Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Τζίμας και Ντέλιας "καθάρισαν" με Κηφισιά! Έχασε πέναλτι ο Ζίβκοβιτς (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2023-08-27 22:57:00

Τζίμας και Ντέλιας "καθάρισαν" για ΠΑΟΚ με Κηφισιά! Έχασε πέναλτι ο Ζίβκοβιτς (ΒΙΝΤΕΟ)

του Λάζαρου Γεωργίδη

Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν 2-1 σε ένα παιχνίδι που η ομάδα των Βορείων Προαστίων τους δυσκόλεψε αρκετά, πήραν όμως τη νίκη και πλέον επικεντρώνονται στη ρεβάνς με τη Χαρτς.

Δυσκολεύτηκε αλλά τα κατάφερε! Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-1 της Κηφισιάς για τη 2η αγωνιστική της Super League και πλέον επικεντρώνεται στη ρεβάνς με τη Χαρτς για τα πλέι οφ του Conference Leaugue. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχασε πέναλτι με τον Κρίστινσον να αποκρούει την εκτέλεση του Ζίβκοβιτς, ο Τζίμας όμως άνοιξε το σκορ στο τέλος του ημιχρόνου. Στο δεύτερο μέρος ο Μασούρας ισοφάρισε, αλλά οι «ασπρόμαυροι» πήραν τη νίκη με αυτογκόλ του Τσάπαν.

Η σύνθεση

Με έξι νέα πρόσωπα παρατάχθηκε ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Κηφισιά, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να αποφασίζει να προχωρήσει στη συγκεκριμένη κίνηση ώστε να μείνουν φρέσκοι οι ποδοσφαιριστές ενόψει της ρεβάνς κόντρα στην Χαρτς. Ο Κοτάρσκι υπερασπίστηκε τα δοκάρια, με τους Βιεϊρίνια, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδη, Μπάμπα στη άμυνα και μπροστά τους τους Τσιγγάρα, Οζντόεφ. Στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Τζίμας, με την τριάδα πίσω του να απαρτίζεται από τους Τάισον, Ζίβκοβιτς και Μουργκ.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Μπάμπα Μιχαηλίδης, Κεντζιόρα, Βιεϊρίνια (74’ Λύρατζης), Τσιγγάρας (63’ Σβαμπ), Οζντόεφ, Μουργκ (68’ Νάρεϊ), Τάισον, Αντρίγια (63’ Κωνσταντέλιας), Τζίμας (74’ Τόμας)

Κηφισιά: Κρίστινσον, Σάκιτς, Λούμορ, Βαφέας, Καπάν, Παπασάββας, Πέιος (84' Nίνης), Μασούρας, Ίλιεφ (64’ Ιπαλίμπο), Οζέγκοβιτς, Τετέ

Έχασε πέναλτι ο Ζίβκοβιτς

Το παιχνίδι δεν ήταν καλό από πλευράς θεάματος στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, στην Τούμπα. Η Κηφισιά έβαλε δύσκολη αποστολή στους παίκτες του Λουτσέσκου, όχι μόνο έκλεισε τους διαδρόμους προς την εστία της, δεν κλεινόταν στην άμυνα, δείχνοντας, ότι θα προσπαθήσει να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις το παιχνίδι. Η πρώτη ευκαιρία έγινε στο 14’ όταν ο Μπάμπα σέντραρε, αλλά η προβολή του Τζίμα αποκρούστηκε από τον Κρίστινσον, ενώ στο 21’ ο Ζίβκοβιτς κέρδισε πέναλτι από μαρκάρισμα του Βαφέα. Ωστόσο ο τερματοφύλακας της ομάδας των Βορείων Προαστίων απέκρουσε την εκτέλεση του Σέρβου…

Γκολ με Τζίμα

Στη συνέχεια το παιχνίδι δεν είχε καθόλου φάσεις (με εξαίρεση ένα σουτ του Τάισον στο 29’). Ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να κυκλοφορήσει τη μπάλα, είχε υπομονή στο παιχνίδι του και έψαχνε την ευκαιρία για να τρυπήσει τα μετόπισθεν των φιλοξενούμενων. Τελικά τα κατάφερε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Ο Μπάμπα έβγαλε για τον Μουργκ που πλάσαρε, ο Κρίστινσον απέκρουσε και στην επαναφορά ο Τζίμας άνοιξε το σκορ, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του πριν πάει στα αποδυτήρια.

Ισοφάριση και νίκη με αυτογκόλ

Στο δεύτερο ημίχρονο το ματς είχε άλλη εικόνα! Απέκτησε δηλαδή μεγάλο σασπένς από το 75’ και μετά το γκολ της Κηφισιάς από τον Μασούρα, ο οποίος προηγουμένως ήταν έτοιμος να γίνει αλλαγή από τον Αναστασίου. Όλος ο ΠΑΟΚ, μαζί και ο κόσμος με τη φωνή του, βγήκε μπροστά και πίεσε για την επανάκτηση του προβαδίσματος. Στο 77’ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία από Νάρεϊ και Οζντόεφ που δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Κρίστινσον.

Εν τέλει το γκολ μπήκε μετά από μία απίστευτη έμπνευση του Κωνσταντέλια. Ο νεαρός όντας σε διαγώνια θέση κοντά στην τελική γραμμή, πέρασε με τακουνάκι τη μπάλα από πίσω για τον Μπάμπα που έκανε ένα δυνατό γύρισμα,  με τον Τσάπαν να πετυχαίνει αυτογκόλ πάνω στην προσπάθειά του να διώξει.

Το 2-1 παρέμεινε μέχρι τέλους με τον ΠΑΟΚ να στρέφει την προσοχή του στη ρεβάνς με τη Χαρτς στη ρεβάνς των πλέι οφς του Conference League.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags