Facebook Pixel Super League: "Αιχμάλωτος Μελισσανίδης, φοβικός ο Αλμέιδα - Δεν συμβιβάζεται ο Μαρινάκης - Μίκρυνε ο ΠΑΟΚ, δεν γυρίζει ο Σαββίδης"
Ποδόσφαιρο
| 2023-05-16 10:00:00

"Αιχμάλωτος Μελισσανίδης, φοβικός Αλμέιδα - Το ψάχνει ο Μαρινάκης - Μίκρυνε ο ΠΑΟΚ, δεν γυρίζει ο Σαββίδης"

του Γιώργου Κτενά

"Δεν ξανάγινε στην Ελλάδα - Είναι η ξεφτίλα του αιώνα"! Σε μία συνέντευξη με τρομερές ατάκες στο Sportdog.gr για όλους τους πρωταγωνιστές του φετινού πρωταθλήματος, ο Νίκος Καραγιαννίδης δίνει... ρεσιτά. Η αποτυχία του Παναθηναϊκού, γιατί η ΑΕΚ είναι το απόλυτο φαβορί να πάρει και του χρόνου τον τίτλο, ο... ασυμβίβαστος πρόεδρος του Ολυμπιακού και η ανάγκη του Δικέφαλου του Βορρά για ενίσχυση.

Πρωταθλήτρια Ελλάδας για τη σεζόν 2022/23 αναδείχθηκε και επίσημα η ΑΕΚ, ενώ υπάρχει μπροστά και η πρόκληση στον τελικό τού Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, για να κλείσει η αγωνιστική περίοδος.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Νίκο Καραγιαννίδη, για να σχολιάσει τις ομάδες τού Big 4 αλλά και να μας πει την άποψή του για το πώς θα πρέπει να κινηθούν στην επόμενη μέρα τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ πέρασαν από τις ακτίνες τού μπαρουτοκαπνισμένου δημοσιογράφου, πάλαι ποτέ διευθυντή στην αθλητική εφημερίδα Φίλαθλος, που με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο σχολιάζει τη σεζόν που τελειώνει.

"Έφαγε χαστούκια η ΑΕΚ - Εφιάλτης που δεν πρέπει να ξεχάσουν - Στην καλύτερη κατάσταση της Ιστορίας της "

"Η ΑΕΚ είναι πρώτο φαβορί για του χρόνου και αυτό το λένε Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ. Όχι μόνο γιατί πήρε το πρωτάθλημα αλλά και γιατί έχει ομαδάρα, που στην πορεία του πρωταθλήματος εξελίχθηκε προς το καλύτερο. Αυτό που δεν είδαμε σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ δηλαδή, που δεν έγιναν καλύτερες ομάδες. Δεν προκαλούσαν την υποψηφιότητα, να την ισχυροποιήσουν. Αποσύρθηκε ο ΠΑΟΚ λίγα μέτρα πριν από το νήμα και μετά ήρθε η σειρά του Ολυμπιακού να το κάνει", σχολίασε αρχικά ο Ν. Καραγιαννίδης στο sportdog και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Η επόμενη μέρα δεν είναι του Ματίας Αλμέιδα, ούτε των αρχηγών. Είναι καθαρά υπόθεση γραφείων, τεχνοκρατών, αυτοί είναι εκείνοι που θα αποφασίσουν. Ξέρουν την αγορά, η πιάτσα, και η δυναμική που φτιάχτηκε τώρα είναι αυτή που ορίζει τον προσανατολισμό της ομάδας. Ο οποίος είναι όχι απλά πρωταθληματικός αλλά πρέπει να έχει και μια ωραία φάτσα εκτός συνόρων. Γιατί την προηγούμενη φορά έφαγε χαστούκια και είναι ακόμα ζαλισμένη, με έξι ήττες σε εξι αγώνες. Είναι εφιάλτης και δεν πρέπει να τον ξεχάσουν. Είναι σε πολύ κατάσταση τώρα, ίσως στην καλύτερη της Ιστορίας της, γιατί αν μπούμε στα μάτια του ΑΕΚτζή είναι σούπερ κ@@@νος με αυτό που βλέπει. Δεν είναι μόνο ότι έχει καλύτερη ομάδα, του αρέσει να την βλέπει κιόλας. Ικανοποιεί και ποδοσφαιρικά και εγωιστικά τον οπαδό, που νιώθει δίμετρος".

"Αιχμάλωτος ο Μελισσανίδης - Σούπερ φαβορί για τη νέα χρονιά η ΑΕΚ - Φοβητσιάρης ο Αλμέιδα"

Ο Μελισσανίδης είπε ότι η δική του ειδοποίηση ήταν το γήπεδο και, τωρα, ειδοποιούν οι οπαδοί.

"Ο Μελισσανίδης είναι αιχμάλωτος αυτή τη στιγμή της ίδια της επιτυχία του. Γιατί αυτός έχει πολύ μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία. Είναι ο αρχιτέκτονας, ανέβασε την ομάδα όχι μόνο στα μάτια και την ψυχη του ΑΕΚτζή, αλλά σε όλους τους οπαδούς. Έγινε μέγεθος η ΑΕΚ, γιατί η ιστορία της είναι να παίρνει ένα πρωτάθλημα και να την ξεχνάμε. Τώρα αυτό τελείωσε είναι σούπερ φαβορί κα για την επόμενη σεζόν".

Η άποψή σου για τον Ματίας Αλμέιδα;

"Ο Αλμέιδα δεν είναι ο μεγάλος προπονητής αλλά αυτή τη στιγμή τον πήγε η ομάδα - Κι αυτός την πήγε βέβαια. Ο άνθρωπος όσο περνούσε η διαδρομή τού πρωταθλήματος γινόταν περισσότερο συντηρητικός, φοβικός, φοβητσιάρης. Και το απέδειξε στο τελευταίο ματς. Και καλά έκανε, γιατί με την μπάλα δεν μπορείς να ξέρεις τι γίνεται. Ακόμα και με τον Βόλο, που δεν μπορούσε να σταματήσει τη στέψη, η ΑΕΚ έπαιζε πλάγιο ποδόσφαιρο, συντηρητικά, κρατούσε την μπάλα και έβλεπε αν θα ερχόταν το γκολ. Ο Αλμέιδα θα πάει εκεί πέρα σαν ίσιος με ίσον και όχι ως φαβορί. Ο Αλμέιδα τώρα σκέφτεται πώς θα κατεβάσει την ομάδα με τον ΠΑΟΚ, βλεπει τους αγώνες του ΠΑΟΚ και όχι την ΑΕΚ".

"Αποτυχημένος ο Παναθηναϊκός - Να χτυπήσει πρωτάθλημα του χρόνου - Νέα κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο"

Παναθηναϊκός;

"Είχε μια σούπερ πετυχημένη σεζόν. Έγινε ομάδα αληθινά ανταγωνιστική, πήρε Κύπελλο πέρσι και φέτος διεκδίκησε στα ίσια το πρωτάθλημα. Όμως αυτή τη στιγμή είναι αποτυχημένος, γιατί έχασε τον τίτλο. Ο Παναθηναϊκός έδειξε σε όλους ότι είναι Παναθηναϊκός, μπήκε σε αγώνα χωρίς το αγωνιστικό οπλοστάσιο της ΑΕΚ και όμως κατάφερε να καβαλήσει Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ".

Πώς πιστεύεις ότι θα πρέπει να είναι η επόμενη μέρα του;

"Η επόμενη μέρα του πρέπει να είναι μπροστά, να μην διατηρήσει το "κεκτημένο" της δεύτερης θέσης αλλά να χτυπήσει το πρωτάθλημα. Εδώ λοιπόν δημιουργείται μια νέα κατάσταση στην Ελλάδα, έχουμε ένα φαινόμενο τέσσερις ομάδες να έχουν απαιτήσεις για το πρωτάθλημα. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Το πρωτάθλημα το κυνηγούσαν δύο ή ένας. Αυτοί τη στιγμή βγαίνουν τα σπαθιά για να πολεμήσουν για την πρωτιά".

"Δεν θα συμβιβαστεί ο Μαρινάκης - Αυτό θα κάνει ο Ολυμπιακός - Ηττοπάθεια και έλλειψη εμπιστοσύνης ο ΠΑΟΚ"

Ο Ολυμπιακός;

"Είναι ο μεγάλος νικητή της τελευταίες δεκαετίας. Τώρα αν έχασε κι ένα πρωτάθλημα, δεν λέει κάτι. Το είχε ξαναχάσει δύο φορές από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, αλλά ξαναγύρισε και πήρε τρία. Είχε πάρει άλλα εφτά πριν, είναι ο κυρίαρχος αυτή τη στιγμή. Δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα, ούτε θα αιφνιδιαστεί ούτε θα πανικοβληθεί. Το πιο φρόνιμο είναι να μην κάνει κάτι, έχει παίκτες, θα διώξει κάποιους που έχουν κρεμάσει, κάποιους θα πάρει, όλα θα ξεκινούν από τον προπονητή. Το ψάχνει για προπονητή και το ψάχνει περισσότερο από το αν παίρνει το πρωτάθλημα. Ο Μαρινάκης δεν θα συμβιβαστεί με θέση άλλη από την πρώτη, θέλει ξανά το πρωτάθλημα. Είναι υπόθεση του Μαρινάκη όλα στον Ολυμπιακό, ούτε των εφημερίδων, ούτε κανενός άλλου. Ξέρει τι να κάνει "

Τι βλέπεις στον ΠΑΟΚ;

"Ο ΠΑΟΚ πρέπει να πει ότι δεν έχει μούτρα για να πάρει το πρωτάθλημα. Γιατί στα πλέι οφ έχασε στην Τούμπα από ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Και το ρεζουμέ είναι ότι πήρε έναν πόντο, στη Λεωφόρο, άρα πολύ φτωχός απολογισμός. Ο ΠΑΟΚ είναι εκείνος ο οποίος θα μας πει και θα δούμε από ποιες κινήσεις θα κάνει. Και βεβαίως όλος ο μηχανισμός του ΠΑΟΚ πρέπει να είναι έτοιμος για να μην μπει ο πήχης ψηλά με τα λόγια, γιατί φέτος έφαγε χαστούκι. Κόντυνε ο ΠΑΟΚ φέτος και με τι ηθικό θα πάει για να διεκδικήσει το Κύπελλο; Δείχνει ηττοπάθεια και έλλειψη εμπιστοσύνης".

"Δεν θα επιστρέψει δυναμικά ο Σαββίδης - Αυτό να κάνει ο ΠΑΟΚ για να σηκώσει κεφάλι - Τριπλή ρεβάνς τής ΑΕΚ στον τελικό Κυπέλλου"

Περιμένεις να βγει μπροστά ο Σαββίδης;

"Δεν θα αλλάξει στάση ο Σαββίδης επειδή πήρε ή έχασε το πρωτάθλημα. Ο Σαββίδης βρίσκεται σε απόσταση, δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί λόγος για να επιστρέψει δυναμικά. Δεν τον νιώθει ο ΠΑΟΚ τον Ιβάν με την παρουσία του. Αυτό που πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ είναι καθαρισμένο αν θέλει να σηκώσει κεφάλι: Να φέρει καλύτερους παίκτες. Μετά ο προπονητής να τους δέσει και να φτιάξει σύνολο και να δώσει μεγάλη σημασία στην προετοιμασία της ομάδας. Δηλαδή ότι είμαστε άξιοι να πάρουμε το πρωτάθλημα και όχι να επαναλάβουμε σεζόν που μας κερδίζουν οι αντίπαλοι".

Τέλος, πες μου δύο λόγια για τον τελικό του Κυπέλλου;

"Ο τελικός Κυπέλλου είναι η σούπερ καραξεφτίλα, που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στον αιώνα. Να παρακαλάνε κατουρημένες ποδιές για να βρουν γήπεδο. Αυτά που έπρεπε να ξέρουμε πριν ακόμα ξεκινήσει η σεζόν. Εδώ φτάσαμε λίγα 24ωρα πριν από τον τελικό να μην ξέρουμε πού θα γίνει το παιχνίδι. Ευτυχώς τους έκανε τη χάρη ο Μπέος. Δεν λέμε ποτέ στο ποδόσφαιρο προβλέψεις. Η ΑΕΚ έχει το 90% μαζί της, ο ΠΑΟΚ είναι καρπαζωμένος αλλά δεν μπορείς να πεις για το αποτέλεσμα. Έχουν δει τα ματάκια μας ασύλληπτα πράγματα. Είναι μαλακία να πεις ότι θα πάρει η ΑΕΚ το Κύπελλο. Αν το κάνει όμως, θα πάρει τριπλή ρεβανς, για τους τρεις χαμένους τελικούς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ".

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μέχρι 25 εκατ. η ΑΕΚ από Ευρώπη, σίγουρα 10 - "Διαφωνία" Αλμέιδα-Μελισσανίδη για Έλληνα - Πωλήθηκε ο πρώτος!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags