Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Πλήρωσε τις εμπνεύσεις Λουτσέσκου ο ΠΑΟΚ - Φάουλ με Ζίβκοβιτς - Ιδανικός για την ανατροπή ο Ντεσπόντοφ
Ποδόσφαιρο
| 2023-09-03 23:00:00

Πλήρωσε τις εμπνεύσεις Λουτσέσκου ο ΠΑΟΚ - "Φάουλ" με Ζίβκοβιτς - Ιδανικός για την ανατροπή ο Ντεσπόντοφ

του Λάζαρου Γεωργίδη
Πλήρωσε τις εμπνεύσεις Λουτσέσκου ο ΠΑΟΚ - "Φάουλ" με Ζίβκοβιτς - Ιδανικός για την ανατροπή ο Ντεσπόντοφ

Τα λάθη του Ρουμάνου και ο Σέρβος που θύμισε τον περσινό, κακό του εαυτό. Ο Βούλγαρος ποδοσφαιριστής που έρχεται και φαντάζει ιδανικός για τον ΠΑΟΚ για έναν βασικό λόγο.

ΠΑΟΚ: Βήμα πίσω για τον Δικέφαλο του Βορρά στο Ηράκλειο, καθώς μόλις μερικές μέρες μετά το επιθετικό κρεσέντο κόντρα στη Χαρτς, δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια μεγάλη ευκαιρία κόντρα στον ΟΦΗ και στο τέλος είδε τον Αμπάντε να τον κάνει να επιστρέψει με μηδέν βαθμούς στην Θεσσαλονίκη. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου αποφάσισε να πάει με αρκετούς διαφορετικούς παίκτες στην ενδεκάδα, σε σχέση με το ματς με τους Σκωτσέζους, κάτι που τελικά και πλήρωσε. Το κέντρο με Οζντόεφ και Σβαμπ αποδείχθηκε κατώτερο των προσδοκιών και ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος εκτός από τις πολύ αργές αντιδράσεις, που είχε, έδωσε δικαίωμα στους παίκτες των Κρητικών να ελέγχουν την κατοχή, ειδικά μετά το πρώτο τέταρτο του αγώνα. Στο δεύτερο μέρος τα πράγματα άλλαξαν προς το καλύτερο, όμως και πάλι δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν για τους επιθετικούς, με τον Μεϊτέ, που πέρασε σαν αλλαγή να δείχνει σαφώς ανέτοιμος, κάτι λογικό μιας και είναι ελάχιστο χρόνο στην Τούμπα.

Παράλληλα η «έμπνευση» του Ρουμάνου τεχνικού να τοποθετήσει τον Ζίβκοβιτς στα δεξιά μόνο καλή δεν αποδείχθηκε με τον Σέρβο να είναι η… σκιά του εαυτού του, να μην μπορεί να εκτελέσει, αλλά ούτε να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του και ο ΠΑΟΚ να φαίνεται ότι παίζει με παίκτη λιγότερο. Βέβαια η συγκεκριμένη επιλογή θα αλλάξει με το «καλημέρα» του δευτέρου μέρους, όμως είχαν χαθεί 45 ολόκληρα λεπτά για τον Δικέφαλου του Βορρά, που δεν κατάφερε να βρει ούτε μισή ευκαιρία.

Την ίδια στιγμή ο Νταμπράουσκας είχε σαφή σκοπό να κόψει την ανάπτυξη των Ασπρόμαυρων κάτι που τα κατάφερε άψογα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ο Λουτσέσκου στο δεύτερο ημίχρονο ανακάτεψε την… τράπουλα, πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Σαμάτα, ενώ αποφάσισε να παίξει το τελευταίο τέταρτο με δύο φορ, περνώντας στο γήπεδο και τον Τζίμα, όμως και πάλι χωρίς αποτέλεσμα.

Όλο αυτό θύμισε το σοβαρό πρόβλημα του ΠΑΟΚ την περασμένη σεζόν, που τα έβρισκε πολύ «σκούρα» όταν είχε μπροστά του πολυπρόσωπες άμυνες και φαίνεται πως ακόμα και σήμερα αυτό δεν έχει καταφέρει να αλλάξει. Παρά την συντριπτική κατοχή μπάλας το σύνολο του Λουτσέσκου δεν βρήκε κλασσική φάση σε 90+11’ λεπτά στο Ηράκλειο, κάτι που σίγουρα πρέπει να χτυπήσει σαν… καμπανάκι για τον Ρουμάνο, μιας και πολλές ομάδες θα μιμηθούν τους Κρητικούς στο μέλλον.

Το πολύ σημαντικό πάντως που μπορεί να αλλάξει τα πάντα στον ΠΑΟΚ είναι η μεταγραφή του Ντεσποντοφ. Ο Βούλγαρος, μετά τον αγώνα στην Κρήτη, έδειξε ότι είναι ακριβώς αυτό που λείπει από την ομάδα. Ένας παίκτης που μπορεί με την τεχνική του κατάρτιση και την ταχύτητά του να δημιουργήσει τόσο για τον εαυτό του, όσο και για τους συμπαίκτες του διασπώντας πολυπρόσωπες άμυνες. Το σίγουρο είναι ο Ντεσπόντοφ θα δώσει πολλές λύσεις στον ΠΑΟΚ, όμως παράλληλα και ο Λουτσέσκου θα πρέπει να καταλάβει πως ειδικά στην αρχή το ροτέισον θα πρέπει να είναι ισορροπημένο, ειδικά όταν ακολουθεί διακοπή του πρωταθλήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πυρηνική μεταγραφή Ντεσπόντοφ σε 24 ώρες - Σίφουνας ΠΑΟΚ, καμία κλοπή από Ολυμπιακό - Το πρόσωπο κλειδί!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags