ΠΑΟΚ: Ήρθε ως δανεικός για ένα χρόνο στον ΠΑΟΚ από την Λάτσιο ο Βραζιλιάνος Μάρκος Αντόνιο, με παραστάσεις από το Πορτογαλικό, το Ουκρανικό και το Ιταλικό πρωτάθλημα. Και αποτελεί ένα ξεχωριστό project που πρέπει να αξιοποιηθεί κατά την διάρκεια της σεζόν. Το βάρος, πέφτει μοιραία στον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο βραχύσωμος βραζιλιάνος μέσος αυτή την χρονική περίοδο, ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα προετοιμασίας. Το σημαντικό είναι να μπορέσει να μπει σε ρυθμούς ομάδας άμεσα, κυρίως για να διεκδικήσει μία θέση στην αποστολή, σε κάθε επίσημο αγώνα και φυσικά στην ενδεκάδα. Στη μεσαία γραμμή ειδικά, ο ανταγωνισμός είναι έντονος, καθώς εκτός από τους Τσιγγάρα και Σβαμπ που σήκωσαν με επιτυχία το μεγάλο βάρος της προσπάθειας στους προκριματικούς αγώνες του Conference League ο ΠΑΟΚ απέκτησε τον Οζντόεφ, έφερε ως δανεικούς τους Μεϊτέ και Αντόνιο, ενώ στο ρόστερ συμπεριλαμβάνεται τόσο ο νεαρός Γιαξής όσο και ο Φιλίπε Σοάρες (ακολουθεί θεραπεία καθώς είχε υποστεί θλάση). Για τις δύο θέσεις λοιπόν στην μεσαία γραμμή (ακόμη και για τρείς εάν τροποποιηθεί η διάταξη σε 4-3-3), ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος.

Ο Λουτσέσκου όπως είναι εύλογο, υπολογίζει στον Μάρκος Αντόνιο και θέλει να τον αξιοποιήσει το συντομότερο δυνατό. Για αυτό τον λόγο και γίνεται ένας αγώνας δρόμου, πρακτικά, για να προλάβει ο Βραζιλιάνος, να είναι έτοιμος στο τοπικό ντέρμπι με τον Άρη που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί την μεθεπόμενη Κυριακή στην Τούμπα.

Θυμίζουμε ότι ο Μάρκος Αντόνιο, στην Εστορίλ έμεινε για επτά μόνο μήνες, αγωνίστηκε σε έξι παιχνίδια και μοίρασε δύο ασίστ. Τον Φεβρουάριο του 2019 η Σαχτάρ Ντονέτσκ προσέφερε 3.500.000 εκατομμύρια ευρώ στην Εστορίλ και έκανε τον 18χρονο τότε αμυντικό μέσο δικό της. Με τη Σαχτάρ κατέκτησε δύο πρωταθλήματα, ένα κύπελλο και ένα Super Cup, είχε 101 συμμετοχές, σκόραρε εννιά φορές και μοίρασε πέντε ασίστ, σε τέσσερις σεζόν.

Η απόδοσή του στην Ουκρανία κέντρισε το ενδιαφέρον της Λάτσιο, η οποία τον απέκτησε το 2022 για 7.500.000 εκατομμύρια ευρώ. Σε μία σεζόν στην Ιταλία μέτρησε 22 συμμετοχές με ένα γκολ και μία ασίστ.

Πηγή: metrosport.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Τίναξε την μπάνκα" ο Μαρινάκης - 120 εκατ. στο χορτάρι, πολύ πίσω ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ - 10 εκατ... στην εξέδρα!