι μόνο στους οπαδούς της ΑΕΚ αλλά και σε μερίδα της δικής του ομάδας - ΠΙΟ ΜΑΓΚΑΣ,  ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ και σιγουρα ΠΟΙΟ "ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ" σε σχέση με τον ίδιο!! 

Κακά τα ψέματα, στο τοξικό ελληνικό ποδόσφαιρο, ο μέσος οπαδός της μεγάλης ομάδας έχει "εκπαιδευτεί" να θέλει κατά βάθος πρόεδρο που θα ελέγχει την ΕΠΟ για την διαιτησία και θα διαχειρίζεται το παρασκήνιο προστατεύοντας τις ομάδες τους. Και ας λένε... αλα κάρτ (όταν δεν μπορούν/αδυνατούν να το έχουν) πως είναι διαφορετικοί. Διαφορετικότητα του ... κώλου τα εννιάμερα!

Στο δια ταύτα , λοιπόν, ο Αλαφούζος τι εμμέσως παραδέχτηκε με αυτά που κατηγόρησε τον Μελισσανίδη; Πως ο ίδιος απέτυχε, αποδείχθηκε ανίκανος, να βάλει "ασπίδα" στην δουλειά του Γιοβάνοβιτς και των παικτών του, επιτρέποντας στον Μελισσανίδη (πρώην σύμμαχό του, από την εποχή της... χιλιοτραγουδισμένης "εξυγίανσης") να του "κλέψει το πρωτάθλημα"!! Κατά συνέπεια έβαλε... αυτογκόλ στην υστεροφημία του ως ηγέτης του Παναθηναϊκού, στην μεγάλη μάζα των οπαδών του. Τι, όχι;

Τώρα απο που και που ο τίτλος έπρεπε ντε και καλά να βαφτεί ...πράσινος ή ήταν δικαιωματικά του Παναθηναϊκού, όντας με διαδικασία play offs, εκεί δηλαδή που απέτυχε, είναι προφανώς μια άλλη κουβέντα...

Επισήμανση τρίτη: για τον Γιάννη Αλαφούζο ο Παναθηναϊκός ως Οργανισμός αλλά και ως ομάδα, ο Γιοβάνοβιτς ως προπονητής αλλά και ως  άτυπος τεχνικός της διευθυντής, οι παίκτες, ΔΕΝ έφταιγαν πουθενά για την απώλεια του "δικού τους πρωταθλήματος"; Γιατί δεν άκουσα... νύξη αυτοκριτικής! Συγνώμη αλλά το  "πράσινο" Αλαφουζικό αφήγημα της... "κλέφτρας ΑΕΚ", του... (ποδοσφαιρικά) "παραβατικού Μελισσανίδη", της... "ελεγχόμενης ΕΠΟ", της... "αθέμιτης Λιγκα" (του προέδρου Μαρινάκη) και... "όλου του σύμπαντος που ήταν κατά του Παναθηναϊκού" μπάζει από παντού. 

Ο Παναθηναϊκός της υπερβατικής σεζόν, που περίμενε από τον αιώνιο αντίπαλό του Ολυμπιακό να καθίσει να χάσει και να του χαρίσει τον τίτλο, των τριών στην σειρά χαμένων "ματς μπολ", της 5ης καλύτερης επίθεσης, που δεν μπορεί να κερδίσει τον Βόλο στην "Λεωφόρο", των αποτυχημένων μεταγραφών, του μη κυριαρχικού ποδοσφαίρου, της κακής προετοιμασίας στην μουντιαλική διακοπή, του πολύ κοντού και ποιοτικά χαμηλοτάβανου ρόστερ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να φωνάζει για "κλοπή τίτλου" κι ας αδικήθηκε...

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Αιχμάλωτος Μελισσανίδης, φοβικός Αλμέιδα - Το ψάχνει ο Μαρινάκης - Μίκρυνε ο ΠΑΟΚ, δεν γυρίζει ο Σαββίδης"