Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Γιώργος Σαββίδης: Πληρώνει 2 εκατ. στην Κορίνθιανς ο ΠΑΟΚ - Χαφάρα από Πάμπλο Γκαρσία ο Γ. Σαββίδης - "Καραμπόλα" με ΑΕΚ!
Ποδόσφαιρο
| 2023-08-12 12:45:00

Πληρώνει 2 εκατ. στην Κορίνθιανς ο ΠΑΟΚ - Χαφάρα από Πάμπλο Γκαρσία ο Γ. Σαββίδης - "Καραμπόλα" με ΑΕΚ!

του Λάζαρου Γεωργίδη
Πληρώνει 2 εκατ. στην Κορίνθιανς ο ΠΑΟΚ - Χαφάρα από Πάμπλο Γκαρσία ο Γ. Σαββίδης - "Καραμπόλα" με ΑΕΚ!

Το... παίρνει του πάνω με τον Λατίνο άσο για το κέντρο. Στον Δικέφαλο έχουν ως πρώτη επιλογή τον Μαξίμοβιτς, προσπαθούν να κλείσουν τη μεταγραφή με τα χρήματα της μεταγραφής του Αουγκούστο που τελικά δεν είναι όσα γράφτηκαν, όμως έχουν και Plan b. Άλλωστε, τις τελευταίες ώρες υπήρξε μία... έξτρα πληρωμή στα ταμεία της ΠΑΕ.
 

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει τις τελευταίες ημέρες το ρεπορτάζ από τη Γαλλία για δύο ελληνικές ομάδες, με το sportdog να εξασφαλίζει τις καλύτερες πληροφορίες φρεσκάροντας παράλληλα και τα γαλλικά του...

Αρχικά το ενδιαφέρον υπάρχει για τη μεταγραφή τού Ντόγκλας Αουγκούστο, του ΠΑΟΚ, που μετά από τέσσερις σεζόν με τη φανέλα τού Δικέφαλου γύρισε σελίδα στην καριέρα του με τη Ναντ. Στα 26 του χρόνια, έχοντας φτάσει στο ταβάνι του ως χρηματιστηριακή αξία στην καριέρα του μέσα σε αυτό το διάστημα (4,5 εκατ. ευρώ), θα φέρει στα ταμεία τής ΠΑΕ ένα σημαντικό ποσό.

Δεξιά και αριστερά γράφουν για 6 εκατ. ευρώ, συν ποσοστό μεταπώλησης στο 20%, αλλά η αλήθεια είναι διαφορετική: Το τελικό deal έχει κλείσει στα 5,5 εκατ. ευρώ και από αυτά το 30% θα το λάβει η Κορινθιας!

Τυπικά αυτό σημαίνει ότι ο Δικέφαλος θα βάλει στα ταμεία του ένα ποσό λίγο κάτω από τα 4 εκατ. ευρώ και όχι 6 εκατ. ευρώ που γράφει ο αθλητικός Τύπος. Αν βέβαια σε αυτά προσθέσουμε το 1+ εκατ. ευρώ που λάμβανε ο Βραζιλιάνος (μαζί με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς ήταν οι δύο πιο καλοπληρωμένοι παίκτες της ομάδας), τότε όντως το κέρδος θα είναι 5+ εκατ. ευρώ.

Ποια είναι η επόμενη μέρα μετά την αποχώρηση του Αουγκούστο; Ο Γιώργος Σαββίδης και το τιμ του προσπαθούν να φέρουν στην Ελλάδα τον Νεμάνια Μαξίμοβιτς, καθώς βρίσκονται σε επαφές με τη Χετάφε, αλλά κρατήστε σε μια άκρη τού μυαλού σας ότι ψάχνουν για παίκτη και στη Λατινική Αμερική. Δηλαδή εκεί που έχει μεγάλες άκρες ο Πάμπλο Γκαρσία και, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, δεν τις είχε αξιοποιήσει σχεδόν καθόλου ο σύλλογος...

"Λιβάι Γκαρσία" μέσω ΠΑΟΚ με 18 εκατ. ευρώ η Λανς

Τι άλλο ενδιαφέρον μάθαμε από τη Γαλλία; Ότι η Λανς έχει αφήσει οριστικά πίσω της το θέμα τού Λιβάι Γκαρσία και των 25 εκατ. ευρώ που πρόσφερε στην ΑΕΚ για την απόκτησή του, προκειμένου να υπογράψει συμβόλαιο με τον Τσούμπα Άκπομ!

Ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ, που τόσο ο Δικέφαλος όσο και ο Παναθηναϊκός θα μπορούσαν να τον είχαν αποκτήσει το καλοκαίρι του 2021 με ένα ποσό κάτω από τα 3 εκατ. ευρώ, έκανε σούπερ σεζόν με τη φανέλα τής Μίντλεσμπρο και πέτυχε 28 γκολ σε 38 ματς. Η ομάδα του ζητάει 18 εκατ. ευρώ για την παραχώρησή του (χαμηλή τιμή, γιατί λήγει το συμβόλαιό του σε έναν χρόνο και δεν το έχει ανανεώσει), η Λανς στην πρώτη κρούση πρόσφερε 8 εκατ. αλλά έχει πορτοφόλι για να χτυπήσει ξανά την πόρτα των Άγγλων και όλα δείχνουν ότι υπάρχει συμφωνία τα 10-11 εκατ.!

Υπάρχει περίπτωση να ανοίξει ξανά το κεφάλαιο Λιβάι Γκαρσία για την ΑΕΚ; Προφανώς, ναι, στον επαγγελματικό αθλητισμό όλα είναι συμφωνίες. Αν η Ένωση δεν περάσει στα πλέι οφ τού Τσάμπιονς Λιγκ και η Λανς δεν έχει βρει επιθετικό μέχρι τότε, ποιος μπορεί να αποκλείσει ότι τα 20-25 εκατ. ευρώ που θα "χάσει" η Ένωσης από τον αποκλεισμό, δεν θα τα φέρει ο Λιβάι στα ταμεία της; Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που ο Πόνσε έχει έρθει ήδη στην ομάδα...


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σκηνές ντροπής στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Χάιντουκ - Ξεπέρασαν τα όρια ξανά οι Κροάτες! (ΦΩΤΟ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags