Facebook Pixel Θέλτα: Κριτική για τη μεταγραφή Πινέδα! Πόνταραν στα λεφτά ΟΧΙ πάνω του – Πράσινο φως και από Μπενίτεθ
Ποδόσφαιρο
| 2023-07-02 14:27:00

Κριτική για τη μεταγραφή Πινέδα στη Θέλτα! Πόνταραν στα λεφτά ΟΧΙ πάνω του – Πράσινο φως και από Μπενίτεθ

του Γεωπόλδου

Τί αναφέρει ισπανικό δημοσίευμα για τη μεταγραφή του Μεξικανού άσου στην ΑΕΚ, ο οποίος δεν αξιοποιήθηκε από τη Θέλτα από κανέναν…

Η ΑΕΚ έδωσε το καλύτερο δώρο τον Ιούλιο στους οπαδούς της με την ανακοίνωση της απόκτησης του Ορμπελίν Πινέδα από τη Θέλτα, έναντι 6,5 εκατ.Ευρώ, με τον Μεξικανό να υπογράφει συμβόλαιο μέχρι το 2027. Στην Ισπανία πάντως κάνουν μία αποτίμηση της πώλησης του 27χρονου άσου. Ναι μεν μπήκαν λεφτά στα ταμεία της ομάδας, αλλά δεν πήρε τίποτα αγωνιστικά απ΄ τον παίκτη, επειδή είχε ελάχιστες συμμετοχές.

Συγκεκριμένα η εφημερίδα «Faro de Vigo», στέκεται στα επιτεύγματα του Πινέδα, ο οποίος ήταν ο πρωταγωνιστής της ΑΕΚ, με 10 γκολ και 4 ασίστ σε 42 συμμετοχές, σε μία χρονιά που η Ένωση κατέκτησε το νταμπλ μετά από 45 χρόνια, ενώ ο παίκτης αναδείχτηκε πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής της Super League.

 Αναλυτικά αναφέρεται:

«Η ιστορία του Ορμπελίν Πινέδα στη Θέλτα τέλειωσε πριν καν αρχίσει. Χθες γράφτηκε το τελευταίο επεισόδιο, όταν έκλεισε η πώλησή του στην ΑΕΚ έναντι 6,5 εκατ. ευρώ, μια υπόθεση που αφήνει ένα σημαντικά θετικό ισοζύγιο στα ταμεία της ομάδας (αποκτήθηκε ως ελεύθερος χωρίς να κοστίσει ένα ευρώ), αλλά αφήνει στον αέρα το ερώτημα περί της αθλητικής επίδοσης που η ομάδα του Βίγο θα μπορούσε να επωφεληθεί από έναν παίκτη, που πριν δυο μέρες αναδείχτηκε ως ο κορυφαίος της ελληνικής Super League για τη σεζόν που έληξε.

Η αλήθεια είναι πως μετά την υπογραφή του, κανένας δεν πόνταρε πάνω στον Ορμπελίν στο Βίγο. Ο Κουντέτ του έδωσε λίγα λεπτά συμμετοχής και σύντομα ξεκαθάρισε ότι δεν ήταν ένας ποδοσφαιριστής που του έκανε. Ούτε ο Λουίς Κάμπος, όταν ήρθε στη Θέλτα λίγο αργότερα τον θεώρησε μέρος του πλάνο της ομάδας. Με αυτά τα δεδομένα,  ομάδα του Βίγο έψαξε να βρει έναν προορισμό γι’ αυτόν το περασμένο καλοκαίρι και βρήκε τον ιδανικό στην ΑΕΚ, λόγω της παρουσίας του Ματίας Αλμέιδα, που τον ήξερε από το Μεξικό. Η σεζόν του ως δανεικός στην ελληνική πρωτεύουσα ήταν εκπληκτική: καλύτερος παίκτης στο πρωτάθλημα, νταμπλ, δέκα γκολ και μισή ντουζίνα ασίστ. Δεν αποτελεί έκπληξη που η ΑΕΚ ήθελε να τον κρατήσει.

Ήθελε να μάθει τη θέση της Θέλτα, η οποία τελικά έβαλε ως προτεραιότητα τα έσοδα και δεν βρέθηκε μια φωνή να στηρίξει τον Μεξικανό. Ο Ράφα Μπενίτεθ, που συμμετείχε ενεργά στην αξιολόγηση του ρόστερ, έδωσε επίσης το πράσινο φως για την αποχώρηση του Ορμπελίν, που χθες έκλεισε την παρουσία του στη Θέλτα για πάντα. Χωρίς ουσιαστικά να την αρχίσει».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags