Facebook Pixel UEFA: Αυτή η ελληνική ομάδα είναι πρώτη στη βαθμολογία της UEFA - Πολλά... ζόρια για τον Παναθηναϊκό παρά τη νίκη
Ποδόσφαιρο
| 2023-09-24 09:06:00

Αυτή η ελληνική ομάδα είναι πρώτη στη βαθμολογία της UEFA - Πολλά... ζόρια για τον Παναθηναϊκό παρά τη νίκη

Sportdog Team
Αυτή η ελληνική ομάδα είναι πρώτη στη βαθμολογία της UEFA - Πολλά... ζόρια για τον Παναθηναϊκό παρά τη νίκη

Οι ελληνικές ομάδες ολοκλήρωσαν τις πρώτες τους "μάχες" στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις η UEFA έκανε γνωστή την επικαιροποιημένη βαθμολογία των συλλόγων.

UEFA: Ο Ολυμπιακός παραμένει η πρώτη ελληνική ομάδα στην κατάταξη συλλόγων της UEFA. Με συνολικά 31,000 βαθμούς, οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στην 51η θέση της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, ακολουθούμενοι από τον ΠΑΟΚ (64ος, 24,000).

ΑΕΚ και Άρης που έπονται βρίσκονται αντίστοιχα στην 148η και 150ή θέση με 9,000 βαθμούς, ενώ η πολύχρονη απουσία από τις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA κόστισε στον Παναθηναϊκό την πτώση στην 266η θέση (4,000 βαθμοί).

Σε κάθε περίπτωση, η πρώτη αγωνιστική των ευρωπαϊκών Κυπέλλων της περιόδου 2023-24 άφησε μια κληρονομιά ενημέρωσης στην κατάταξη της UEFA, η οποία είναι χρήσιμη για τον καθορισμό των συλλόγων που θα λάβουν μέρος στην πρώτη διοργάνωση του Champions League με έναν και μοναδικό όμιλο. Βεβαίως, πολλά μπορούν ακόμα να αλλάξουν, αλλά μερικές ενδιαφέρουσες ενδείξεις υπάρχουν από τώρα.

Οι πρώτες θέσεις εμφανίζονται αρκετά σταθερές, με τη Μάντσεστερ Σίτι (126 βαθμοί) και την Μπάγερν Μονάχου (122) να μάχονται για την πρώτη θέση. Ακολουθεί η Ρεάλ Μαδρίτης στην τρίτη θέση (ακόμη στους 108 βαθμούς), την οποία απειλεί η Παρί Σεν Ζερμέν, αν έχει μια καλή πορεία στο εφετινό στο Champions League.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο μια ομάδα στο Τοπ-10 που δεν λαμβάνει μέρος στα ευρωπαϊκά Κύπελλα και ως εκ τούτου δεν μπορεί να συγκεντρώσει βαθμούς το 2023-24: η Τσέλσι. Μία παίζει στο Europa League, η Λίβερπουλ, ενώ οι υπόλοιπες βρίσκονται στους ομίλους του Champions League.

Μάχη γίνεται για την έβδομη θέση, την οποία αυτή τη στιγμή καταλαμβάνει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με διαφορά μόλις τριών βαθμών από την Ίντερ και τεσσάρων από τη Λειψία, ενώ κοντά βρίσκονται επίσης Σεβίλλη και Ρόμα.

Το Τοπ-10 της κατάταξης της UEFA:

Μάντσεστερ Σίτι - 126 βαθμοί
Μπάγερν Μονάχου - 122 βαθμοί
Ρεάλ Μαδρίτης - 108 βαθμοί
Παρί Σεν Ζερμέν - 99 πόντοι
Λίβερπουλ - 97 βαθμοί
Τσέλσι - 96 βαθμοί
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - 89 βαθμοί
Ίντερ - 86 βαθμοί
Λειψία - 85 βαθμοί
Σεβίλλη - 83 βαθμοί
Ρόμα - 83 βαθμοί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Κεραυνός με Σκάρπα στον Ολυμπιακό - "Γι’ αυτό θέλει να φύγει - Βραζιλία και ξανά Αγγλία λόγω… Μαρτίνεθ"!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags