Facebook Pixel ΠΑΟΚ: "Έκαψε" το σενάριο ο Λουτσέσκου! Σκόραρε σαν… λύκος ο Τζίμας – Φαινόμενο ο "Ντέλιας" (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2023-08-27 23:49:00

"Έκαψε" το σενάριο ο Λουτσέσκου! Σκόραρε σαν… λύκος ο Τζίμας – Φαινόμενο ο "Ντέλιας" (ΒΙΝΤΕΟ)

του Λάζαρου Γεωργίδη

Το παιχνίδι με την Κηφισιά είχε χωρίς αμφισβήτηση δύο πρωταγωνιστές για τον ΠΑΟΚ, τα βιογραφικά στοιχεία των οποίων παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-1 στην Τούμπα την Κηφισιά και πλέον επικεντρώνεται στον επαναληπτικό της Πέμπτης με της Χαρτς. Η αλήθεια βέβαια είναι, ότι το παιχνίδι με την ομάδα των Βορείων Προαστίων ήταν… σούπα, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο. Φάσεις με το σταγονόμετρο, χαμένο πέναλτι. Ο Κοτάρσκι θεατής. Το δεύτερο μέρος ήταν καλύτερο. Και αυτό γιατί η Κηφισιά ισοφάρισε, αλλά οι πανηγυρισμοί κράτησαν για λίγο…

Για να δικαιολογήσουμε όμως τον τίτλο του match report που βάλαμε στο Sportdog, αυτό το παιχνίδι είχε δύο πρωταγωνιστές! Τον Τζίμα και τον Κωνσταντέλια. Ο πρώτος βρήκε γκολ, ο δεύτερος είχε μία απίστευτη έμπνευση που κατέληξε σε γκολ.

Για το 1-0 βέβαια χρειάστηκε ο ΠΑΟΚ να είχε διαβάσει την αδυναμία της Κηφισιάς. Στα δεξιά ήταν η αχίλλειος πτέρνα της. Έκανε πολλή δουλειά ο Τάισον με τον Μπάμπα, με τον Μουργκ να κάνει την έξτρα εργασία από εκεί. Κάπως έτσι λοιπόν άνοιξε το σκορ με τον πιτσιρικά να σκοράρει στην πρώτη του εμφάνιση ως βασικός σε ηλικία των 17 ετών.

Ήταν σημαντικό τέρμα, γιατί η ομάδα του το πέτυχε σε ένα κρίσιμο χρονικό σημείο. Και δεν ήταν το μοναδικό σημείο που φάνηκε στο παιχνίδι. Τον μικρό είχε ρίξει στη μάχη ο Λουτσέσκου στο Εδιμβούργο, για να τρέξει, να πιέσει ψηλά, να κρατήσει μπάλες και να κερδίσει πολύτιμο χρόνο ο ΠΑΟΚ μετά τη γκολάρα του Ζίβκοβιτς. Ο Ρουμάνος τεχνικός τον ξεκίνησε στην 11άδα με την Κηφισιά, δείχνοντας, ότι όχι μόνο τον στηρίζει, αλλά τον υπολογίζει για βασική επιλογή.

Η ηλικία δεν παίζει κανένα ρόλο. Αν το έχεις, μπαίνεις μέσα, παίζεις, δεν φοβάσαι και γίνεσαι και πρωταγωνιστής. Αυτός έκανε ο Τζίμας, ο οποίος με το γκολ που σημείωσε ανεβάζει τις μετοχές του. Ο Λουτσέσκου έβγαλε λαγό από το καπέλο με την επιλογή του κόντρα στην Κηφισιά. Του βγήκε 100% η κίνηση με Τζίμα, ο οποίος δείχνει να έχει τη στόφα έμπειρου παίκτη… Γιατί είναι μέσα στις φάσεις και δείχνει να μυρίζει το γκολ, όπως ο λύκος το αίμα.

Αριστούχος με μεγάλες προσδοκίες

Να σας θυμίσουμε και λίγα βιογραφικά στοιχεία, τα οποία πάντα αναζητούμε από το αρχείο μας, εδώ στο Sportdog. «Ο Τζίμας είναι ένα παιδί που ήρθε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, το 2013, σε ηλικία 7 ετών. Δούλεψε, είχε σωστή καθοδήγηση και είδε τη δουλειά του να αναγνωρίζεται και να ανταμείβεται. Υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ τον Δεκέμβριο του 2021 και τέθηκε σε ισχύ έναν μήνα αργότερα, τον Ιανουάριο του 2022, δένοντας τον μέχρι το 2024 στη Νέα Μεσημβρία. Τότε είχε αναγκάσει την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ να προχωρήσει στην επαγγελματοποίησή του, καθώς λόγω των εξαιρετικών του εμφανίσεων είχε τραβήξει τα βλέμματα.

Ήταν μία εποχή που είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον σκάουτερ από το εξωτερικό, κυρίως από την Ιταλία, οι οποίοι απέκτησαν ιδίοις όμμασι άποψη για τον νεαρό άσο. Τότε όμως οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έπεισαν την οικογένεια του ποδοσφαιριστή να μείνει στην ομάδα, επικοινωνώντας πως τον υπολογίζουν ως ένα πρότζεκτ με υψηλές προοπτικές, εφάμιλλες με αυτές του Χρήστου Τζόλη, ο οποίος σε ηλικία 19 ετών πήρε μεταγραφή στην πρεμιερλιγκάτη Νόριτς, με αποτέλεσμα όλα τα παιδιά των «ασπρόμαυρων» Ακαδημιών να τον έχουν πρότυπο.

Ο Τζίμας πρωταθλητής με την Κ17 και το πρώτο βιολί της Κ19, αλλά και διεθνής. Είναι δουλευταράς με ηγετική φυσιογνωμία, αλλά προσγειωμένος, ενώ πρόκειται για αριστούχο μαθητή στο σχολείο. Όλα αυτά δείχνουν, ότι έχει έναν πολύ καλό συνδυασμό, για να πάει μπροστά ως ποδοσφαιριστής και να διεκδικήσει τα όνειρά του», έγραφε μεταξύ άλλων ο Χρήστος Κωνσταντινίδης σε σχετικό ρεπορτάζ.

Με τη δουλειά του και τις σταδιακά αυξανόμενες συμμετοχές του ο Τζίμας φαίνεται πως θα αποτελέσει βασική επιλογή για τον ΠΑΟΚ που στην επίθεση έχει ανάγκη, ειδικά μετά την αποχώρηση του Νάρεϊ...

Το «φαινόμενο» Κωνσταντέλιας

Πρωταγωνιστής όμως στη νίκη με 2-1 επί της Κηφισιάς ήταν και ο Κωνσταντέλιας που είχε μπει αλλαγή αντί του Αντρίγια Ζίβκοβιτς στο 63’. Δεν σκόραρε, ούτε έδωσε ασίστ. Ωστόσο είχε μία έμπνευση που κατέληξε σε γκολ. Πέρασε τη μπάλα με τακουνάκι στον Μπάμπα, που έκανε ένα δυνατό γύρισμα και εκεί η τύχη ευνόησε το μπιλιάρδο με το αυτογκόλ του Τσάπαν.

Το όνομα του νεαρού εξτρέμ ήταν πάντα πολύ «καυτό» στον οργανισμό του ΠΑΟΚ, από την περίοδο που αγωνιζόταν στις Ακαδημίες. Σε ηλικία 17 ετών, οι άνθρωποι των «ασπρόμαυρων» θεωρούσαν, ότι έχουν στα χέρια τους ένα «κλώνο» του Μέσι, που μπορούσε να περάσει όλη την ομάδα, να «φτιάξει» γκολ και να σκοράρει.

Και του «Ντέλια» τα βιογραφικά στοιχεία είναι πολύ ενδιαφέροντα. Τα πρώτα του βήματα στην ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία τα έκανε στις Ακαδημίες της Αγίας Παρασκευής Βόλου. Στη Θεσσαλονίκη μετακόμισε το 2013 και έδειξε από εξ αρχής πως διαθέτει σπάνια χαρακτηριστικά, νοητικά. Βλέπει  γήπεδο, μπορεί να πασάρει σε μικρούς χώρους και να πάρει πάνω του μία φάση, διαβάζει τον αντίπαλο. Ο προπονητής που τον ενέπνευσε στα πρώτα στάδια της καριέρας του, πριν φορέσει την ασπρόμαυρη φανέλα, ο Αλέξανδρος Μαλακασιώτης, τον είχε χαρακτηρίσει μιλώντας στο Sportdog ως «φαινόμενο» και τον είχε παρομοιάσει με τον Νεϊμάρ, εξαιτίας του τρόπου που κινείται στον αγωνιστικό χώρο, του ενστίκτου του και επειδή έχει στοιχεία που ψάχνουν όλοι οι τεχνικοί. Μάλιστα πριν μερικά χρόνια, σε ηλικία 15 ετών, είχε συμμετέχει σε καμπ της Μπαρτσελόνα, η οποία είχε δείξει ζεστό ενδιαφέρον για την απόκτησή του, με τις πληροφορίες να υποστηρίζουν, ότι η προσφορά της έφτανε το 1,5 εκατ.Ευρώ.

Ο Λουτσέσκου «έκαψε» το σενάριο

Πέρσι άρπαξε την ευκαιρία με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν λόγω του τραυματισμού του Νάρεϊ. Φέτος πλέον είναι μέρος της εξίσωσης. Είναι στα πλάνα του Λουτσέσκου, ο οποίος πραγματικά έχει αποδείξει, ότι είναι άσος στη διαχείριση των μικρών. Στην ουσία ο Ρουμάνος… έκαψε το σενάριο. Γιατί λέγονταν πολλά για τις προθέσεις τους απέναντι στους μικρούς. Υπήρχε φημολογία, ότι ήθελε να δουλεύει μόνο με φτασμένους παίκτες, για να κάνει πρωταθληματισμό.

Βέβαια ο ΠΑΟΚ είναι σε περίεργο mode τα τελευταία χρόνια που ευνόησαν την ανάδειξη ταλέντων. Δεν παύει όμως να είναι επιτυχία του προπονητή ο τρόπος που αυτά τα παιδιά έγιναν μέρος του συνόλου και σημαντικά γρανάζια του μηχανισμού του ΠΑΟΚ.

*** ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Παραληρεί" η Ελλάδα με Κωνσταντέλια - Λύτρωσε τον ΠΑΟΚ με μαγικό τακουνάκι και… αυτογκόλ (Vid)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags