Facebook Pixel ΑΕΚ: Βγάζει γούστα η φετινή ΑΕΚ - Tο "τρικ" Αλμέιδα εν όψει Ντιναμό - Γι’ αυτό λέει "όχι" για Λιβάι ο Μελισσανίδης!
Ποδόσφαιρο
| 2023-07-30 23:05:00

Βγάζει γούστα η φετινή ΑΕΚ - Tο "τρικ" Αλμέιδα εν όψει Ντιναμό - Γι’ αυτό λέει "όχι" για Λιβάι ο Μελισσανίδης!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Βγάζει γούστα η φετινή ΑΕΚ - Tο "τρικ" Αλμέιδα εν όψει Ντιναμό - Γι’ αυτό λέει "όχι" για Λιβάι ο Μελισσανίδης!

Ο ρόλος του Αργεντίνου τεχνικού στο παιχνίδι της Ένωσης και ο επιθετικός από το Τρινιντάντ που μπορεί να σπάσει τη... μπάνκα. Έδειξε το... τρικ ενόψει Ντιναμό η ΑΕΚ, αλλά παράλληλα χτύπησε και... καμπανάκι για τα επίσημα παιχνίδια.

ΑΕΚ: Πανέτοιμη για τη νέα χρονιά είναι η Ένωση που σε ένα ακόμα φιλικό παιχνίδι πέρασε σαν… αέρας από την έδρα της Τράμπζονσπορ και έδειξε τα… δόντια της ενόψει των αναμετρήσεων για τα προκριματικά του Champions League, πιθανότατα με αντίπαλο την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα ξεδίπλωσε και πάλι τις αρετές που το έκαναν να κατακτήσει το νταμπλ την περασμένη χρονιά και συνέχισε από το ίδιο σημείο βάζοντας και νέα πράγματα στο παιχνίδι του. Ένα από αυτά ήταν η οδηγία του Αργεντίνου τεχνικού να βάλει τους ποδοσφαιριστές του, στην αρχή του πρώτου και του δεύτερου ημιχρόνου, να περιμένουν κάτω από το κέντρο τους αντιπάλους τους, αρχίζοντας από εκεί την πίεση, κάτι που πιθανότατα ήταν πρόβα… τζενεράλε για τα παιχνίδια με τους Κροάτες.

Βέβαια στο υπόλοιπα παιχνίδι είδαμε την… γνωστή ΑΕΚ που πίεζε σε όλο το γήπεδο, βγαίνοντας εκπληκτικά στην κόντρα, δείχνοντας ότι ο Αλμέιδα έχει περάσει πλήρως στην ομάδα τους αυτοματισμούς του. Κάπως έτσι ήρθε και το τρίτο γκολ, όταν χάθηκε η… μπάλα η οποία σε ελάχιστο χρονικό διάστημα άλλαξε έξι διαφορετικά πόδια παικτών πριν καταλήξει στην εστία της Τράμπζονσπορ από τον Φαν Βέερτ.

Όσον αφορά στις ατομικές παρουσίες στην Τραπεζούντα ο Λιβάι Γκαρσία έδειξε για ακόμα μια φορά γιατί η Λανς δίνει 30, τουλάχιστον, εκατομμύρια για να τον αποκτήσει, αλλά και γιατί οι άνθρωποι της Ένωσης δεν τον παραχωρούν. Ο επιθετικός από το Τρινιντάντ δεν πέτυχε μόνο ένα πανέμορφο γκολ, αλλά ήταν σε όλες, σχεδόν, τις φάσεις της ομάδας, έχοντας εμπλοκή και στο δεύτερο τέρμα της ΑΕΚ, ενώ παράλληλα πίεζε όταν το σύνολο του Αλμέιδα αμυνόταν, εκτελώντας άριστα το πλάνο.

Πλέον η Ένωση έχει καταλάβει ότι έχει στα χέρια της ένα… πυρηνικό όπλο ενόψει νέας σεζόν, που δύσκολα θα μπορέσει να αντικατασταθεί αν τελικά πωληθεί, ενώ παράλληλα με τις εμφανίσεις που κάνει ο Λιβάι αφήνει… υποσχέσεις ότι σε μερικούς μήνες από τώρα και αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό, θα μιλάμε για πώληση με ποσό… μαμούθ που θα κάνει τις σημερινές προτάσεις να φαίνονται "αστείες".

Το μόνο… μελανό σημείο της βραδιάς δεν ήταν άλλο από το γκολ που δέχθηκε η Ένωση. Εκεί η άμυνα… κοιμήθηκε κάτι που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τόσο στα φετινά φιλικά, όσο και στα επίσημα παιχνίδια την περασμένη σεζόν. Στην συγκεκριμένη φάση οι παίκτες του Αλμέιδα προσπάθησαν να παίξουν, χωρίς επιτυχία, το τεχνητό οφσάιντ, με αποτέλεσμα ο Μάξι Γκόμες να πάρει την κεφαλιά ολομόναχος και να σκοράρει. Φυσικά η συγκεκριμένη φάση αποτελεί τεράστιο καμπανάκι ενόψει των επίσημων αγώνων που έρχονται και σίγουρα είναι από τα σημεία που πρέπει ο Αργεντίνος τεχνικός να δουλέψει τις επερχόμενες ημέρες.

Παράλληλα το μυαλό του προπονητή της ΑΕΚ, αλλά και όλων στην ομάδα είναι στην κατάσταση της υγείας του Βίντα, που αποχώρησε με πρόβλημα στον λαγονοψοΐτη και άπαντες περιμένουν να δουν το μέγεθος της ζημιάς και αν τελικά θα προλάβει τους αγώνες για τον τρίτο προκριματικό του Champions League, μιας και ξέρουν το πόσο σημαντικός είναι ο Κροάτης για την ομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ​Ανατροπή με Λιβάι στην ΑΕΚ - "Τινάζει την μπάνκα" ο Μελισσανίδης - Πιέζει... λόγω Σαββίδη ο Αουγκούστο!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags