Facebook Pixel ΑΕΚ - Ορμπελίν Πινέδα: Τεράστιο ντιλ! Σκληρή διαπραγμάτευση για το 100% - Έσκασε πάνω από 6,5 εκατ.Ευρώ
Ποδόσφαιρο
| 2023-07-01 09:28:00

Τεράστιο ντιλ για την ΑΕΚ ο Πινέδα! Σκληρή διαπραγμάτευση για το 100% - Έσκασε πάνω από 6,5 εκατ.Ευρώ

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Τεράστιο ντιλ για την ΑΕΚ ο Πινέδα! Σκληρή διαπραγμάτευση για το 100% - Έσκασε πάνω από 6,5 εκατ.Ευρώ

Γι’αυτό είναι η μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία της Ένωσης, η οποία έδωσε μάχη μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με τη Θέλτα, προκειμένου να πειστεί, να παραχωρήσει τον Μεξικανό άσο εξ ολοκλήρου.

«Η μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία της ΑΕΚ είναι γεγονός». Με αυτόν τον τρόπο ξεκινά η ανακοίνωση της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ για την απόκτηση του Ορμπελίν Πινέδα, ο οποίος υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2027. Πρόκειται για μία εξαιρετική εξέλιξη για τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν.

Ο διεθνής Μεξικανός μεσοεπιθετικός αποκτήθηκε πέρσι ως δανεικός, αποτελώντας τον διακαή πόθο του Ματίας Αλμέιδα και όπως αποδείχτηκε ήταν ο κορυφαίος συντελεστής στη μάχη της Ένωσης για την κατάκτηση του νταμπλ. Αυτό δεν είναι δικό μας συμπέρασμα, αλλά προήλθε από σχετική ψηφοφορία, κατά την οποία ο κόσμος επέλεξε τον 37χρονο ποδοσφαιριστή ως τον MVP του πρωταθλήματος.

Τα στατιστικά του μιλούν από μόνα τους άλλωστε. 42 συμμετοχές, 10 γκολ και 4 ασίστ, δικαιώνοντας τον Αργεντινός τεχνικό, ο οποίος επέμενε τόσο πολύ για την απόκτησή του. Και τώρα με αυτήν την εξέλιξη που έσκασε την πρώτη ημέρα του Ιούλιου, ως το καλύτερο νέο… πρωτομηνιάς, ο «πεγιάδο» θα γνωρίζει, ότι τη σεζόν 2023-2024, μία χρονιά με ιδιαίτερα συμβολικό χαρακτήρα καθώς ο σύλλογος συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής, θα έχει στην εξίσωση τον πρωταγωνιστή της περσινής αγωνιστικής περιόδου. Έτσι η ομάδα του «Δικέφαλου» αετού μένει κοντά στο σχέδιο που είχε καταστρώσει ο προπονητής πέρσι και κατέστη απόλυτα επιτυχημένο με την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου.

Για να μπορούμε όμως τώρα να μεταφέρουμε αυτό το χαρμόσυνο νέο για τους Ενωσίτες, έπρεπε να προηγηθούν πολύ σκληρές διαπραγματεύσεις με τους ανθρώπους της Θέλτα. Η διαδικασία, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου με τους Ισπανούς να αποδέχονται τους όρους που κυνήγησε η ΑΕΚ, η οποία εξαρχής δεν ζητούσε τίποτα λιγότερο από το 100% των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή.

Ο Πινέδα αποτελεί λοιπόν τη μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία της ΑΕΚ από πλευράς κόστους αλλά και αξίας του παίκτη που ήταν MVP και έχαιρε της εμπιστοσύνης του προπονητή που τον ήθελε στην ομάδα και τη φετινή σεζόν, κατά την οποία θα υπάρχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης από την πλευρά του, από τη στιγμή που ο Αλμέιδα τον ήθελε στην ομάδα, ικανοποίησε την επιθυμία του Αργεντινού τεχνικού. Εξάλλου o ηγέτης της Ένωσης διέκρινε, ότι οι επιλογές του "πεγιάδο" οδήγησαν την ομάδα στην ιστορική επιτυχία της σεζόν 2022-2023.

Τα χρήματα που θα πάρει η Θέλτα από τη μετακίνηση είναι πάνω από 6,5 εκατ.Ευρώ.

Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο στην υπόθεση είναι, ότι η μεταγραφή του Πινέδα είναι η 9η ακριβότερη μεταγραφή στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags