Γιάννης Αναστασίου: Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Έλληνας τεχνικός  μιλώντας για την έναρξη της προετοιμασίας σε ΠΑΟΚ και Άρη χωρίς νέες μεταγραφικές προσθήκες, την ανανέωση του Μπράντον Τόμας αλλά και τα δικά του μελλοντικά σχέδια στην προπονητική.

«Εγώ πάντα προσπαθώ να είμαι ο εαυτός μου. Γενικά νομίζω ότι οι άνθρωποι αλλάζουν, και αυτό έχει να κάνει με τις συνθήκες και το τι περνάει ο καθένας, τι περιβάλλον έχει γύρω του και γενικά όλες τις συνθήκες που διαμορφώνουν την καθημερινότητά του. Οτιδήποτε κάνεις, πρέπει να παραμένεις ο ίδιος. Αυτό μου έλεγαν οι γονείς  μου στο χωριό και το ακολουθώ μέχρι και σήμερα».

Για το μελλοντικά του σχέδια στην προπονητική: «Παρακολούθησα από κοντά το παιχνίδι ανόδου της Καλλιθέας. Είχε ποδόσφαιρο, είχε παιχνίδι και για αυτό πήγα στο γήπεδο. Γενικότερα  προσπαθώ να τα παρακολουθώ όλα τα παιχνίδια Είναι η δουλειά μου και το πάθος μου. Όσο περισσότερα βλέπεις, τόσο μαθαίνεις.

Προς το παρόν περιμένω. Γίνονται διάφορες «φιλολογικές» συζητήσεις, αλλά μέχρι εκεί. Αν δεν γίνει κάτι άμεσα, σκέφτομαι να κάνω κάποια ταξίδια στο εξωτερικό. Με ενδιαφέρει να εξελίσσομαι, με ιντριγκράρει το καλό οργανωτικό κομμάτι και οι εξελίξεις που υπάρχουν στο εξωτερικό, σε σχέση με την Ελλάδα».

Για την απόφαση του ΠΑΟΚ να ανανεώσει το συμβόλαιο του Μπράντον Τόμας: «Πολλές φορές είναι δύσκολο να πεις αν είναι σωστή η επιλογή. Έβαλε αρκετά γκολ στο δεύτερο μισό. Ο προπονητής του ξέρει καλύτερα, τον βλέπει και μέσα στο γήπεδο της ώρα της προπόνησης αλλά και μέσα στα αποδυτήρια. Το ηλικιακό και το οικονομικό είναι επίσης κομμάτια που πρέπει να εξεταστούν, αλλά πιο αρμόδιοι είναι οι προπονητές.

Αγωνιστικά έχει να κάνει με τον τρόπο που παίζει η ομάδα, δηλαδή αν τον ταΐζουν με σέντρες και με κάθετες οι παίκτες από πίσω του. Εκεί θα αξιολογήσεις τον επιθετικό. Δεν νομίζω όμως ότι έμεινε ως πρώτη επιλογή, θα πάρει και κάποιον άλλο. Σε κάθε περίπτωση είναι μια safe επιλογή, ξέρει το ελληνικό πρωτάθλημα και τα θέλω του προπονητή.

Λαμπρό μέλλον έχει και ο Τζίμας, που έρχεται από πίσω. Στόχος του ΠΑΟΚ, έχοντας εξελίξει Κωνσταντέλια Κοτάρσκι και Κουλιεράκη, είναι να χτίσει μια ομάδα με περισσότερο ελληνικό στοιχείο. Με κάποιες δυνατές προσθήκες και με ποιότητα μπορεί να χτιστεί μια ανταγωνιστική ομάδα».

Για το μέλλον του Πάμπλο Γκαρσία: «Ο καθένας ξέρει καλύτερα τον εαυτό του. Ο Πάμπλο έκανε κάποια βήματα σωστά, απέκτησε εμπειρία και παραστάσεις. Αν θέλει να κάνει το επόμενο βήμα να πάει σε ομάδα πρώτης κατηγορίας ή αλλιώς  να μείνει εκεί που είναι. Αν αισθάνεται έτοιμος πρέπει να το κάνει και να τολμήσει»

Για το γεγονός ότι οι ομάδες ξεκινάνε προετοιμασία χωρίς να έχουν κάνει μεταγραφές: «Δεν μπορείς να κάνεις δουλειά με 11 παίκτες. Σαν προπονητής στην προετοιμασία  θέλεις χρόνο που μπορεί να χτίσεις φυσική κατάσταση και τη φιλοσοφία της ομάδας. Όταν είναι μικρό το ρόστερ και αργεί να μεγαλώσει, τότε το πρόγραμμα θα δυσκολέψει  τον προπονητή.

 Αυτό θα φανεί και σε βάθος χρόνου, στη διάρκεια του πρωταθλήματος. Υπάρχει πάντα μια προχειρότητα και μια δυσλειτουργία, κάθε φορά που τελειώνει το πρωτάθλημα. Εμείς εδώ δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσει, είναι πολύ δύσκολο για τους προπονητές να κάνουν τον προγραμματισμό τους. Και οι ιδιοκτήτες πρέπει να πιέσουν την ΕΠΟ και την Σούπερ Λιγκ για να ξέρουν οι προπονητές τις ημερομηνίες και να δουλέψουν καλύτερα. Όταν δούλευα στον Παναθηναϊκό, έκανα πρόγραμμα για τρεις διαφορετικές ημερομηνίες»

Τέλος, εξέφρασε και την νοσταλγία που νιώθει στο να προπονεί μια ομάδα που στοχεύει στον πρωταθλητισμό: «Εμένα μου αρέσει αυτό, να είμαι δηλαδή σε μεγάλες ομάδες που στοχεύουν στον πρωταθλητισμό και γενικά το στυλ και ο τρόπος που σκέφτομαι ταιριάζει με αυτή την φιλοσοφία .Μερικές φορές σε πιάνει νοσταλγία...Μικροί είμαστε ακόμη...», είπε ο Γιάννης Αναστασίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανατροπή στον Ολυμπιακό λόγω ΠΑΟ - Υπογράφει Αμερικανός με... εντολή Μπαρτζώκα - "Οκ" οι Αγγελόπουλοι