Facebook Pixel Ολυμπιακός - Λιβάι Γκαρσία: "Νίκη" Μελισσανίδη με Γκαρσία, ποτέ σε Ολυμπιακό - "Αυτογκόλ" στο Λιμάνι με Μπρούμα - Φεύγει μόνο με 30 εκατ.!
Ποδόσφαιρο
| 2023-07-22 14:30:00

Νίκη Μελισσανίδη με Γκαρσία, ποτέ σε Ολυμπιακό - "Αυτογκόλ" στο Λιμάνι με Μπρούμα - Φεύγει μόνο με 30 εκατ.!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Νίκη Μελισσανίδη με Γκαρσία, ποτέ σε Ολυμπιακό - "Αυτογκόλ" στο Λιμάνι με Μπρούμα - Φεύγει μόνο με 30 εκατ.!

Το... έγκλημα των Πειραιωτών και η δικαίωση της ΑΕΚ! Μεγάλες προσδοκίες από τη φετινή σεζόν! Εξίσωση που κρίνει αναγκαία την παραμονή του επιθετικού από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο, οι μετοχές του οποίου εκτινάχθηκαν από την περσινή χρονιά, υπό τις οδηγίες του Ματίας Αλμέιδα.

Η πιο καυτή υπόθεση στην επικαιρότητα της ΑΕΚ είναι χωρίς αμφισβήτηση ο Λιβάι Γκαρσία. Ο μεσοεπιθετικός από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο ήρθε στην Ένωση τον Σεπτέμβριο του 2020, με την «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ να βγάζει από τα ταμεία της 2,2 εκατ.Ευρώ για να τον αποκτήσει από τη Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, η οποία κράτησε 40% ποσοστό μεταπώλησης.

Από τα πρώτα παιχνίδια του Γκαρσία στην ΑΕΚ συνειδητοποιήσαμε, ότι ήταν ένα εξτρέμ που θα έκανε τη διαφορά. Εκτός από την ταχύτητα και την εκρηκτικότητα όμως είχε πολύ καλές εκτελέσεις σε στημένα, αλλά και κεφαλιές.

Την πρώτη του σεζόν στην ομάδα του «Δικέφαλου» αετού έκανε 35 εμφανίσεις με 6 γκολ και 7 ασίστ, τη δεύτερη 39 συμμετοχές με 8 γκολ και 6 ασίστ και την τρίτη απογειώθηκε! Η αιτία ήταν η έλευση του Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος τον άλλαξε θέση, μετατοπίζοντάς τον από το δεξί φτερό στην κορυφή της επίθεσης. Η κίνηση του Αργεντινού τεχνικού αποδείχτηκε λίρα εκατό, αφού ο Γκαρσία πέτυχε 18 γκολ και έφτιαξε 7 τέρματα σε 37 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις.

Όπως ήταν φυσικό οι μετοχές του πρώτου σκόρερ της ΑΕΚ τη σεζόν 2022-2023 εκτινάχθηκαν. Η χρηματιστηριακή του αξία από τα 3 εκατ.Ευρώ που είχε όταν ήρθε στην Ελλάδα ανέβηκε στα 7.

Η πόρτα στη Λανς και οι ατάκες Μελισσανίδη

Πολλές ομάδες τον παρακολουθούσαν κατά τη διάρκεια της σεζόν, με το μαρκάρισμα της Λανς να γίνεται όλο και πιο έντονο. Πριν μερικές ημέρες η ΑΕΚ απέρριψε προσφορά ύψους 18,5 εκατ.Ευρώ, ενώ τον περασμένο Μάιο είχε πει όχι σε πρόταση 15 εκατ.Ευρώ χωρίς να γίνεται γνωστό το όνομα της ομάδας που έκανε το μπάσιμο.

Η Λανς επανήλθε με νέα βελτιωμένη προσφορά ύψους 21,5 εκατ.Ευρώ, η Ένωση όμως και πάλι ήταν αρνητική να δώσει τον ποδοσφαιριστή, στον οποίο η γαλλική ομάδα φέρεται να έταζε ένα απίστευτο νούμερο (σ.σ. συμβόλαιο ύψους 3 εκατ.Ευρώ). Μάλιστα ο Δημήτρης Μελισσανίδης ανέλυσε στον παίκτη το σκεπτικό του σε τετ α τετ που είχε με τον 25χρονο ποδοσφαιριστή, στον οποίο ξεκαθάρισε, ότι δεν θέλει να τον πουλήσει.

«Είσαι παικταράς. Καταλαβαίνω ότι έρχονται προτάσεις. Εγώ δεν θέλω να σε πουλήσω. Θέλω να σε χαρώ. Να σε χαρεί η ΑΕΚ. Θέλω να σε ξεζουμίσω. Ξέρεις πόσο σε αγαπώ και σε εκτιμώ», φέρεται να είπε ο Μελισσανίδης στον επιθετικό, στον οποίο εξήγησε, ότι δεν θέλει να χαλάσει τη χημεία της ομάδας και του ζήτησε να μην παίρνουν τα μυαλά του αέρα με όσα ακούει, αλλά του ξεκαθάρισε, ότι η ομάδα δεν θα του κλείσει τον δρόμο.

Η προοπτική του μέλλοντος

Του χρόνου όμως θα είναι διαφορετικά τα δεδομένα. Ο ηγέτης της ΑΕΚ του εξήγησε, ότι τότε, μπορούν να μπούνε σε συζητήσεις. Τί σημαίνει αυτό;

Αυτό που είχε γράψει και το Sportdog.gr στις 18 Ιουλίου 2023! Η ΑΕΚ θα έχει παρουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και αν χτίσει μία καλή πορεία τη σεζόν που θα εορτάσει το Ιωβηλαίο της, οι μετοχές του Γκαρσία, ο οποίος έχει συμβόλαιο χωρίς ρήτρα αποδέσμευσης μέχρι το 2025, ενδέχεται να εκτιναχθούν περισσότερο. Έτσι και καλύτερη τιμή μπορεί να πιάσει από την πώληση η Ένωση και καλύτερο συμβόλαιο μπορεί να εξασφαλίσει ο παίκτης, πολύ μεγαλύτερο απ’ ότι του τάζει τώρα η Λανς.

Εξάλλου με τις κινήσεις που κάνει η Ένωση, όπως η αγορά του Ορμπελίν Πινέδα και η απόκτηση του Ροδόλφο Πισάρο, φαίνεται, ότι υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες για αυτήν τη σεζόν. Μην ξεχνάμε, ότι όπως τονίστηκε και παραπάνω, το 2024 η ΑΕΚ θα εορτάσει 100 χρόνια ιστορίας. Οπότε τα σχέδια που γίνονται δεν χωρούν απώλειες παικτών της δυναμικής του Λιβάι Γκαρσία.

Το ρεπορτάζ αναφέρει, ότι υπάρχει επιθυμία από πλευράς ΑΕΚ για διπλασιασμό των αποδοχών του παίκτη (αμείβεται με 450.000 Ευρώ), για να μην… ξενερώσει και να είναι ικανοποιημένος από την εξέλιξη. Βέβαια, αν έρθει ένα ποσό στα 30 εκατ.Ευρώ που ακούστηκε, ότι τον κοστολογεί η ΑΕΚ, μόνο τρελός θα ήταν κάποιος να μην τον δώσει σε αυτόν που θα τα σκάσει. Η Λανς άλλωστε τα έχει αυτά τα λεφτά… Η γαλλική ομάδα βρίσκεται σε αναζήτηση επιθετικού μετά την πώληση του Λόις Οπέντα στη Λειψία έναντι 43 εκατ.Ευρώ.

Δικαίωση που δεν πήγε στον Ολυμπιακό

Και μας και ο Λιβάι Γκαρσία είναι το πιο hot όνομα της «κιτρινόμαυρης» επικαιρότητας, αξίζει να θυμηθούμε το πως ήρθε στην ΑΕΚ, μία ιστορία που είχαν αποκαλύψει η στήλη «Μιχείες» του Sportdog, στις 19 Δεκεμβρίου του 2020. Όπως είχε αναφέρει τότε ο μετρ του μεταγραφικού ρεπορτάζ, Ευάγγελος Μίχος, ο παίκτης ήρθε στην Ένωση, μετά απο ένα σύντομο... θρίλερ λόγω "εμπλοκής" και του Ολυμπιακού.

«Επικοινωνιακά είχε εμφανιστεί πως στην Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ πήγαν προτάσεις/προσφορές κι απο τις δυο μπιγκοφοράτες ελληνικές ομάδες, με των "ερυθρολεύκων" να είναι ελαφρώς καλύτερη αλλά τον ίδιο, τον Λιβάι Γκαρσία, μαζί με τους εκπροσώπους του να επιλέγουν τους "κιτρινόμαυρους", εκτιμώντας πως εκεί θα έχουν λιγότερο ανταγωνισμό και θα ήταν πιο εύκολο να καθιερωθούν στην ενδεκάδα...

Ένα άλλο στοιχείο που «έψησε» τον Γκαρσία να έρθει στην ΑΕΚ ήταν κάποιοι χειρισμοί των ανθρώπων της. Οι άνθρωποι της ομάδα του έδειξαν τότε, μέσω της επικοινωνίας τους με τον ίδιο τον παίκτη, πως τον ήθελαν πολύ περισσότερο, τον έβλεπαν σαν αστέρι. Αυτός ήταν ένας παράγων που κολάκεψε τον Γκαρσία και τον έκανε να δηλώσει στον ιδιοκτήτη της Μπεϊτάρ πως διάλεξε την ΑΕΚ και σε αυτή θα ήθελε να τον παραχωρήσει...», είχε γραφτεί στις Μιχείες.

Η εξέλιξη της ιστορίας δικαίωσε τόσο την ΑΕΚ όσο και τον Γκαρσία! Ο Ολυμπιακός του Μαρτίντς τότε, πήγε σε πιο ασφαλή λύση, αυτήν του Μπρούμα. Ο τελευταίος, παρότι ήρθε μετά βαΐων και κλάδων, με την αίσθηση, ότι θα έκανε τη διαφορά. Μετά από έναν χρόνο όμως αποτέλεσε παρελθόν από το λιμάνι. Ο Γκαρσία παραμένει «κιτρινόμαυρος» και η Ένωση απέδειξε, ότι όντως πόνταρε και ποντάρει πολλά σε αυτόν.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τον "τέλειωσε" ο Μπουχαλάκης από Ολυμπιακό - Η "μαύρη λίστα" Μαρτίνεθ - Φεύγει παίκτης 4 εκατομμυρίων!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags