Ολυμπιακός: Πριν λίγες ημέρες, το Sportdog ανέλυσε τις περιπτώσεις των Σέζαρ Μόντες, Ντάνιελ Αμαρτέι και Φακούντο Γκαρσές, ως υποψήφιους κεντρικούς αμυντικούς για τον Ολυμπιακό, που δείχνουν τις μεταγραφικές προτεραιότητες και τους στόχους του Αντόνιο Κορδόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ισπανία, στο κάδρο των υποψηφίων έχει προστεθεί και ο Λεάντρο Καμπρέρα της Εσπανιόλ, για τον οποίο οι Ερυθρόλευκοι φέρονται να προσέγγισαν την ομάδα της Καταλονίας. Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη πρόταση, αλλά ο Ουρουγουανός στόπερ βολιδοσκοπείται από τους Πειραιώτες. Βέβαια ο ανταγωνισμός αναμένεται να είναι έντονος, μιάς ο Καμπρέρα αποτελεί μία εξαιρετικά ελκυστική περίπτωση, ειδικά μετά τον υποβιβασμό της Εσπανιόλ. Δεν είναι τυχαίο που δημοσιεύματα τον παρουσιάζουν ως στόχο ομάδων από Ισπανία, Τουρκία και Μεξικό και Βραζιλία!

Ο έμπειρος άσος είναι 31 ετών, έχει καταγωγή από την Ουρουγουάη αλλά διαθέτει και ισπανικό διαβατήριο, συνεπώς δεν πιάνει θέση ξένου. Έφτασε στην Ευρώπη το 2010 για λογαριασμό της Ατλέτικο Μαδρίτης, στην οποία δεν κατάφερε να βρει θέση με αποτέλεσμα να περάσει από τρεις δανεισμούς σε ισπανικές ομάδες, προτού ενταχθεί στη δεύτερη ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης. Ακολούθησαν η ιταλική Κροτόνε, η ισπανική Χετάφε και στη συνέχεια η Εσπανιόλ, όπου αγωνίζεται από το 2020.

Ο Καμπρέρα διαθέτει μεγάλη εμπειρία ηγετικά χαρακτηριστικά, κάτι που ψάχνει ο Κορδόν για την άμυνα, όπως άλλωστε σας έχουμε ήδη ενημερώσει. Είναι ο αρχηγός της Εσπανιόλ και έχει φτάσει μέχρι τον… προθάλαμο της Εθνικής Ουρουγουάης, στην οποία έχει μεν κληθεί όμως δεν έχει καταγράψει ακόμα συμμετοχή με τη φανέλα της. Ανανέωσε πρόσφατα το συμβόλαιό του, ωστόσο στη συμφωνία προβλέπεται πως σε περίπτωση υποβιβασμού της Εσπανιόλ (όπως τελικά συνέβη), αφενός οι αποδοχές του πέφτουν αυτομάτως στα μισά και αφετέρου οποιαδήποτε ομάδα μπορεί να τον αποκτήσει ως δανεικό για έναν χρόνο χωρίς διαπραγμάτευση με την Εσπανιόλ, αρκεί να καλύψει το συμβόλαιό του!

Ο Κορδόν χτίζει την άμυνα από την αρχή

Ανεξάρτητα του τι θα γίνει τελικά με τον Καμπρέρα ή με τον όποιον «εκλεκτό» για το κέντρο της άμυνας, το μόνο σίγουρο είναι πως οι Ερυθρόλευκοι θα προβούν σε σημαντικές αλλαγές. Όπως έχουμε πει πολλάκις, θα γίνει τουλάχιστον μία μεταγραφή στόπερ και… βλέπουμε, αφού δεν είναι καθόλου απίθανο να αποκτηθεί και δεύτερος στη συνέχεια. Αυτό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το ποιοι εκ των Παπασταθόπουλου, Μπα, Ρέτσου και Σισέ θα παραμείνουν στην ομάδα (μόνο ο Ντόη θεωρείται σίγουρος).

Από εκεί και πέρα, ενδέχεται να δούμε τον Ολυμπιακό εντελώς αλλαγμένο και στα άκρα της άμυνας. Ο Ροντινέι μοιάζει να έχει τις περισσότερες πιθανότητες ώστε να μείνει «αμετακίνητος», εντούτοις οι υπόλοιποι πλάγιοι μπακ βρίσκονται σε διαφορετικό καθεστώς.

Ο Ρέαμπτσιουκ «παίζει» δυνατά σε σενάρια σε κάθε μεταγραφική περίοδο και δεν αποκλείεται να παραχωρηθεί εφόσον υπάρξει μία ικανοποιητική προσφορά από σύλλογο του εξωτερικού. Το μέλλον του Ραμόν είναι στον… αέρα, ενώ το ίδιο ισχύει και με τον Ανδρούτσο, καθώς και οι Ερυθρόλευκοι δεν τα έχουν καταλήξει ακόμα σε συμφωνία μαζί του για νέο συμβόλαιο.

Άρα, εκτός των κεντρικών αμυντικών, μην απορήσετε αν ο Ολυμπιακός καταλήξει να αποκτήσει και 2-3 πλάγιους μπακ στο μεταγραφικό παζάρι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το Νο1 κριτήριο του Κορδόν - Κίνηση έκπληξη από Παπαδημητρίου στον ΠΑΟ - Υπέγραψε ο Γιουμπιτάνα!