Facebook Pixel Υπέγραψε… τζάμπα τον νέο Ζαϊρί η ΑΕΚ - Ζογκλέρ εξτρέμ με καλό σουτ - "Ατραξιόν" για την OPAP Arena! (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2023-09-11 19:02:00

Υπέγραψε… τζάμπα τον νέο Ζαϊρί η ΑΕΚ - Ζογκλέρ εξτρέμ με καλό σουτ - "Ατραξιόν" για την OPAP Arena! (Vid)

του Γιώργου Θεοδωράκη
Υπέγραψε… τζάμπα τον νέο Ζαϊρί η ΑΕΚ - Ζογκλέρ εξτρέμ με καλό σουτ - "Ατραξιόν" για την OPAP Arena! (Vid)

"Ψαγμένη" μεταγραφή, χωρίς κόστος και ιδιαίτερη για Ελλάδα. Η Ένωση έντυσε στα κιτρινόμαυρα έναν νεαρό ποδοσφαιριστή, που έχει τρομερή τεχνική, όμως θέλει δουλειά για να αντέξει στο υψηλότερο επίπεδο. Ποια τα τεχνικά του χαρακτηριστικά και πώς τον ανακάλυψε!

ΑΕΚ - Ιλία Λεφράνκ: Τον 19χρονο εξτρέμ (γεννημένος τον Δεκέμβριο του 2003) έκλεισε η Ένωση για τη β΄ ομάδα, κάτι που δείχνει ότι το κλαμπ προσπαθεί να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την ευκαιρία που έχει στην υποδομή της: Να ετοιμάσει παίκτες για τον Ματίας Αλμέιδα.

Κι εδώ αξίζει να θυμίσουμε ότι η αποστολή τής Ένωσης για το Μπουργκ-Χαμστέντε της Ολλανδίας είχε και τους Τζάλοου Λαμαράνα και Ρόκσον Γεμπόα, καθώς αμφότεροι είχαν υπογράψει ως δανεικοί στην ΑΕΚ β΄  - Ο 21χρονος κεντρικός μέσος Λαμαράνα από την Elite United κι ο Γκανέζος στόπερ Γεμπόα από την Tehiman United.

Οι Κιτρινόμαυροι, δηλαδή, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τη δυνατότητα που έχουν με τη β΄ ομάδα τους, για να εντάσσουν παίκτες που παίζουν στο σχετικά καλό επίπεδο της Σούπερ Λιγκ 2 (είναι άλλο πράγμα ένας ποδοσφαιριστής να παίζει σε πρωτάθλημα U23, U21 κ.λπ. και διαφορετικό να παίζει απέναντι σε ποδοσφαιριστές με άλλη σωματική δύναμη και εμπειρίες λόγω ηλικίας) και να τους "ανεβάζουν" αν αξίζουν στην πρώτη ομάδα.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η έλευση του Λεφράνγκ στην Ελλάδα, του 19χρονου Βέλγομαροκινού (είναι διεθνής και με τις δύο εθνικές), που υπέγραψε με την Ένωση. Για τον παίκτη δεν έχει κανένας περισσότερες πληροφορίες, καθώς έπαιζε σε χαμηλές κατηγορίες του βελγικού πρωταθλήματος, αλλά το sportdog έψαξε, ρώτησε, είδε, έμαθε τι ισχύει με την περίπτωσή του.

Ποιος είναι

Άρχισε την καριέρα του στα τμήματα υποδομής τής βελγικής Λουβέν (για αυτό και εκείνο το διάστημα ήταν στην U16 του Βελγίου), πέρασε από όλες τις βαθμίδες των ακαδημιών και από την U23 βρέθηκε στην ΚΦ Μέχελεν το καλοκαίρι του 2022 (ομάδα πρώτης κατηγορίας του Βελγίου, με την οποία είχε μια συμμετοχή) και από εκεί σε θυγατρικό σύλλογο χαμηλότερης κατηγορίας για να πάρει παιχνίδια.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου έμεινε ελεύθερος από την Μέχελεν, προτάθηκε στους ανθρώπους της ΑΕΚ και δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Γιατί δεν την άφησαν; Διαβάστε στη συνέχεια.

Τι ψάρια πιάνει στο γήπεδο

Ο Λαφράνκ είναι ο κλασικός Μαροκινός ποδοσφαιριστής, με ταχύτητα, αντοχή, ελαφρύ κορμί. Πρόκειται για εξτρέμ που είναι ζογκλέρ, παίκτης-ατραξιόν στο γήπεδο, και το στιλ του θυμίζει τον συμπατριώτη του που είχε κάνει καριέρα στον Ολυμπιακό πριν από κάμποσα χρόνια, τον Ζαουάντ Ζαϊρί.

Είναι πολύ καλά κοντρολαρισμένος με την μπάλα, ταχύς, όχι ιδιαίτερα δυνατός αλλά αέρινος, και, φυσικά, δεινός ντριπλέρ. "Κολλάει" την μπάλα στα πόδια του, δεν την παίρνει εύκολα ο αντίπαλος, είναι καλός τακτικά αλλά δεν είναι ο παίκτης που θα στηριχτεί ένας προπονητής πάνω του για να εξαντλήσει τον αντίπαλο με άμυνα από ψηλά.

Τυπικά η θέση του είναι δεξιός εξτρέμ, αλλά σαφώς και μπορεί να δώσει με την ίδια ευκολία λύσεις ως αριστερός εξτρέμ ή πίσω από τον επιθετικό. Δοκιμάζει τα πόδια του με σουτ, έχει καλές σέντρες, σε γενικές γραμμές είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση εξτρέμ, αρκεί όμως να βρει διάρκεια στις καλές εμφανίσεις.

Αυτά περιμένει η ΑΕΚ από εκείνον

Σε κάθε μεταγραφή υπάρχει το ερώτημα για το τι μπορεί να δώσει στην ομάδα, ανεξάρτητα από το κόστος και το μέγεθος της αξίας του παίκτη. Στην περίπτωση του Λαφράνγκ, όμως, το ρίσκο είναι πολύ μικρό, δεδομένου ότι το συμβόλαιό του είναι χαμηλό. Άρα οι Κιτρινόμαυροι δεν έχουν να χάσουν τίποτα και, με βάση αυτό, δεν αποκλείεται να υπάρχει φλέβα χρυσού.

Ακόμα κι αν ο θησαυρός αποδειχτεί κάρβουνο, όμως, ο σύλλογος δεν έχει να χάσει και πολλά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανατροπή στην ΑΕΚ, διώχνει νέα μεταγραφή ο Αλμέιδα - "Καψούρα" Μελισσανίδη λόγω... Ολυμπιακού!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags