Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Άρης: "Καμπανάκι" για Λουτσέσκου, δεν… μπορεί η μεγάλη μεταγραφή - Παίκτης αποκάλυψη για Άρη στην Τούμπα!
Ποδόσφαιρο
| 2023-09-17 23:42:00

"Καμπανάκι" για Λουτσέσκου, δεν… μπορεί η μεγάλη μεταγραφή - Παίκτης αποκάλυψη για Άρη στην Τούμπα!

του Λάζαρου Γεωργίδη

Ο Ντεσπόντοφ μπήκε και ξεχώρισε, όμως άλλος υστέρησε σημαντικά και δυσκόλεψε πάρα τους ασπρόμαυρους στο ισόπαλο ντέρμπι με τους Κίτρινους. Πώς ο Μάντζιος "νίκησε" τον Λουτσέσκου και όσα πρέπει να αλλάξει ο Ρουμάνος από εδώ και πέρα....

ΠΑΟΚ - Άρης: Ισόπαλο χωρίς γκολ έληξε το πρώτο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης για τη φετινή σεζόν, σε ένα ματς που "κύλησε" περίπου όπως το περιμέναμε από τακτικής πλευράς. Ο ΠΑΟΚ είχε την μπάλα συνεχώς στα πόδια του προσπαθώντας να ανοίξει την άμυνα του Άρη, ο οποίος επιχείρησε να "κλέψει" το ματς στις αντεπιθέσεις.

Ο Άκης Μάντζιος μάλλον κέρδισε τη μάχη του πάγκου, αφού το εξαιρετικό αμυντικό στήσιμο του Άρη δεν άφησε τον ΠΑΟΚ να δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες παρά το γεγονός ότι είχε τη συντριπτική κατοχή της μπάλας. Για ακόμα ένα παιχνίδι φάνηκε το πρόβλημα που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ο Δικέφαλος απέναντι σε κλειστές άμυνες. Παρά τα κέφια που είχαν Ζίβκοβιτς και Τάισον, οι Ασπρόμαυροι έμοιαζαν αρκετά ανούσιοι και με ημιτελείς ενέργειες.

Σε αυτό έπαιξε ρόλο η μέτρια βραδιά του Κωνσταντέλια, αλλά και η αδυναμία του Σαμάτα να μπει ουσιαστικά στο παιχνίδι. Όσο κι αν το παλεύει ο κινητικός Τανζανός, η αλήθεια πως σε κανένα ματς μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να κάνει τη διαφορά. Μοιάζει συνήθως αποκομμένος από τους συμπαίκτες του και το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει βρει δίχτυα, δεν τον βοηθά ψυχολογικά. Φαίνεται πως αρχίζει να νιώθει πίεση ο διεθνής άσος, κάτι που επηρεάζει τη συνολική παρουσία του. Ο Λουτσέσκου καλείται να βρει λύση στο πρόβλημα ώστε να συνδέσει πιο αποτελεσματικά τον σέντερ φορ με τους μεσοεπιθετικούς του ΠΑΟΚ. Μόνο έτσι θα μπορέσουν να "ταΐσουν" τον Σαμάτα προκειμένου να βάλει το πρώτο του γκολ, να ξεκλειδωθεί ψυχολογικά και να αρχίσει να δικαιώνει τις προσδοκίες.



Εν αντιθέσει με τον Σαμάτα, το ξεκίνημα του Ντεσπόντοφ στην Τούμπα θα ήταν ονειρικό αν... δεν υπήρχε το VAR. Μία και μόνο επαφή της μπάλας ήταν αρκετή για να φανερώσει την ποιότητα και την εκτελεστική δεινότητα του Βούλγαρου. Αναφερόμαστε φυσικά στο εξαιρετικό πλασέ του στη φάση του ακυρωθέντος γκολ, με τον Ντεσπόντοφ να εκτελεί εν στάσει περνώντας την μπάλα από τη "μύτη της βελόνας".  Λίγα λεπτά νωρίτερα, ο διεθνής άσος παραλίγο να δημιουργήσει ευκαιρία από το "πουθενά", σε μία φάση που έδειξε την ταχύτητά του αφήνοντας αρκετά μέτρα πίσω τους αμυντικούς του Άρη σε σπριντ προτού τον προλάβει με έγκυρη έξοδο ο Κουέστα. Το VAR χάλασε το πάρτι που στήθηκε στην Τούμπα αμέσως μετά το γκολ, ωστόσο η πρώτη γεύση για τον νεοαποκτηθέντα μεσοεπιθετικό ήταν εξαιρετική.

Αρκετά καλός ήταν για τον ΠΑΟΚ ο Μεϊτέ, αλλά σε ό,τι αφορά τη μάχη του κέντρου, ο Βερστράτε του Άρη ήταν αυτός που έκλεψε την παράσταση. Σκληροτράχηλος χαφ, με τρεξίματα και εξαιρετικό διάβασμα του χώρου και ηγετική προσωπικότητα, ο Βέλγος δεν... μάσησε από τίποτα. Μπήκε στην ενδεκάδα αναγκαστικά (λόγω τραυματισμού του Νταρίντα), ντεμπούταρε σε ένα ντέρμπι υψηλών απαιτήσεων σε μία εχθρική έδρα, κι όμως έκανε καταπληκτικό παιχνίδι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Highlights από το ισόπαλο ΠΑΟΚ-Άρης! Οι... φωνές για τη διαιτησία και το ακυρωθέν γκολ Ντεσπόντοφ (Vid)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags