Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Το πήρε... μόνος του ο Λουτσέσκου - Μαγικός Ντέλιας αλλά βάζει... μπελάδες - Βρισιές και κλωτσιές στον πάγκο!
Ποδόσφαιρο
| 2023-08-03 23:27:00

Το πήρε... μόνος του ο Λουτσέσκου - Μαγικός Ντέλιας αλλά βάζει... μπελάδες - Βρισιές και κλωτσιές στον πάγκο!

του Λάζαρου Γεωργίδη
Το πήρε... μόνος του ο Λουτσέσκου - Μαγικός Ντέλιας αλλά βάζει... μπελάδες - Βρισιές και κλωτσιές στον πάγκο!

Οι κινήσεις του Ρουμάνου τεχνικού που έφεραν τη νίκη και την πρόκριση του Δικεφάλου του Βορρά. Η αντίδραση του έμπειρου ποδοσφαιριστή που δημιούργησε "πονοκεφάλους" και ο νεαρός άσος της ομάδας που μπορεί να φέρει εξελίξεις στην Τούμπα.

ΠΑΟΚ: Ο Δικέφαλος του Βορρά έπαιξε με τη… φωτιά για μεγάλο χρονικό διάστημα στα Ιεροσόλυμα, όμως τελικά ο Ραζβάν Λουτσέσκου "ξεφύσησε" μετά το τέλος του αγώνα κόντρα στην Μπεϊτάρ μιας και ο πρώτος… τελικός κερδήθηκε με τους Ασπρόμαυρους να προκρίνονται στον τρίτο προκριματικό του Conference League. Ο ΠΑΟΚ είδε τα πάντα να του πηγαίνουν… άψογα καθώς χωρίς κλασσική φάση πήρε προβάδισμα με ένα αυτογκολ… μπλούμπερ και παράλληλα αγκάλιασε την πρόκριση με το τέρμα του Τόμας, παρά την αποβολη του Αουγκούστο, όμως κάπου εκεί τα πράγματα στράβωσαν και λίγο έλλειψε να έχει προβλήματα, όμως τόσο ο Κοτάρσκι, όπου χρειάστηκε, όσο και οι κινήσεις του Λουτσέσκου έφεραν την εμφατική νίκη.

Ο Ρουμάνος τεχνικός έκανε "μαεστρικές" κινήσεις από τον πάγκο, μιας και Τσιγγάρας, Σαμάτα, Κωνσταντέλιας και Κουλιεράκης άλλαξαν όλο το παιχνίδι και είχαν τεράστια συνεισφορά στην πρόκριση. Μάλιστα ο Λουτσέσκου κράτησε την ψυχραιμία του σε μια δύσκολη στιγμή, μιας και λίγο μετά την αποβολή του Αουγκούστο αποφάσισε να περάσει τον Τσιγγάρα στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Τάισον, που ήταν αρκετά καλός, με τον Βραζιλιάνο να… απασφαλίζει. Ο Τάισον έδειξε από την αρχή τη δυσφορία του για την απόφαση του έμπειρου τεχνικού, ενώ όταν βρέθηκε στον πάγκο πέταξε μπουκάλια και τις επικαλαμίδες του στο έδαφος, μονολογώντας σε έντονα ύφος, κάτι που από παίκτη της εμπειρίας του απαγορεύεται. Βέβαια φαίνεται όλα αυτά να έγιναν λόγω και των… σφυγμών που υπήρχαν από την ένταση, μιας και στο τέλος του αγώνα ο Βραζιλιάνος πανηγύριζε μαζί με τους συμπαίκτες του τη μεγάλη νίκη του Δικεφάλου.

Συνεχίζοντας για τις κινήσεις του Λουτσέσκου κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ο Τσιγγάρας κατάφερε να τον βγάλει "ασπροπρόσωπο"  μιας και κράτησε σωστά την μπάλα όπου χρειάστηκε, ενώ είχε δύο μεγάλες στιγμές να βρει δίχτυα, με τον νεαρό να ολοκληρώνει την πολύ καλή του εμφάνιση με την ασίστ στον Κωνσταντέλια στο 1-4. Την ίδια στιγμή ο Κουλιεράκης εμφανίστηκε πολύ πιο σοβαρός από τον Μιχαηλίδη, που έχει ευθύνη για το γκολ που δέχθηκε ο ΠΑΟΚ, με τον νεαρό να δείχνει αυτή τη στιγμή πως αυτός πρέπει να είναι ο παρτενέρ του Εκόνγκ στα στόπερ. Παράλληλα η αλλαγή του Σαμάτα ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Ο Μπράντον, αν και ήταν αρκετά δραστήριος δεν μπορούσε να βοηθήσει στο παιχνίδι της… κόντρας, ενώ φαινόταν αρκετά κουρασμένος, με τον Τανζανό να δίνει νέα πνοή στην επίθεση της ομάδας. Ο Σαμάτα έβαλε σωστά το σώμα του, κέρδισε μάχες και άνοιξε σωστά την μπάλα, ενώ παράλληλα κρατούσε πάνω του έναν αμυντικό της Μπεϊτάρ, κάτι που δεν γινόταν με τον Ισπανό φορ, ενώ έδινε σημαντικές βοήθειες και στο αμυντικό transition.

Φυσικά η κίνηση… ματ από πλευράς Λουτσέσκου δεν ήταν άλλη από αυτή του Κωνσταντέλια, που ίσως και να άργησε να μπει. Ο νεαρός με το που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο έδωσε άλλη πνοή στην αριστερή πλευρά του ΠΑΟΚ, που είχε πολλά προβλήματα στο δεύτερο μέρος μιας και Μπάμπα, Ζϊβκοβιτς δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν, με τον Σέρβο να δείχνει εξουθενωμένος. Ο Κωνσταντέλιας βοήθησε πολύ στην πίεση των Ισραηλινών, ενώ επιθετικά έδειξε τον περσινό παίκτη, ανοίγοντας σωστά την μπάλα και κρατώντας την όταν χρειαζόταν, δίνοντας ανάσες στους συμπαίκτες του. Φυσικά σαν… κερασάκι στην τούρτα ήρθε η μαγική ενέργεια στο τρίτο τέρμα, που τελικά ήρθε με αυτογκόλ. Το σίγουρο είναι ότι η σημερινή εμφάνιση του "Ντέλια" τον κάνει ακόμα πιο κοντά στο βρεθεί στην έξοδο από την Τούμπα, μιας και πολλά μάτια ήταν στραμμένα πάνω του. Είναι δεδομένο λοιπόν με τα όσα έκανε, στα λίγα λεπτά που βρέθηκε στο γήπεδο, ο νεαρός έκανε πολλούς να σημειώσουν το όνομά του στην λίστα τους και πλέον μένει να δούμε τις εξελίξεις και το πως θα χειριστεί ο Δικέφαλος άλλη μια… καυτή πατάτα μετά από αυτές των Κοτάρσκι και Αουγκούστο που έχει στα χέρια του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεταγραφή Μαρινάκη ο Αλεξανδρόπουλος - Γιατί δεν ήθελε ΑΕΚ, "πόρτα" από Γιοβάνοβιτς - Λάθος Αλαφούζου!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags