Ολυμπιακός - Αντόνιο Κορδόν: Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο μεταγραφικός σχεδιασμός των Ερυθρόλευκων, δεδομένου ότι από τη στιγμή που έχει αναλάβει την ομάδα ο Ισπανός τεχνικός διευθυντής, έχει μπει το νερό στο αυλάκι.

Γιατί, για να θυμίσουμε λίγο τι βρήκε όταν ήρθε ο Κορδόν, η ομάδα δεν είχε προπονητή αλλά ούτε και ξεκάθαρο μεταγραφικό πλάνο - Εκτός, φυσικά, από κάποιες εισηγήσεις των Κριστιάν Καρεμπέ και Ζοσέ Ανιγκό. Ο Κορδόν είχε φέρει στην ομάδα τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ και μαζί είχαν αξιολογήσει το ρόστερ, με αποτέλεσμα στη συνέχεια η ομάδα να βάλει μπρος για την ενίσχυσή της.

Μπορεί ακόμα να μην έχουν έρθει μαζικά ποδοσφαιριστές στην ομάδα, καθώς ειδικά η θέση του στόπερ αλλά και εκείνη τού επιθετικού χρειάζονται οπωσδήποτε ενίσχυση και, μάλιστα, σχετικά νωρίς. Αλλά είναι σαφές ότι ο Ολυμπιακός έχει αποφασίσει φέτος να μην φέρει... καραβιές μεταγραφών, καθώς ο Αντόνιο Κορδόν στην παρουσίασή του από τον Βαγγέλη Μαρινάκη σχολίασε ότι οι κινήσεις τής ομάδας θα γίνονται μέχρι και στα τέλη του Αυγούστου.

Παρόλα αυτά ήδη έχουν υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας οι Κίνι και Βιθέντε Ιμπόρα, ενώ φαίνεται ότι υπάρχουν προχωρημένες επαφές για τους Ιωάννη Πίττα (27 ετών, επιθετικός) και Τζόρνταν Χολσγκρόουβ (23, κεντρικός χαφ). Σε κάθε περίπτωση υπάρχει κινητικότητα που δείχνει παλμό, αλλά και διάθεση για να έρθουν στην ομάδα λύσεις που αποδεδειγμένα θα τις αξιοποιήσει ο προπονητής. Παράλληλα, έχει ενδιαφέρον να δούμε και από τους υπάρχοντες του ρόστερ ποιους μπορεί να αξιοποιήσει καλύτερα ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ, δεδομένου ότι έκανε πολύ καλό πρώτο στάδιο προετοιμασίας για παράδειγμα ο Καρβάλιο (που θα μπορούσε να αποτελέσει μια εσωτερική μεταγραφή).

Παρόλα αυτά υπάρχει ένα "αγκαθάκι" στο Λιμάνι που πονοκεφαλιάζει την πλατεία Αλεξάνδρας, δεδομένου ότι ακόμα δεν έχουν προχωρήσει οι αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών - Αποχωρήσεις που θα συνδέονται κυρίως με πωλήσεις και όχι με δανεισμούς. Από την ομάδα έχουν αποχωρήσει ήδη οι Εμβιλά, Μπακαμπού και Σωκράτης Παπασταθόπουλος ως ελεύθεροι, ενώ η ομάδα έχει λάβει ήδη 3,5 εκατ. ευρώ από την πώληση του Χένρι Ονιεκούρου στην Αντάνα και 1 εκατ. ευρώ από την παραχώρηση του Μαμαντού Κανέ στην Πάφο.

Συνολικά, δηλαδή, έχει εισπράξει 4,5 εκατ. ευρώ και έχει... ξεφορτωθεί δύο συμβόλαια που δεν υπολόγιζε, αλλά δεν είναι μόνο αυτά. Υπάρχουν μια σειρά από παίκτες που δεν υπολογίζονται για τη νέα σεζόν για διάφορους λόγους.

Να τους δούμε έναν-έναν: Παπού Σισέ, 27 ετών, με αξία στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο στα 4 εκατ. ευρώ και ενδιαφέρον από Ιταλία και Γαλλία για την παραχώρησή του. Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ, 24 ετών, με αξία στα 4 εκατ. ευρώ και έντονο ενδιαφέρον το τελευταίο διάστημα από τη Γαλλία. Μαντί Καμαρά, 26 ετών, αξία στα 10 εκατ. ευρώ, με τις Σασουόλο και Τζένοα να έχουν δείξει έντονο ενδιαφέρον μετά τον περσινό δανεισμό του στη Ρόμα. Πέπε, 26 ετών, αξία στα 3 εκατ. ευρώ, με θητεία στη Β΄ Ισπανίας και ενδιαφέρον από ομάδες εκεί για την απόκτησή του. Πιέρ Κούντε, 27 ετών, αξία κάτω από 2 εκατ. ευρώ, υπάρχει ενδιαφέρον για εκείνον από τη Γερμανία. Πεπ Μπιέλ, 26 ετών, στα 6 εκατ. ευρώ υπολογίζεται η αξία του, αλλά ο Μαρτίνεθ δεν καίγεται για να τον κρατήσει. Φιλίπ Ζινγκερνάγκελ, 28 ετών, 4 εκατ. ευρώ η αξία, υπάρχει ενδιαφέρον από την Τουρκία.

Σε αυτή τη λίστα δεν έχει νόημα να βάλουμε περιπτώσεις τύπου Ραντζέλοβιτς, Λοβέρα, Φαντιγκά, Γκάρι Ροντρίγκες, Αμπουμπακάρ Καμαρά - Δηλαδή παίκτες για τους οποίους δεν φαίνεται να υπάρχει κανένα ενδιαφέρον και, σε κάθε περίπτωση, αν υπάρξει θα είναι για τον δανεισμό τους ή μπορεί στο τέλος να μείνουν και ελεύθεροι κάποιοι από αυτούς.

Παρόλα αυτά παίκτες όπως ο Ζινκερνάγκελ ή ο Ρέαμπτσιουκ, που προέρχονται από καλή σεζόν, αλλά και οι Μπιέλ, Κούντε και Σισέ, που έχουν καλό όνομα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, θα μπορούσαν άνετα να είχαν πάρει ήδη μεταγραφή. Μάλιστα, αν προσθέσουμε τα χρήματα που δίνει το transfermarkt για την αξία τους, που θα υποστήριζε κάποιος ότι είναι λογικά ποσά (ίσως μόνο του Μαντί να είναι μεγάλο ποσό τα 10 εκατ. ευρώ, μετά από την κακή σεζόν με τη Ρόμα), ο σύλλογος θα μπορούσε να βάλει στα ταμεία του πάνω από 30 εκατ. ευρώ για να πουλήσει ποδοσφαιριστές που δεν υπολογίζει!

Τα εκατομμύρια, βέβαια, δεν είναι στραγάλια και στις δύσκολες οικονομικά εποχές που περνάει το ποδόσφαιρο, δεν είναι τόσο εύκολα να προχωρήσουν μαζεμένες και πολυδάπανες μεταγραφές. Ούτε και έχει περάσει ο καιρός, αφού ακόμα δεν έχει τελειώσει ο Ιούλιος. Άλλωστε, προτεραιότητα, τώρα, έχει η ενίσχυση του ρόστερ και όχι οι πωλήσεις. Απλά το γεγονός ότι δεν έχει φύγει ακόμα κάποιος από αυτούς που οριστικά δεν υπολογίζονται και, σίγουρα, θα μπορούσαν να φέρουν χρήματα στα ταμεία, είναι ένας πονοκέφαλος που υπάρχει στον Ολυμπιακό το τελευταίο διάστημα και το βάρος πέφτει στην πλάτη του Κορδόν...

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Τον "τέλειωσε" ο Μπουχαλάκης από Ολυμπιακό - Η "μαύρη λίστα" Μαρτίνεθ - Φεύγει παίκτης 4 εκατομμυρίων!