Facebook Pixel ΑΕΚ: Μέχρι 25 εκατ. η ΑΕΚ από Ευρώπη, σίγουρα τα 10 - "Διαφωνία" Αλμέιδα-Μελισσανίδη για Έλληνα - Πωλήθηκε ο πρώτος!
Ποδόσφαιρο
| 2023-05-15 10:00:00

Μέχρι 25 εκατ. η ΑΕΚ από Ευρώπη, σίγουρα 10 - "Διαφωνία" Αλμέιδα-Μελισσανίδη για Έλληνα - Πωλήθηκε ο πρώτος!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Μέχρι 25 εκατ. η ΑΕΚ από Ευρώπη, σίγουρα 10 - "Διαφωνία" Αλμέιδα-Μελισσανίδη για Έλληνα - Πωλήθηκε ο πρώτος!

Τα έσοδα, ποιοι υπογράφουν και ποιοι φεύγουν μετά τη φιέστα! Η Ένωση πανηγύρισε μέχρι το πρωί την κατάκτηση του πρωταθλήματος, που αλλάζει την ιστορία της και το μέλλον της. Πόσα χρήματα έχει ήδη εξασφαλίσει από την παρουσία της σε ευρωπαϊκούς ομίλους, πώς μπορεί να αυξήσει το ποσό και οι πρώτες συζητήσεις για το ρόστερ της επόμενης σεζόν.

Η ΑΕΚ πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος σε μία εντυπωσιακή φιέστα το βράδυ της Κυριακής και τώρα ετοιμάζει πρώτα για το… νταμπλ, αφού την άλλη εβδομάδα θα αντιμετωπίσει στον τελικό του Κυπέλλου τον ΠΑΟΚ και μετά για την επιστροφή της στην Ευρώπη!

Οι Κιτρινόμαυροι έχουν ήδη εξασφαλίσει μίνιμουμ την είσοδο τους στους ομίλους του Conference League, κάτι που σημαίνει ότι αυτόματα θα μπει στα ταμεία της ομάδας το ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ. Ακόμα, θα ξεκινήσουν από τον τρίτο προκριματικό γύρο του Uefa Champions League καν αν προκριθούν θα πάνε στα play off της διοργάνωσης. Αν αποκλειστούν τότε θα παίξει στα προκριματικά του Europa League ενώ αν αποκλειστούν και εκεί τότε θα μπουν στους ομίλους του Conference όπως είπαμε παραπάνω.

Κάθε παιχνίδι και νίκη ή ισοπαλία φέρνουν έξτρα έσοδα στην ΠΑΕ, η οποία προφανώς θα πουλήσει ακριβά και τα τηλεοπτικά της δικαιώματα (θα συζητήσει τις επόμενες ημέρες άλλωστε μες τα κανάλια για νέο συμβόλαιο για τους εντός έδρας αγώνες στο πρωτάθλημα) ενώ είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο, πως όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια θα είναι sold out από τον… Ιούνιο. Πολύ εύκολα λοιπόν η Ένωση μπορεί να ξεπεράσει τα 25 εκατομμύρια μέσα σε λίγους μήνες, ενώ όπως αναφέραμε ήδη έχει το «μαξιλαράκι» των 10+!

Δύο ανανεώσεις και δύο αποχωρήσεις

Στην Ένωση ετοιμάζονται μεταξύ άλλων και για το τι μέλλει γενέσθαι ενόψει της νέας χρονιάς, όπου όπως είναι λογικό ο Αλμέιδα θα έχει τον πρώτο λόγο για όλες τις μεταγραφές που θα γίνουν ενόψει της νέας σεζόν.

Προτεραιότητα αποτελεί η ανανέωση των συμβολαίων του Νόρντιν Άμραμπατ και του Λιβάι Γκαρσία, ενώ τις επόμενες ημέρες θα γίνει ξανά επαφή για τον Ουρμπελίν Πινέδα, είτε για εκ νέου δανεισμό είτε για αγορά με λιγότερα χρήματα.

Όσον αφορά τις αποχωρήσεις κι εκεί στη λίστα υπάρχουν ήδη γραμμένα συγκεκριμένα ονόματα. Ο Τόμας Φαν Βέερτ ξεκίνησε τη φετινή χρονιά στον Βόλο μέχρι την τρίτη αγωνιστική, για να πάρει στη συνέχεια μεταγραφή στην ΑΕΚ. Για την ακρίβεια έκανε ντεμπούτο με την κίτρινη φανέλα την 4η αγωνιστική για 13΄κόντρα στον Παναθηναϊκό. Εκεί στάθηκε άτυχος, μιας και από την 6η μέχρι την 12η αγωνιστική έμεινε οφ λόγω προβλήματος τραυματισμού. Ο Αλμέιδα τον έβαλε ξανά την 13η αγωνιστική, για να κάνει το καλύτερο του διάστημα την 14η και την 15η αγωνιστική, όπου έβαλε 2 γκολ με την Λαμία και ένα με τον Βόλο στο 3-0 και το 4-0 αντίστοιχα. Έβαλε ένα ακόμη γκολ με τον Λεβαδειακό και ένα με την Κηφισιά, ωστόσο στη συνέχεια σίγησε. Αυτό αποτυπώνεται από το γεγονός ότι έχει παίξει μόλις 11΄ με τον ΠΑΟΚ στα play off!

Tα μόλις 11΄ των πλέι οφ δείχνουν ότι ο Αλμέιδα έχει... πάψει να τον πιστεύει και αυτό φαίνεται από τον ελάχιστο χρόνο που παίζει. Ο Αργεντινός δεν υπολογίζει τον Ολλανδό στράικερ κι αυτό είναι κάτι που έβγαλε... μάτια στο τελευταίο ματς κόντρα στον Ολυμπιακός όταν προτιμήθηκε ο νεαρός Ζίνι αντί του περυσινού πρώτου σκόρερ της Superleague. Το καλοκαίρι πλησιάζει και δύσκολα ο Ολλανδός θα μείνει στο ρόστερ. Και αυτό δείχνει πως η ΑΕΚ θα προβεί σε μια ακόμη λύση για να ενισχύσει την επιθετική της γραμμή, μιας και θα χρειαστεί σίγουρα για τα ευρωπαϊκά ματς ένας παίκτης που θα έχει καλό συμβόλαιο για να πάρει φανέλα βασικού εξαρχής. Οπότε θα δοθεί ένα σημαντικό ποσό!

Από εκεί και πέρα, αλλαγές θα υπάρξουν και στην άμυνα. Ο Γιώργος Τζαβέλλας δεν έχει κληθεί ακόμα να ανανεώσει και μοιάζει πολύ δύσκολο να παραμείνει, καθώς ο Ματίας Αλμέιδα παρότι σέβεται την πορεία του και εκτιμά τη βοήθεια που έδωσε η παρουσία του στα αποδυτήρια, δεν τον… πιστεύει αγωνιστικά. Τον χρησιμοποίησε ελάχιστα φέτος και μόνο αναγκαστικά και για αυτό δεν είναι πρόθυμος να τον κρατήσει ως τέταρτη ή πέμπτη λύση στα στόπερ, παρότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει… ψηφίσει ήδη υπέρ της παραμονής του!

Δύο εκατομμύρια για τον… ξεχασμένο Μισελέν

Χρήματα από το πουθενά φαίνεται ότι ετοιμάζονται να μπουν στα ταμεία της ΠΑΕ μέσα στο επόμενο διάστημα, δεδομένου ότι η περσινή συμφωνία για την παραχώρηση του Κλεμάν Μισελέν στην Μπορντό μπορεί να βγει σε καλό στους Κιτρινόμαυρους.

Το ρεπορτάζ από τη Γαλλία αναφέρει ότι ο πρώην άσος τής Ένωσης έχει συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό συμμετοχών και θα ενεργοποιηθεί αυτόματα η οψιόν για την αγορά του, που φτάνει μαζί με τα μπόνους στα 2 εκατ. ευρώ.

Τη φετινή σεζόν μετράει ήδη 20+ συμμετοχές στο πρωτάθλημα, ενώ όπως είχε γράψει η Equipe το περασμένο καλοκαίρι ο 25χρονος Γάλλος δεξιός μπακ έχει ήδη υπογεγραμμένο τριετές συμβόλαιο με την Μπορντό. Ο Μισελέν είχε αποκτηθεί από την ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2021 από τη Λανς, με ένα ποσό κοντά στο 1 εκατ. ευρώ, αλλά δεν είχε καταφέρει να ξεχωρίσει με τις εμφανίσεις του, παρότι είχε πάρει αρκετές ευκαιρίες.

Δηλαδή όχι μόνο δεν είναι ζημιωμένος ο σύλλογος, αλλά θα βγάλει και 1 εκατ. ευρώ από την παραχώρησή του - Λέμε ξανά: Για έναν παίκτη που δεν είχε δείξει ότι μπορεί να έχει θέση στο ρόστερ της ομάδας.

"Δεν πηγαίνει καλά, είναι λύση ανάγκης και όποτε μπήκε δεν έκανε καλά ματς. Η Μπορντό είναι φαβορί για να ανέβει. Αν τον κρατήσει για δεύτερη επιλογή, ίσως να το κάνει. Αλλά να δώσει 2 εκατ. ευρω για παίκτη πάγκου, είναι πολλα. Και ούτε καν σίγουρα δεύτερος είναι, ίσως και τρίτος να είναι στη Ligue 1. Ίσως τον αγοράσουν, αφού είναι υποχρεωτική η οψιόν, και τον δώσουν δανεικό για να γλιτώσουν τον μισθό του", ανέφερε μέσω του sportdog ο Μιχάλης Σινάκος, δημοσιογράφος που γνωρίζει άριστα το γαλλικό ποδόσφαιρο.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υβριστικό πανό στην Λεωφόρο για Αλμέιδα - "Βάλτα στον κ@@ σου..."! (ΦΩΤΟ)

 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags