ΠΑΟΚ: Από την περίοδο που ήμασταν στην Ολλανδία για το βασικό στάδιο προετοιμασίας, γράφαμε ότι ο Γιάννης Κωνσταντέλιας εξελίσσεται σε βαρόμετρο για τον ΠΑΟΚ. Όταν πάει καλά, όλη η ομάδα ρολάει μεσοεπιθετικά, δημιουργεί φάσεις και μπορεί να «ξεκλειδώσει» κάθε άμυνα, όταν όμως δεν είναι στην καλή του μέρα, μπλοκάρει όλη η ομάδα. 

Τα δύο παραδείγματα που επιβεβαιώνουν από κάθε πλευρά το παραπάνω επιχείρημα είναι το φιλικό με την Γκενκ και το πρώτο επίσημο με την Μπεϊτάρ. Στο παιχνίδι με τους Βέλγους ήταν εκείνος που ανάγκασε την Γκενκ να τον… παρακολουθεί χωρίς να μπορεί να αντιδράσει στο σόου που έκανε και να είναι ο μαέστρος μίας καλοκουρδισμένης επιθετικά μηχανής. 

Αντίθετα, με τους Ισραηλινούς, σε ελάχιστα σημεία του αγώνα απασχόλησε την άμυνα της Μπεϊτάρ, μοιάζοντας βραχυκυκλωμένος γι’ αυτό και αντικαταστάθηκε. Το ζητούμενο είναι να έχει μεγαλύτερη σταθερότητα σε υψηλά στάνταρ απόδοσης και για να συμβεί αυτό χρειάζεται και βοήθεια. Σε κάθε ματς πλέον μαρκάρεται στενά από δύο παίκτες, δεν του δίνονται οι χώροι να δημιουργήσει και πολλές φορές μοιάζει απενεργοποιημένος. 

Ίσως, ο Λουτσέσκου θα πρέπει να ψάχνει άλλους ρόλους για εκείνον στην διάρκεια του ματς, πότε να τον πάει δεξιά και πότε αριστερά, για να κάνει δύσκολη την αντιμετώπισή του από την αντίπαλη ομάδα. Για να το κάνουμε πιο συγκεκριμένο, ενδεχομένως να έπρεπε να παίξει λίγο περισσότερο στα αριστερά με Μπάμπα (βγήκε μόνο λίγες φορές από την πλευρά του Γκανέζου μπακ) για να δημιουργήσει και αυτός ρήγματα, όπως έγινε και με Τάισον όσο είχε δυνάμεις. 

Θα μπορούσε να παίξει για λίγο και με τους Σαμάτα και Μπράντον μαζί, καθώς ο Τανζανός φορ τραβούσε πάνω του παίκτες και θα μπορούσε να δημιουργήσει ρήγματα. Σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση Κωνσταντέλια είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι στον φετινό ΠΑΟΚ και ο Λουτσέσκου θα πρέπει να ψάξει κάθε τρόπο για να του δώσει ώθηση.

Πηγή: metrosport.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μουρμούρα στη Θεσσαλονίκη για ΠΑΟΚ! Πληροφορία για Λουτσέσκου και ομάδα της Αραβίας - "Δίνουν πολλά λεφτά" - Πότε θα φύγει